Πρόσωπα

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ & Ρις Τζέιμς: Τα καλύτερα μπακ δε ξέρουν μόνο να αμύνονται, ξέρουν και να επιτίθενται! (video)

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ & Ρις Τζέιμς: Τα καλύτερα μπακ δε ξέρουν μόνο να αμύνονται, ξέρουν και να επιτίθενται! (video)

Τόσο ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, όσο και ο Ρις Τζέιμς πραγματοποιούν φανταστική σεζόν φέτος στην Premier League, έχοντας πολλαπλή συνεισφορά στα γκολ των ομάδων τους, παρόλο που αμφότεροι αγωνίζονται ως δεξιοί οπισθοφύλακες.

Δεν είναι ψέμα πως οι δύο Άγγλοι αμυντικοί ίσως αποτελούν τα δύο καλύτερα δεξιά μπακ στον κόσμο αυτή την στιγμή. Ο χαρακτηρισμός αυτός βέβαια δεν αφορά αποκλειστικά τις ικανότητες τους στο αμυντικό παιχνίδι, αλλά αυτήν στο επιθετικό. Συγκεκριμένα, οι δύο τους αποτελούν τους αμυντικούς με τον μεγαλύτερο αριθμό γκολ και ασίστ την τρέχουσα σεζόν στην Premier League.

Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ (Λίβερπουλ): 24 συμ., 2 γκολ - 11 ασίστ

Το παιδί-θαύμα της Λίβερπουλ σίγουρα δεν το μάθαμε φέτος. Ωστόσο, για άλλη μια χρονιά μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας με τις επιδόσεις του εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ «οδηγεί» την λίστα με τις περισσότερες συνεισφορές σε γκολ από αμυντικούς στην Premier League, έχοντας βάλει το «λιθαράκι» του σε 14 από τα 71 τέρματα της ομάδας του. Με την ασίστ στο γκολ του Μανέ επί της Γουέστ Χαμ, ο Άγγλος μπακ έφτασε τις 11, ο πρώτος της σχετικής κατηγορίας στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τα δύο τέρματα που έχει πετύχει, αποδεικνύει πόσο καταλυτικός είναι στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Ρις Τζέιμς (Τσέλσι): 17 συμ., 5 γκολ - 6 ασίστ

Η αποκάλυψη του Φράνκ Λάμπαρντ έχει εξελιχθεί σε «κολόνα» στις τακτικές του Τόμας Τούχελ. Κάθε φορά που ο Τζέιμς αναλαμβάνει να καλύψει την δεξιά πλευρά της Τσέλσι, οι αντίπαλοι περνούν δύσκολα! Η βελτίωσή του την τελευταία τριετία είναι ραγδαία και στο επιθετικό παιχνίδι των «μπλε», καθώς έχει εξελιχθεί σε έναν μπακ-χαφ που εκτελεί και δημιουργεί με την ίδια ευχέρεια. Απόδειξη τα νούμερά του έως τώρα στην Premier League, όπου έχει σκοράρει πέντε φορές, ενώ έχει «σερβίρει» άλλες έξι, φτάνοντας τις 11 συνεισφορές σε γκολ. Μόνο ο ΤΑΑ έχει περισσότερες από τον Τζέιμς στο πρωτάθλημα, με τον τελευταίο όμως να έχει απουσιάσει σε εφτά ματς περισσότερα λόγω τραυματισμού. Όσον αφορά την Τσέλσι, μετά και την ασίστ στον Κάι Χάβερτς απέναντι στην Μπέρνλι, ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην ομάδα του μαζί τον Μέισον Μάουντ. Ενώ με το γκολ απέναντι στους «clarets» έγινε ο τρίτος σε σειρά σκόρερ της ομάδας, πίσω από Μάουντ (7) και Ζορζίνιο (6). Όσο βέβαια παραμένει υγιείς αυτά τα νούμερα θα αυξάνονται και η απορία όλων είναι που θα σταματήσει.



Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0