Πρόσωπα

Ντάνιελ Χάκετ: Στιγμές ερυθρόλευκης αγάπης και η ανεκπλήρωτη επιθυμία της επιστροφής (video)

Ντάνιελ Χάκετ: Στιγμές ερυθρόλευκης αγάπης και η ανεκπλήρωτη επιθυμία της επιστροφής (video)
Η Βίρτους Μπολόνια ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό της απόκτημα. Το BN Sports θυμάται τις κορυφαίες του ερυθρόλευκες στιγμές που έκαναν το κοινό να λησμονεί την παρουσία του στο ΣΕΦ.
Σχετικά Άρθρα
Η τεταμένη κατάσταση στην Ρωσία επηρεάζει άμεσα τον αθλητισμό, με τους αθλητές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εγκαταλείπουν το πλοίο του Βατούνιν, ο ένας μετά τον άλλον. Μεταξύ αυτών και ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον ιταλικό σύλλογο, με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια εισόδου τους στην Euroleague.
 
Το όνειρο της επιστροφής του στον Πειραιά έσβησε για ακόμη μία σεζόν, επιθυμία που έχει εκδηλωθεί τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Άλλωστε η παρουσία του στην Ελλάδα συνδυάστηκε με δυνατές στιγμές πάθους και ερυθρόλευκης λατρείας.


Παροξυσμός στο πούλμαν

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού είχε την συμμετοχή του. Ο λόγος για τον 4ο τελικό του ΟΑΚΑ, τον Μάιο του 2016, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι σήκωσαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα έπειτα από το μυθικό clutch τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη.
 0_17.jpg
 
Και μπορεί ο Χάκετ να μην έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ροή της αναμέτρησης, ωστόσο το τρίτο ημίχρονο τον βρήκε πρωταγωνιστή. Η πανηγυρική επιστροφή της αποστολής από το Μαρούσι στο ΣΕΦ, σημαδεύτηκε με την εικόνα του στην οροφή του πούλμαν με έναν πυρσό στο χέρι να εκθειάζεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
 

«Σέβομαι την ιστορία σας, αλλά σας μισώ»

 
Τόσο κατά την διάρκεια της ερυθρόλευκης θητείας του όσο και μετά την αποχώρηση, δεν σταμάτησε ποτέ να εκδηλώνει τα συναισθήματα του για την ομάδα. Μία από τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του ωστόσο την έκανε εκτός του τηλεοπτικού φακού. Ιούνιος του 2017 και ο Χάκετ απολαμβάνει το ποτό του σε καλοκαιρινό νυχτερινό κέντρο.
 
Εκεί όπου συναντά μία παρέα οπαδών του Παναθηναϊκού οι οποίοι τον προσεγγίσανε με σκοπό να τον πικάρουν. Ο ίδιος ιδιαίτερα ευδιάθετος, αλλά και ετοιμόλογος, είχε τις απαντήσεις που θα ήθελαν να ακούσουν οι φίλοι των ερυθρόλευκων. Το σύντομο τετ α τετ ξεκίνησε όταν ένας θαμώνας του απηύθυνε τον λόγο αναφέροντας τα έξι ευρωπαϊκά του αιωνίου αντιπάλου, με το Ιταλό να απαντάει: «Σέβομαι την ιστορία σας, αλλά... σας μισώ». Στιγμές αργότερα ξεφεύγει τραγουδώντας υβριστικό σύνθημα κατά των "πρασίνων"».

Η επιστροφή στο ΣΕΦ

 
Λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθε η αποχώρηση του από το Λιμάνι, με την διοίκηση της ομάδας να κρίνει ότι ο κύκλος του έκλεισε έπειτα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Ο ίδιος βρήκε τότε στέγη στην γερμανική Μπάμπεργκ, σταθμός στον οποίο κατάφερε να κάνει το προσωπικό του restart.
 
0_18.jpg
 
Η επιστροφή του ως αντίπαλος πλέον στο ΣΕΦ ήταν συγκινητική, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να τον βραβεύουν για την σημαντική του προσφορά στην ομάδα. Το γήπεδο τον αποθέωσε με τον καθιερωμένο «Ντάνιελ Χάκετ οε,οε,οε», με τον ίδιο να λυγίζει. Είχε προηγηθεί άλλωστε η συμβολική του κίνηση, όταν πλησίασε το κέντρο του γηπέδου και φίλησε το σήμα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Η στιγμή που τον τοποθέτησε στην ερυθρόλευκη αιωνιότητα.
Έπειτα από μία αν μη τι άλλο επιτυχημένη παρουσία στην πρωτεύουσα της Ρωσίας με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ, ήρθε η ώρα να ανοίξει το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Βλέποντας την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Euroleague, πιθανόν να του ξύπνησε το αίσθημα της επιστροφής.
 
Ωστόσο οι πρόεδροι των Πειραιωτών λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα την λογική. Έκριναν πιθανώς ανώφελη την απόκτηση του Ιταλού μεσούσης της σεζόν, αναλογιζόμενοι αφενός τα οικονομικά δεδομένα και αφετέρου την ομοιογένεια του συνόλου.
 
Σε κάθε περίπτωση ο αλληλοσεβασμός των δύο πλευρών είναι δεδομένος και ο Ντάνιελ Χάκετ θα αποτελεί πάντοτε έναν πολύ καλό φίλο της ερυθρόλευκης οικογένειας. Και ποιος ξέρει, στο μέλλον πιθανών οι δρόμοι τους να διασταυρωθούν…
 
Αντώνης Νιανιάς


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0