Πρόσωπα

Μαρσέλο Μπιέλσα: Ο προπονητής με τα πιο πολλά ματς στον πάγκο της Λιντς τα τελευταία 20 χρόνια, είπε… adiós!

Μαρσέλο Μπιέλσα: Ο προπονητής με τα πιο πολλά ματς στον πάγκο της Λιντς τα τελευταία 20 χρόνια, είπε… adiós!

Παρελθόν από τον πάγκο της Λιντς μετά από τέσσερα χρόνια αποτελεί ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος με τα 170 ματς που έδωσε στον πάγκο της σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπέρασε όλους όσους παρήλθαν πριν από αυτόν τα τελευταία 20 χρόνια!

Δεν θα ήταν εύκολο ούτε για τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ούτε για την ίδια την Λιντς να συνεχιστεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που έκαναν διαρκώς την εμφάνισή τους!

Η ομάδα είχε χάσει την ταυτότητά της, οι ήττες της ήταν «βαριές» και μετά το 4-0 από την Τότεναμ στο «Έλαντ Ρόουντ», ο έμπειρος προπονητής έθεσε επί τάπητος την απόλυσή του, προκειμένου η αγαπημένη του Λιντς να βρει τον δρόμο της.


Η παραίτηση έγινε δεκτή
και έτσι ο Μαρσέλο Μπιέλσα αποτελεί παρελθόν για τον πάγκο των «παγωνιών», μετά από 170 ματς και μία τετραετία, μιας και υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018!

Ο αριθμός των παιχνιδιών που έδωσε στον πάγκο τους μάλιστα, αποτελεί ρεκόρ τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια την ομάδα.

Από τη μία πλευρά, ο Μπιέλσα ξεπέρασε αθροιστικά τα ματς που έδωσε με Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαρσέιγ και Λιλ (168 και στις τρεις μαζί), ενώ η Λιντς είδε προπονητή της να δίνει τόσα πολλά παιχνίδια στον πάγκο της, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!

Ποιος ήταν ο τελευταίος; Ο Ντέιβιντ Ο'λέιρι, που προσλήφθηκε το 1998 και αποχώρησε με 199 ματς, το 2002, έχοντας καλύτερο ποσοστό συγκομιδής βαθμών από τον Μπιέλσα (1,70 -1,61) ανά ματς, σε διαφορετικές βεβαίως συνθήκες στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0