Πρόσωπα

Στο «μπαράζ» παραμονής, ο Τόνεϊ… κράτησε την Μπρέντφορντ στην Premier League! (video)

Στο «μπαράζ» παραμονής, ο Τόνεϊ… κράτησε την Μπρέντφορντ στην Premier League! (video)
Ένας πραγματικός ηγέτης για την Μπρέντφορντ έκανε την εμφάνισή του απέναντι στη Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ, στο «μπαράζ» παραμονής των δύο ομάδων στην PremierLeague, με τον Ιβάν Τόνεϊ να… βγαίνει μπροστά και να φωνάζει «όχι» στην πιθανότητα επιστροφής της ομάδας του στην Championship!

Πέρυσι έθεσε ένα νέο ρεκόρ στην Championship, που μόνο κάποιος που είχε την τρέλα του Αλεξάντερ Μίτροβιτς και ένα τόσο μεγάλο ένστικτο στο γκολ, θα μπορούσε να καταρρίψει. Πέτυχε σε 45 συμμετοχές 31 γκολ, αναδείχθηκε σαφέστατα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και επί της ουσίας ήταν ο λόγος που η Μπρέντφορντ ανέβηκε στην PremierLeague, για πρώτη φορά μετά από 74 χρόνια.

Η επιστροφή της ομάδας του, αλλά και του ίδιου στη μεγάλη κατηγορία, απαιτούσε χρόνο προσαρμογής. Ωστόσο, το περίεργο της υπόθεσης ήταν πως πιο γρήγορα προσαρμόστηκαν οι «μέλισσες», παρά ο ίδιος ο Ιβάν Τόνεϊ, ο οποίος μέχρι… χθες, μετρούσε έξι μόλις γκολ σε 22 συμμετοχές, όντας απλά ένας χρήσιμος επιθετικός στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία.

Δεν ήταν το ίδιο αξιόπιστος και άμεση συνέπεια για την Μπρέντφορντ ήταν η βαθμολογική κατάρρευσή της, καθώς παρέμεινε για καιρό στους 24 βαθμούς, δυσκολεύτηκε να πάει παρακάτω και κλήθηκε να παίξει ένα ματς «ζωής και θανάτου» απέναντι στη Νόριτς, με θέμα την παραμονή στην κατηγορία.

Ήταν φυσικά το αουτσάιντερ, καθώς η Νόριτς βγάζει το… ψωμί της από αυτού του είδους τα ματς τόσα χρόνια. Πέφτει και ανεβαίνει, το έχει ξανακάνει και η λογική έλεγε πως απέναντι σε μία άπειρη ομάδα όπως η Μπρέντφορντ, ο Πούκι και το Κάροου Ρόουντ θα υπερισχύσουν!

Εν τέλει, συνέβη ακριβώς το αντίθετο, ακόμη και αν η Νόριτς ήταν καλύτερα μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ. Κόρνερ ο Έρικσεν, καραμπόλες και 1-0 ο Τόνεϊ. Από εκεί και πέρα, επήλθε η κατάρρευση, πόσο μάλλον από την στιγμή που φτάσαμε στη μία ώρα και δεν είχε έρθει η ισοφάριση.

Οι παίκτες των «καναρινιών» υπέπεσαν σε δύο λάθη, πράγμα που έδωσε το δικαίωμα στον VARνα… καταλογίσει πέναλτι. Σε αμφότερες περιπτώσεις, εκτελεστής ήταν ο Ιβάν Τόνεϊ. Και στις δύο, κρίθηκε εύστοχος! Σκόραρε, έκανε το 3-0 και κατέστησε σαφές πως η Μπρέντφορντ θα παραμείνει στην PremierLeagueμε το «έτσι θέλω».

Το γκολ του Πούκι στο τέλος δεν είχε κάποια σημασία και το σφύριγμα της λήξης βρήκε άπαντες να αγκαλιάζουν τον Τόνεϊ. Στο «μπαράζ» παραμονής, αυτός ήταν που βγήκε μπροστά για την Μπρέντφορντ. Ναι, κάνει για την PremierLeagueο Άγγλος και αν οι «μέλισσες» παραμείνουν, ο Τόνεϊ θα μπορεί να ισχυρίζεται πως αποτελεί και την βασικότερη αιτία!

Όλοι παραδέχονται την αξία του. Ακόμη και αν ο Γκάρι Λίνεκερ, παρακολούθησε το ματς, υποστηρίζοντας τη Νόριτς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0