Πρόσωπα

Ντενίζ Ουντάβ: Ο... Βάρντι του βελγικού πρωταθλήματος (video)

Ντενίζ Ουντάβ: Ο... Βάρντι του βελγικού πρωταθλήματος (video)
Η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ έχει «τραβήξει όλα τα βλέμματα» στην πορεία της προς το πρωτάθλημα Βελγίου, «οδηγώντας» την «μάχη» του τίτλου μόλις στην πρώτη της σεζόν μετά τον προβιβασμό της στην πρώτη κατηγορία. Πρωτοστάτης ο... Γερμανός Βάρντι, Ντενίζ Ουντάβ, που πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία Γερμανίας και πλέον βάζει την υπογραφή του σε μια απίστευτη πορεία, με 20 γκολ και 10 ασίστ.


Σχετικά Άρθρα

Γνωστή είναι η ιστορία του Τζέιμι Βάρντι, του επιθετικού που ξεκινώντας από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αγγλίας κέρδισε την Premier League με την Λέστερ. Ο Ντενίζ Ουντάβ φαίνεται πως… ζήλεψε την δόξα του Άγγλου και αποφάσισε να μιμηθεί την ιστορία του. Μέχρι στιγμής το κάνει με μεγάλη επιτυχία!

Από τα… αλώνια της Γερμανίας

Αφού πέρασε χωρίς επιτυχία από τις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης σε νεαρή ηλικία, ο Ουντάβ έκανε το ντεμπούτο του με την Χαβέλσε στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας την περίοδο 2014-15. Στην πρώτη του σεζόν δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή, στην δεύτερη όμως καθιερώθηκε. Σε 32 συμμετοχές πέτυχε 16 γκολ, κάτι που επανέλαβε και την περίοδο 2016-17, δείχνοντας από νωρίς τις επιθετικές αρετές του. Τα επιτεύγματά του του «χάρισαν» μια μεταγραφή στην δεύτερη ομάδα της Μπραουνσβάιγκ. Εκεί έμεινε μόλις για μια σεζόν, με την Μέπεν να ακολουθεί. Δεν τον είχαν «πάρει τα χρόνια», ήταν 22 ετών ακόμα, αλλά η παρουσία του στην Τρίτη κατηγορία της Γερμανίας δεν «υποσχόταν» μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Στην πρώτη του σεζόν στην Μέπεν πέτυχε μόλις έξι γκολ, ήταν όμως βασικός και ξεπλήρωσε την εμπιστοσύνη της ομάδας την επόμενη περίοδο, σκοράροντας 17 φορές. Το ταλέντο του «φώναζε» και είχε έρθει η ώρα να ξενιτευτεί. Η βελγική Σεν-Ζιλουάζ του «χτύπησε την πόρτα» και η ώρα να του να «λάμψει» είχε έρθει. Και την άρπαξε από τα μαλλιά.

skysports-deniz-undav-union_5656429_1.jpg

Στα… σαλόνια του Βελγίου (και της Αγγλίας)

Μια μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή της τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας σε μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανέναν. Ένα «παραμύθι» όμως είχε ξεκινήσει, χωρίς ίσως να το γνωρίζει κανείς. Με 17 γκολ σε 26 εμφανίσεις, ο Ουντάβ οδήγησε την ομάδα του σε μια πανηγυρική κατάκτηση του πρωταθλήματος με διαφορά 18 βαθμών. Η πρώτη κατηγορία «καλούσε» και ο 25χρονος επιθετικός δεν είχε συνηθίσει να… μην σηκώνει τηλέφωνα.

Ο Ουντάβ απλά συνέχισε από εκεί που έμεινε, να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Πρώτο ματς εναντίον της Άντερλεχτ. Ε και; Δύο γκολ για τον ίδιο, 3-1 συνολική νίκη για την Σεν-Ζιλουάζ και η αρχή είχε γίνει. Η ομάδα δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω, «λύγισε» τις καλύτερες ομάδες του βελγικού πρωταθλήματος και μοιάζει πλέον ασταμάτητη στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου. Με τον Ουντάβ φυσικά να δείχνει τον τρόπο και να έχει φτάσει ήδη τα 20 γκολ.

Οι εμφανίσεις του του εξασφάλισαν μια μεταγραφή στο «επόμενο επίπεδο» για λογαριασμό της Μπράιτον. Οι «Γλάροι» τον απέκτησαν τον Ιανουάριο έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας τον κατευθείαν δανεικό στον βελγικό σύλλογο, όπου θα συνεχίσει να ηγείται μέχρι το τέλος της σεζόν. Από του χρόνου όμως θα αγωνίζεται στην Premier League και θα έχει ίσως την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Βάρντι, τον άνθρωπο από το οποίο… εμπνεύστηκε την καριέρα του.



Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0