Πρόσωπα

Ζακ Λαβίν: Ο πιο θεαματικός dunker της γενιάς του σβήνει 27 κεράκια πετώντας ακόμα πιο ψηλά! (video)

Ζακ Λαβίν: Ο πιο θεαματικός dunker της γενιάς του σβήνει 27 κεράκια πετώντας ακόμα πιο ψηλά! (video)

Ο Ζακ Λαβίν κλείνει τα 27 και το BN Sports κάνει μια αναδρομή στην καριέρα για έναν από τους πιο θεαματικούς dunker της ιστορίας του NBA.

Οι μπασκετόφιλοι της δεκαετίας του 1980 και του 1990 είχαν τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Ντόμινικ Γουίλκινς. Την δεκαετία του 2000 τον Βινς Κάρτερ και τον Τζέισον Ρίτσαρτσον να… πετάνε και να χαρίζουν τρομερά καρφώματα στο κοινό.

Όμως το 2014 ένα παιδί απόφοιτος του UCLA ήρθε να αψηφήσει τους νόμους της βαρύτητας και να κάνει όλο το κόσμο του NBA να παραμιλάει για το θέαμα που μοίραζε απλόχερα ο Ζακ Λαβίν.

pasted_image_0_1.png

Επιλέχθηκε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην λοταρία του ντραφτ το 2014 στην 13η επιλογή του πρώτου γύρου. Όλοι μιλούσαν για ένα παιδί με τρομερές αθλητικές αρετές και απίστευτα καρφώματα από την περίοδο που ήταν στο κολέγιο.

Στιγμιότυπα του Λαβίν με το UCLA:


Μόλις στην πρώτη του σεζόν στο NBA έλαβε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων που γινόταν στην πόλη της Νέας Υόρκης και έκανε τους πάντες που βρίσκονταν στο Madison Square Garden να εκτοξεύονται από τις θέσεις τους σε κάθε του προσπάθεια και τελικά να είναι ο νικητής του διαγωνισμού.

Τα καρφώματα που του χάρισαν τον τίτλο του 2015:


pasted_image_0_2.png

Μετά από αυτόν τον τίτλο η όρεξη του πιτσιρικά είχε ανοίξει για τα καλά! Και έτσι συμμετείχε στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς στο Τορόντο. Ένας διαγωνισμός που άφησε εποχή. 

Τορόντο 2016: Λαβίν εναντίον Γκόρντον ο καλύτερος διαγωνισμός όλων των εποχών!

pasted_image_0_3.png

Την επόμενη χρονιά ο Λαβίν δεν είχε την ίδια ευκολία στο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Άαρον Γκόρντον σχεδίαζε να χαλάσει την παράσταση του Λαβίν με ευφάνταστες ιδέες και εν τέλει τρομερές… πτήσεις. 

Με τελικό νικητή για άλλη μια φορά τον Λαβίν κάνοντας το back to back με καρφώματα που χωρίς καμία υπερβολή περπατούσε στον αέρα.

Οι πτήσεις του στο Air Canada Center:


pasted_image_0_4.png

4 Φεβρουαρίου 2017. Η μέρα που σημάδεψε τον Ζακ λαβίν

pasted_image_0_5.png

Σε αγώνα της κανονικής περιόδου ανάμεσα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τους Ντιτρόιτ Πίστονς στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, ο Λαβίν σε προσπάθεια του να τελειώσει με δεξί μπάσιμο προσγειώνεται άτσαλα και η επόμενη εικόνα δείχνει τον παίκτη των Τίμπεργουλβς να έχει πολύ έντονους πόνους στο αριστερό του γόνατο. Τα αποτελέσματα λίγο αργότερα αποκάλυψαν το χειρότερο σενάριο, ρήξη χιαστού. Μετά από αυτό δεν ξαναεμφανιστηκε με την φανέλα των λύκων και την σεζόν του 2018 βρέθηκε σε διαφορετικό  στρατόπεδο στους Σικάγο Μπουλς.    

Η φάση του τραυματισμού του:


14 Ιανουαρίου 2018. Η επιστροφή στο παρκέ μπροστά στο κοινό του United Center

pasted_image_0_6.png

Στις 14 Ιανουαρίου του 2018 στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του σε παιχνίδι με τους Πίστονς (καρμικό θα έλεγε κανείς), ο Λαβίν πάτησε το restart και πλέον ως παίκτης των Μπουλς κατάφερε να αποδείξει από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι με την φανέλα των ταύρων ότι γύρισε και είναι πολλά υποσχόμενος για την συνέχεια. Σε αυτό το παιχνίδι σημείωσε 14 πόντους και μοίρασε 2 ασίστ σε 19 λεπτά παρουσίας. Από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.

Το πρώτο καλάθι του Λαβίν μετά από τον τραυματισμό του:


Η ανοδική πορεία του Λαβίν (αλλά όχι των Μπουλς) χρόνο με το χρόνο και το επιθετικό ντουέτο με τον Ντεμάρ Ντε Ρόζαν

pasted_image_0_7.png

Η ανοδική πορεία του Λαβίν ήταν το μόνο που ήταν άξιο θαυμασμού σε σχέση με την πορεία των Μπουλς τις επόμενες σεζόν (2019&2020) . Ο σταρ του Σικάγο έδειχνε εντελώς μόνος του και χρειαζόταν μια ενίσχυση η οποία θα του έλυνε τα χέρια και θα έδινε μια άλλη διάσταση στο σύνολο της ομάδας. Η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Ντε Μαρ Ντε Ρόζαν, ο οποίος μετά το τέλος της συνεργασίας του με τους Σπερς μετακόμισε στο Σικάγο και μαζί με τον Λαβίν να κάνουν μια ομάδα που θα είναι άκρως ανταγωνιστική με βλέψεις για τις ψηλές θέσεις στην ανατολική περιφέρεια και για μια καλή πορεία στα play off. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέχρι στιγμής αν αναλογιστούμε την πορεία των Μπουλς την φετινή περίοδο. Πλέον δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στον Λαβίν και στους Μπουλς να λάμψουν και να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. 

Βασίλης Σεϊμένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0