Πρόσωπα

«Στάσου πλάι μου»: Κρις Μίντλετον, ο «Ρόμπιν» του Γιάννη Αντετοκούνμπο (video)

«Στάσου πλάι μου»: Κρις Μίντλετον, ο «Ρόμπιν» του Γιάννη Αντετοκούνμπο (video)

Ο Κρις Μίντλετον βρίσκεται πλέον στην ένατη σεζόν του στους Μπακς, όπως κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα του Έλληνα αστέρα, όχι μόνο γιατί βγαίνει μπροστά όταν χρειαστεί, αλλά επειδή μπορεί και αποκλιμακώνει κάθε είδους ένταση.

* Photo by: CLUTCHPOINTS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμφίβολα είναι ο ηγέτης των Μπακς, ο «πυλώνας» που στηρίζει αλλά και στηρίζεται από όλους. Κανείς βέβαια δεν είναι μεγαλύτερο και καλύτερο στήριγμα για εκείνον από τον Κρις Μίντλετον. Ο γκαρντ/φόργουορντ των «Ελαφιών» έχει ταιριάξει άψογα μαζί του.

Οι λόγοι φαίνονται μέσα στο παρκέ, αλλά εκτείνονται πέραν των τεσσάρων γραμμών. Κι αν ακόμα τον υποτιμούν, συγκρίνοντάς τον με τον «διόσκουρό» του, η προσφορά του είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι δείχνει το εκάστοτε φύλλο στατιστικής.

Από την αρχή υπήρχε χημεία μεταξύ τους

Αμφότεροι έφτασαν στην Πολιτεία του Γουισκόνσιν το 2013. Ο Γιάννης ως η 15η επιλογή εκείνου του ντραφτ κι ο Μίντλετον μέσω ανταλλαγής με τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Από νωρίς έδειξαν διάθεση στο να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι. Έπαιρναν το λεωφορείο νωρίτερα απ’ όλους για να κάνουν έξτρα προπόνηση κι έφευγαν τελευταία, συμπεριφορά που βλέπει κανείς συνήθως μόνο σε βετεράνους και πάλι σε μικρό ποσοστό.

Ήξεραν ότι ήθελαν δουλειά ακόμα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στα παρελκόμενα. Ο Καρόν Μπάτλερ πέρασε λίγο χρόνο στο Μιλγουόκι προς το τέλος της καριέρας του και είχε νευριάσει με την ομάδα τη σεζόν 2013-2014, πιστεύοντας πως χάνει παιχνίδια επίτηδες για να αυξήσει τις πιθανότητές της για ένα πολύ υψηλό νούμερο στο επόμενο ντραφτ. Νόμιζε δηλαδή πως είχαν αποφασίσει να κάνουν το περιβόητο «tanking».

«Τι είναι το tanking;» ρώτησαν και οι δύο μαζί. Ήθελαν να μάθουν τον ορισμό, πώς χρησιμοποιείται από τις ομάδες, αλλά και πώς μπορούν να δουν στο μέλλον αν κάποιος αντίπαλος το κάνει.

Ο καθένας ξέρει τη θέση του στην ομάδα

Όσο περνούσε ο καιρός φαινόταν πως ο Μίντλετον ήταν καλύτερος στο σουτ κι ο Αντετοκούνμπο σε όλα τα άλλα. Η διάκριση των ρόλων ήρθε φυσικά κι αβίαστα, με τον Κρις να μη φέρει αντίρρηση. Όταν ήρθε ο Μάικ Μπούντενχολτζερ να προπονήσει την ομάδα, μετά την περίοδο του Τζο Πράντι, αλλά ουσιαστικά μετά τον Τζέισον Κιντ, συναντήθηκε πρώτα με τους δύο παίχτες σε ένα εστιατόριο. Συζήτησαν και ήθελε κάτι από τον καθένα ξεχωριστά. Για να πετύχει το πλάνο που είχε στο μυαλό του θα έπρεπε να μην σουτάρει τόσα πολλά δίποντα πάνω σε άμυνα ο Μίντλετον, αλλά να βρει χώρο για τρίποντα, ενώ από τον Αντετοκούνμπο ζήτησε να γίνει πιο επιθετικός.

