Πρόσωπα

Το «έργο» των τραυματισμών επί τρία χρόνια παίζει σε... επανάληψη για τον Ρέτσο! (video)

Το «έργο» των τραυματισμών επί τρία χρόνια παίζει σε... επανάληψη για τον Ρέτσο! (video)
Μόλις έξι λεπτά κράτησε το ντεμπούτο του Παναγιώτη Ρέτσου στο αρχικό σχήμα της Ελλάς Βερόνα, αναγκάζοντάς τον να ξεκινήσει την προσπάθεια προσαρμογής του από την αρχή. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει σε αυτήν τη διαδικασία...
Δεν ήταν γραφτό να αλλάξει το ιταλικό ποδόσφαιρο τη μοίρα του Παναγιώτη Ρέτσου. Η χαρά της παρθενικής εμφάνισης στο βασικό σχήμα της Ελλάς Βερόνα στη νίκη επί της Βενέτσια με 3-1 (27/02) κράτησε μόλις τρία λεπτά. Ο 23χρονος Έλληνας αμυντικός επιχείρησε ένα «άνοιγμα», ένιωσε ενοχλήσεις και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 6' αντικαταστάθηκε και κάπως έτσι, πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή την προσπάθειά προσαρμογής του.

Δίχως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τον σύλλογο, φέρεται το πρόβλημα να εντοπίζεται στον προσαγωγό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μετά από 45 λεπτά με τη φανέλα των Ιταλών συνολικά, ξεκινά από την αρχή και -δυστυχώς- είναι μία συνθήκη που δεν καλείται να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του. 


Από τον Αύγουστο του 2017, όταν και άνοιξε η πόρτα του εξωτερικού μέσω της Μπάγερ Λεβερκούζεν, έως σήμερα, ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει περάσει πάνω από έναν χρόνο στα πιτς. Καμία από τις επιστροφές του δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το «γαϊτανάκι» των τραυματισμών που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018.
 
Αρχικά, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον τένοντα. Όταν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από τρεις μήνες απραξίας, άνοιξε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, το πιο «μαύρο» της καριέρας του έως τώρα, που τον κράτησε 110 ημέρες συνολικά μακριά από τα καθήκοντα της ομάδας του. Η ατυχία, όμως, δεν έλεγε να τον αφήσει. Μόλις επέστρεψε τον Μάρτιο του 2019, έσπασε το δάχτυλο του ποδιού στην προπόνηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως ολόκληρη η σεζόν 2018/19 πήγε χαμένη, αφού απουσίασε σε 34 παιχνίδια.
 
Δύσκολη προσαρμογή είχε και στη Γαλλία, όταν στο δεύτερο του ματς με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν αποχώρησε στο 48ο λεπτό και επέστρεψε στις αρχές του 2021! Το έργο, ωστόσο, έπαιξε σε επανάληψη. Ένα 90λεπτο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και στο επόμενο ματς, τίθεται νοκ-άουτ μέσα σε 45 λεπτά! Τα δεδομένα άλλαξαν, αποκτήθηκε ο Σισέ ως δανεικός και παρότι από τον Μάρτιο ήταν διαθέσιμος, δεν ξαναβρήκε τη θέση του στην ομάδα, παρότι ο Κλοντ Πιελ τον πίστευε πάρα πολύ.
 
Επιστρέφοντας στο σήμερα, όσο κι αν η κακοτυχία μοιάζει να τον κυνηγά, η ευκαιρία που ανοίχθηκε, μέσω της Ελλάς Βερόνα, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ευχή όλων, ο τραυματισμός να είναι όσο πιο απλός γίνεται. Το έχει ανάγκη τόσο ο Παναγιώτης Ρέτσος, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε πως είναι ακόμη 23 ετών. Μία γεμάτη και καλή σεζόν στη Serie A, υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Τούντορ που δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, ίσως αποτελέσει το σημείο-τομής που αναζητά, για να αναγεννήσει την καριέρα του. Άλλωστε, μοιάζει να έχει βάλει τον σύλλογο στις σωστές... ράγες.


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0