Πρόσωπα

Μπουκάγιο Σάκα: Ανανεώνει με την Άρσεναλ και το «sing that thing» κρίνει το μέλλον των «κανονιέρηδων»!

Μπουκάγιο Σάκα: Ανανεώνει με την Άρσεναλ και το «sing that thing» κρίνει το μέλλον των «κανονιέρηδων»!
Ένα από τα βασικότερα, εξωαγωνιστικά προβλήματα που απασχολούσαν την δεδομένη χρονική στιγμή την Άρσεναλ, ήταν η παραμονή του Μπουκάγιο Σάκα στην ομάδα και μετά την λήξη του συμβολαίου του. Πλέον, ο στόχος μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, με τον νεαρό Άγγλο να φαντάζεται το μέλλον του στους «κανονιέρηδες» και τους Λονδρέζους να θέλουν να «χτίσουν» το δικό τους γύρω του!

Όταν ο Μπουκάγιο Σάκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια με την φανέλα της Άρσεναλ, άπαντες θεωρούσαν πως πρόκειται για ακόμη ένα παιδί που ναι μεν κάνει ντεμπούτο, αλλά δύσκολα θα ξεχωρίσει και θα παραμείνει στο Βόρειο Λονδίνο και στο μέλλον.

Υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα όμως, ο Σάκα ξεκίνησε να μεγαλώνει… ποδοσφαιρικά. Ωρίμασε, βελτίωσε το παιχνίδι του, σταμάτησε να τρέχει άσκοπα και έμαθε να συνδυάζει το ταλέντο που τον διακατείχε στο ένας εναντίον ενός με εντυπωσιακά τελειώματα φάσεων.

Κάπως έτσι, έγινε σημαντικός και επί της ουσίας ήταν ο μόνος διασωθέντας από την περσινή, ιστορικά κακή σεζόν για την Άρσεναλ. Αποτέλεσε τον πρώτο teenagerτης την τελευταία δεκαετία που σκόραρε με τέτοια συχνότητα και άμεσο επακόλουθο αποτέλεσε η κλήση του στην Εθνική Αγγλίας.

Εκεί που βίωσε και το μεγαλύτερο, ποδοσφαιρικό «crashtest» που θα μπορούσε να περάσει στα 20 του. Έπαιξε στο EURO, έλαβε χρόνο συμμετοχής και στον τελικό της Αγγλίας με την Ιταλία ανέλαβε την εκτέλεση του πιο κρίσιμου πέναλτι για τα «Τρία Λιοντάρια».

Η απειρία του Σάκα έκανε την εμφάνισή της πολύ φυσιολογικά και η Αγγλία δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία της. Σε μία άλλη περίπτωση, με έναν άλλον ποδοσφαιριστή, η φάση αυτή θα μπορούσε να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Όχι όμως όσον αφορά τον Μπουκάγιο Σάκα. Αυτός πείσμωσε περισσότερο, δυνάμωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς έφτιαξε πολύ και το κορμί του και συνέχισε δύο βήματα… πιο πάνω από εκεί που σταμάτησε.

FMhECFVXsAINqzp.jpg

Στην σεζόν που διανύουμε, είναι ο δεύτερος σκόρερ της Άρσεναλ, πίσω μόνο από τον Έμιλ Σμιθ Ρόου, μετρά επτά γκολ και τέσσερις ασίστ και έχει συμμετοχή σε δύο τέρματα των «κανονιέρηδων» απέναντι στην Τότεναμ, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την ομάδα του να μην χάνει από τους «spurs» στο Έμιρεϊτς, παρά μόνο μία φορά, σε ολόκληρη την ζωή του!

Μία τέτοια πορεία δεν θα γινόταν να μην καταστήσει επιτακτική την ανάγκη παραμονής του στο Βόρειο Λονδίνο! Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται την επόμενη σεζόν, οι φίλοι της Άρσεναλ επιθυμούν διακαώς να τον βλέπουν και τα επόμενα χρόνια και όπως όλα δείχνουν, ο στόχος τους θα επιτευχθή!

Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παραμονή του Μπουκάγιο Σάκα στην Άρσεναλ! Ο ίδιος είναι χαρούμενος, οι εμφανίσεις του κάνουν χαρούμενους τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» και οι επιδιώξεις της ομάδας, ταυτίζονται με αυτές του νεαρού Άγγλου.


Μένει απλώς η επισημοποίηση της συμφωνίας. Εκεί που το «signthatthing», σε αντίθεση με όσα συνέβησαν με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, θα σηματοδοτήσει μία τεράστια επιτυχία της Άρσεναλ, που θα αποτελέσει οδηγό για το μέλλον!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0