Έτσι κι έγινε με τη βελτίωση να είναι αισθητή κάθε χρόνο, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συνολικό επίπεδο. Ήρθαν οι συμμετοχές σε All Star Game, με τον Γιάννη μάλιστα να επιλέγει τον συμπαίκτη του στην δική του ομάδα ως αρχηγός.

Εκτός όλων των άλλων άρχισαν να βγάζουν και… γούστα, όπως το τρομερό alley hoop που σέρβιρε ο Μίντλετον στο Γιάννη, που κάρφωσε περνώντας από πάνω του μπροστά στον έκπληκτο παλαίμαχο τενίστα, Τζον Μάκενρο. Μάλιστα η φάση αυτή είναι μια από τις τρεις καλύτερες της περασμένης δεκαετίας.

Είναι εκεί όποτε τον χρειάζεται ο «Greek Freak»

Ο Μίντλετον μπορεί να υποστηρίξει και να «κολλήσει» ιδανικά με το στιλ παιχνιδιού του Γιάννη, όμως δεν είναι μόνο το μισό μιας δυάδας. Όταν χρειαστεί κάνει το απαραίτητο step up.

Κόντρα στους Σανς πέτυχε 44 πόντους και όλοι αναρωτιούνται γιατί και πώς συνέβη. Ο άνθρωπος έχει σουτ, είναι καλός στις βολές, λίγο να βρει το χέρι του χρειάζεται. Το γεγονός ότι μοιράζεται το παρκέ με τον Γιάννη αναπόφευκτα του μειώνει την παραγωγικότητα.

Όταν όμως ο αυτός έλειψε για λίγο στη σειρά με τους Χοκς πέρυσι, ο Κρις έκανε αυτό που έπρεπε. Έπαιξε και για εκείνον με μια σπουδαία εμφάνιση. Κόντρα στους Νετς σφράγισε τη νίκη με κρισιμότατο καλάθι στο τελευταίο ματς. Απέναντι στους Σανς έβαλε 40 κι έδωσε έτσι εμφατικές απαντήσεις σε αυτούς που έλεγαν (και πολλές φορές είχαν δίκιο) πως εξαφανίζεται στα playoffs.

Εξίσου μεγάλη είναι και η συνεισφορά του σε ένα άλλο κρίσιμο κομμάτι. Έχει κερδίσει τον σεβασμό του Αντετοκούνμπο κι όλων των υπολοίπων. Ξέρει πως να του μιλήσει, τι να του πει για να τον ηρεμήσει. Κόντρα στο Μαϊάμι μπόρεσε να του κατευνάσει τα νεύρα και τελικά ήρθε η νίκη. Ο κόουτς τον έχει περιγράψει τέλεια με μια αντίθεση.

«Είναι ήσυχος. Δε μιλάει πολύ, αλλά η φωνή του ακούγεται στα αποδυτήρια, τον νιώθουμε. Όπως ακούγεται και στα τάιμ άουτ».

Όταν ο Γιάννης σκεφτόταν ακόμα για το αν θα ανανεώσει για δεύτερη φορά πέρυσι, του έκανε ένα συμβολικό δώρο. Μια πένα με την οποία τελικά υπέγραψε το νέο συμβόλαιο. Ήξερε ότι ήθελε πολύ ένα πρωτάθλημα και θα έκανε τα πάντα για να τον βοηθήσει. Αυτή η κουβέντα που άκουσε μετά την κατάκτηση τον δικαίωσε πέρα για πέρα.

«Κρις τα καταφέραμε» του είπε ο δύο φορές MVP πριν χαθεί στη μοναξιά του και είχε δίκιο. Τα κατάφεραν μαζί, γιατί κάθε Μπάτμαν χρειάζεται έναν Ρόμπιν κι ο Γιάννης δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0