Πρόσωπα

Και όμως, η πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου κρίθηκε από τον μοντερνισμό του εξτρέμ Κίνγκσλεϊ Κομάν! (video)

Και όμως, η πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου κρίθηκε από τον μοντερνισμό του εξτρέμ Κίνγκσλεϊ Κομάν! (video)
Ίχνος… αμφισβήτησης δεν άφησε η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, την οποία διέσυρε με 7-1 και πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League. Ο αφανής ήρωας αυτή της πρόκρισης, όμως, καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του Κίνγκσλεϊ Κομάν.

«Ένα κλασσικό εξτρέμ, σκοράρει, πατάει περιοχή, ντριμπλάρει. Ένα μοντέρνο εξτρέμ, όμως, παίζει και τέλεια άμυνα». Όρος που έχει γίνει καθημερινότητα στα χείλη των κορυφαίων προπονητών στον κόσμο και μία αλλαγή στα ποδοσφαιρικά στερεότυπα, στο θέμα των εξτρέμ. Μέγιστη βοήθεια στις επιθετικές ενέργειες αλλά, παράλληλα, ο «αφανής» ήρωας της αμυντικής γραμμής.

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, λοιπόν, είναι το κατάλληλο παράδειγμα σε αυτό το ρητό. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπορεί να έσπασε ρεκόρ με το χατ-τρικ, η Μπάγερν να διέσυρε με 7άρα τη Σάλτσμπουργκ αλλά ο άνθρωπος πίσω από την επική πρόκριση, είναι δικαίως ο Γάλλος εξτρέμ. Οι λόγοι είναι δύο και απλοί.

Έσωσε το «κάζο» του πρώτου αγώνα!

Το ζευγάρι της Μπάγερν Μονάχου με τη Σάλτσμπουργκ που βγήκε από τη κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League, γέμισε έναν… ενθουσιασμό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι μιλάμε για τις κυρίαρχες δυνάμεις σε Γερμανία και Αυστρία, με πλούσιο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ματς, οι Αυστριακοί φάνηκαν σκληρά «καρύδια», καθώς δυσκόλεψαν πολλοί τους «Βαυαρούς».

Το 1-0 υπέρ των πρωταθλητών Αυστρίας έμεινε μέχρι και το 90ο λεπτό, με τη Μπάγερν να κινδυνεύει ουκ ολίγες φορές με μεγαλύτερο σκορ. Ωστόσο, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν ήταν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Ο Μίλερ παίρνει τη κεφαλιά, ο Λεβαντόφσκι παλεύει για να κάνει τελική αλλά ο Κομάν έρχεται σαν «τρένο» και στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό. Ένα τέρμα από «χρυσό» για τον γερμανικό σύλλογο, καθώς έπαιρνε απευθείας το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Ο διεθνής εξτρέμ, για ακόμα ένα ματς, κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή συνέχεια της Μπάγερν.

Τάκλιν βγαλμένο από τον κορυφαίο αμυντικό…

Στη ρεβάνς, η Σάλτσμπουργκ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι μέχρι να της κόψει τη φόρα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τα έντεκα βήματα στο 12ο λεπτό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 3ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0, ο Αντεγιέμι βγήκε εντυπωσιακά στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καπάλδο. Ο νεαρός εξτρέμ έκανε το πλασέ και εκεί που όλοι νόμιζαν πως θα γίνει το 1-0, ήρθε απομηχανής… Κομάν.

Ο έμπειρος άσος από εξτρέμ έγινε κάτι μεταξύ μπακ και στόπερ και με εντυπωσιακό τάκλιν, έκοψε το πλασέ του αντιπάλου του, διατηρώντας το 0-0. Είναι αυτονόητο πως, με το 1-1 του πρώτου αγώνα, αν οι Αυστριακοί άνοιγαν πρώτοι το σκορ, τα πράγματα θα γινόντουσαν δύσκολα για τους γηπεδούχους. Η κίνηση όμως του 25χρονου, που ήταν βγαλμένη από τους κορυφαίους αμυντικούς της ιστορίας, έκανε το… καθήκον του με τον καλύτερο τρόπο.

Οι αμυντικές ικανότητες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τρομερές αντοχές, οι οποίες τον βοηθούν να αναλάβει όλη την πλευρά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0