Πρόσωπα

Αχμέντ Χασάν: Στέλνει την Κόνιασπορ στο Champions League και κλείνει το μάτι στον… Ολυμπιακό!

Αχμέντ Χασάν: Στέλνει την Κόνιασπορ στο Champions League και κλείνει το μάτι στον… Ολυμπιακό!

Η ποιότητά του είναι αδιαμφησβήτητη. Το ίδιο και η εκτελεστική του ικανότητα. Ο Αχμέντ Χασάν αποδεικνύει στην Τουρκία γιατί είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Αιγύπτου και παράλληλα, δείχνει στον Ολυμπιακό, πως είναι αυτό που του λείπει!

«Όταν χάνεις κάτι, καταλαβαίνεις την αξία του», λέει ένα ρητό που επαληθεύεται ουκ ολίγες φορές. Δεν αφορά μόνο αντικείμενα ή σχέσεις. Την ίδια έκφραση βλέπουμε κατά καιρούς να αναφέρονται και στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Ίσως ο Ολυμπιακός, να μπορεί να μπει σε αυτή τη θέση. Από τις λίγες φορές που θα αφορά ποδοσφαιριστή, γιατί συνήθως, ήταν για προπονητή (βλέπε Ζαρντίμ ή Μίτσελ), αν και τώρα έχει βρει την υγειά του με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ωστόσο, η αποχώρηση του Αχμέντ Χασάν το περασμένο καλοκαίρι, ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε τη σημερινή εξέλιξη. Ο Αιγύπτιος σκόραρε ξανά με τη Κόνιασπορ, στη νίκη με 2-0 επί της Γαλατασαράι και την οδηγεί ολοταχώς για την έξοδο στο Champions League. Την ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι», από τον Γενάρη ψάχνουν για έναν άνθρωπο που θα τους βοηθήσει στο... γκολ.

Ο ιστορικός σύλλογος που ξεπροβάλλει στην Ευρώπη…

Το πρωτάθλημα της Τουρκίας έχει γίνει από τα πιο απρόβλεπτα στην Ευρώπη, καθώς οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας δεν έχουν πλέον την αίγλη που έχουμε συνηθίσει. Απόδειξη σε αυτό είναι πως την κούρσα του πρωταθλήματος οδηγεί η Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη ενώ στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η Κόνιασπορ. Ωστόσο, το ιδιαίτερο με την περίπτωση της ομάδας του Χασάν είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μπορεί η ομάδα να βρίσκεται στο 99ο έτος της ιστορίας της, όμως η ευρωπαϊκή πορεία της σταματάει σε δύο παρουσίες στους ομίλους του Europa League. Η 2η θέση, όμως, της δίνει μία τεράστια ευκαιρία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εφόσον τερματίσει εκεί, η Κόνιασπορ θα βρίσκεται στα προκριματικά του Champions League και θα έχει αξιώσεις για να μπει στην κληρωτίδα των γκρουπ. Όπως και να έχει, θα γράψει ιστορία και μόνο με την προσπάθεια.

Βρήκε τον εαυτό του!

Η άφιξη του Τικίνιο Σοάρες, έκανε τον Αχμέντ Χασάν, εκτός από τη θέση στο ρόστερ, να χάσει και τον εαυτό του. Ήταν αγνώριστος και σε όσα ματς αγωνίστηκε, έδειξε τη δυσκολία στο σκοράρισμα. Δεν έφυγε τυχαία από τον Πειραιά. Ο Αιγύπτιος δεν ήταν αυτός που ξέραμε, όμως. Και όμως, με τον τουρκικόσύλλογο, βρήκε τον εαυτό του. Και με τον καλύτερο τρόπο κιόλας.

Αυτή τη στιγμή έχει οκτώ γκολ και επτά ασίστ. Κάποιος θα προσέξει πως ο Τικίνιο έχει 12 με τον Ολυμπιακό, οπότε καλύτερα που βρίσκεται στον Πειραιά. Όμως, αν κάποιος προσέξει πόσο σημαντικά τέρματα έχει πετύχει ο Αιγύπτιος, θα καταλάβει τη σημασία του σκόρερ. Από την άλλη, μιλάμε για την Κόνιασπορ και όχι για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή λιγότεροι ποδοσφαιριστές (δηλαδή όχι Βαλμπουενά ήΦορτούνης) που θα μοιράζουν για γκολ.

Θα μπει στο αεροπλάνο για επιστροφή στην Ελλάδα…;

Και φτάνουμε στο μεγάλο ερώτημα. Θα μπει ο Χασάν στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα; Αυτό μόνο στο τέλος της σεζόν θα μπορούμε να το απαντήσουμε. Ο έμπειρος φορ κάνει την πραγματική διαφορά στην Τουρκία και η Κόνιασπορ θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πάντα καλή άποψη για εκείνον και με τα κατορθώματά του εκεί, ίσως ζητήσει και πάλι την επιστροφή του στο λιμάνι.

Στη συμφωνία έχει γίνει αναφορά ότι υπάρχει όψιον αγοράς χωρίς να είναι γνωστό το ποσό. Πάντως είναι αρκετά υψηλό. Και πάλι, όμως, όλα κρίνονται από το τι θα θέλει ο ποδοσφαιριστής αλλά και ο Ολυμπιακός. Η περίπτωση του Τικίνιο δεν εντυπωσιάζει και τόσο πολύ. Φάνηκε τον περασμένο Γενάρη που ο Βραζιλιάνος ήταν στην πόρτα της εξόδου και ο Έραν Ζάχαβι ήταν κοντά να πιάσει λιμάνι. Ίσως ο Χασάν να είναι μία καλή επιλογή για μπακ-απ του Ελ Αραμπί.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0