Πρόσωπα

Λάζαρος Παπαδόπουλος κατά Ρωσίας: “Πρόκειται για εισβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος σε μία ελεύθερη χώρα”

Λάζαρος Παπαδόπουλος κατά Ρωσίας: “Πρόκειται για εισβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος σε μία ελεύθερη χώρα”
Μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό μέσω βιντεο-μηνύματος έστειλε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας πολλών ομάδων και “χρυσός” στο Ευρωμπάσκετ του 2005 Λάζαρος Παπαδόπουλος μέσω social media.

Ο γεννημένος στο Κράσνονταρ της Ρωσίας πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας ξεκίνησε το μήνυμά του λέγοντας πως “γεννήθηκα στη Ρωσία αλλά ζω στην Ελλάδα οπότε μπορώ ελεύθερα να εκφράσω την άποψή μου για την εισβολή Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας” και συνέχισε λέγοντας στα ρωσικά.

“Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος ο ρωσικός λαός να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του και να αποτρέψει αυτό που έγινε. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και μπορώ να κρίνω τις διαφορές ανάμεσα σε μία ελεύθερη κοινωνία που έχει την ελευθερία να εκφράζει την άποψη και τις σκέψεις της και σε μία όπου άνθρωποι φυλακίζονται για τις απόψεις τους. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός και δεν μπορώ παρά να καλέσω όσους μιλάνε ρωσικά και ζουν σε ελεύθερες χώρες να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία” είπε και κατέληξε:

“Η θέση μου είναι ότι δεν πρόκειται απλά για πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά για εισβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος σε μία ελεύθερη χώρα με στόχο την τυραννία της. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον ουκρανικό λαό και να τους πω ότι δεν υπερασπίζονται απλά την γη της πατρίδας τους αλλά τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Και να τους πω ότι δεν είναι μόνοι σε αυτή τη μάχη”.

Ιδού όλο το βιντεο-μήνυμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου (στα ρωσικά):


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0