Πρόσωπα

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Έκρινε το ντέρμπι με το «έτσι θέλω» και ξεπέρασε τα… 50 στην Premier League! (video)

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Έκρινε το ντέρμπι με το «έτσι θέλω» και ξεπέρασε τα… 50 στην Premier League! (video)
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε «κέφια» στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Σίτι και Γιουνάιτεντ και όταν βρίσκεται σε τέτοιου είδους κατάσταση, είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τον σταματήσει. Ο Βέλγος σκοράρει δις, οι «πολίτες» κερδίζουν και τα 51 γκολ στην PremierLeagueίσως και να μην αποτυπώνουν πλήρως όσα κάνει στο γήπεδο!

Ένας «μαγικός» Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε την εμφάνισή του στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Έτιχαντγια την 28η αγωνιστική της PremierLeague.

Ο Βέλγος ανοίγει το σκορ στο 5ο λεπτό, φτάνει τα 50 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, αλλά το βασικότερο είναι πως βάζει μπροστά την ομάδα του από νωρίς. Αυτό ήθελε ο Γκουαρδιόλα, αυτό έκανε πράξη ο Ντε Μπρόινε, ξεπερνώντας το γεγονός πως ο Τζέιντον Σάντσο«πλήγωσε» την ομάδα που την υποδέχθηκε ως παιδί, δίχως όμως να πανηγυρίσει.

Ακόμη και μετά την ισοφάριση των «κόκκινων διαβόλων» όμως, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εξακολούθησε να παίζει εξαιρετικά, δίχως να μοιάζει επηρεασμένος ούτε στο ελάχιστο. Και το πρόβλημα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν πως στο 29ο λεπτό, ύστερα από εντυπωσιακή απόκρουση του Ντε Χέα και «μάχες» μέσα στην περιοχή, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Βέλγου.

Άμεση συνέπεια; Το 2-1 με χαρακτηριστική ευκολία, αριθμός… 51 στα γκολ του στην PremierLeagueκαι μόλις ο 4ος Βέλγος που «σπάει» το φράγμα των 50, πράγμα δηλαδή διόλου συνηθισμένο από την στιγμή που μιλάμε για ποδόσφαιρο στο «Νησί».

Η μαγική εμφάνιση του Ντε Μπρόινε στο πρώτο μισάωρο, έκανε άπαντες να αναζητήσουν ποιος ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έκανε χατ-τρικ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, φορώντας την φανέλα της Σίτι, αλλά και ο τελευταίος στην εποχή της PremierLeague.

Φράνσις Λι από τη μία το 1970 απέναντι στον Τζίμι Ρίμερ, που μετέπειτα έγινε και πρόεδρος των «πολιτών», και ο Καλτσέσκις από την άλλη, σε ένα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 5-0 στην δεκαετία του 90’.

Από εκεί και πέρα, ουδείς άλλος προέβη σε ένα τέτοιο επίτευγμα. Και δυστυχώς για την… εμφάνισή του και την παράσταση που έδωσε, ούτε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε το κατάφερε. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε με δύο γκολ του ο Ριγιάντ Μαχρέζ και ο απολογισμός του ντέρμπι είχε ως πρωταγωνιστές έναν Βέλγο και έναν Αλγερινό, με «καθηγητή» τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Για να μην αδικούμε όμως τον Ριγιάντ Μαχρέζ, τα γκολ του ήταν εξαιρετικά και στις δύο περιπτώσεις. Απλά, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι. Βασικότερο τεκμήριο; Δείτε την Σίτι χωρίς τον Ρούμπεν Ντίας. Αντέχει. Φανταστείτε την ίδια ομάδα δίχως τον Βέλγο επιτελικό μέσο. Η διαφορά με την Λίβερπουλ θα καταρριφθεί και το διαφαινόμενο πρωτάθλημα για την ομάδα του Πεπ, θα πάψει να χαρακτηρίζεται τέτοιο…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0