Πρόσωπα

Το κοινό σημείο της Γάνδης με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει… ονοματεπώνυμο: Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε (video)

Το κοινό σημείο της Γάνδης με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει… ονοματεπώνυμο: Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε (video)

Η Γάνδη θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο μόνος που μπορεί να τις μεταφέρει τις εμπειρίες του, είναι ο Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε…

«Ήθελα να φύγω, αλλά δεν ήταν σύμφωνη η διοίκηση της ομάδας. Στο τέλος δεν έκανα προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Ήταν λάθος που πήγα στον Ολυμπιακό». Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε από τον Πειραιά με προορισμό τη Γάνδη. Τελικά, έπειτα από τέσσερα χρόνια, τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και η ομάδα, ίσως και να μην θεωρούν τόσο λάθος την επιλογή του να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 33χρονος μέσος έχει καθιερωθεί στον βελγικό σύλλογο και είναι από τους αρχηγούς αυτή τη στιγμή. Η εμπειρία από την Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τα παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι απλός. Είναι η μόνη κοινή συνισταμένη ανάμεσα στη Γάνδη και τη χώρα μας, αφού η ομάδα θα παίξει για πρώτη φορά απέναντι σε ελληνική ομάδα και ο έμπειρος άσος, καλείται να δώσει τα «φώτα» του για το τι εστί ΠΑΟΚ.

Η ληστεία που άλλαξε τα πάντα…

Για όσους δεν τον… θυμούνται, ο Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε έφτασε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Μπέσνικ Χάσι τον ζητούσε με τις καλύτερες περγαμηνές. Η παρουσία του στη Λέγκια Βαρσοβίας είχε εκτοξεύσει την αξία του και με 2,5 εκατ. ευρώ, οι «ερυθρόλευκοι» τον έκαναν δικό τους. Ο έμπειρος χαφ μπορεί αρχικά να έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Λίγο ότι άλλαξε ο προπονητής και… πολύ, που μπήκαν ληστές στο σπίτι του.

Εκεί ήταν και το πρώτο «χάσμα» μεταξύ εκείνου και της ομάδας. Η οικογένειά του δεν ήθελε να μείνει άλλο στη χώρα μας αλλά η ρήξη που υπήρξε τον χειμώνα του 2018, ήταν αυτό που «έσπασε» το γυαλί μεταξύ του Οφόε και του Ολυμπιακού. Έπαιξε συνολικά 28 μας σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας τρία γκολ και μία ασίστ. Αν και δεν έπαιξε, η Γάνδη έβγαλε από τα ταμεία της σχεδόν δύο εκατ. ευρώ για να τον πάρει.

Η απόλυτη αναγέννηση!

Μετά από μία μεγάλη παρουσία στο εξωτερικό, ο Οτζίτζα-Οφόε αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του και να γεννήσει τα σενάρια περί… τελευταίων χρόνων της καριέρας του, παρότι ήταν κοντά στα 30. Ο ίδιος, ωστόσο, ήρθε για να τους διαψεύσει όλους. Στα «βουβάλια» κούμπωσε με τον καλύτερο τρόπο. Κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και εμφάνιση της ποιότητας που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα. Τα νούμερά του δεν είναι… τίποτα μπροστά στην ηγετική φυσιογνωμία που έχει στη μεσαία γραμμή.

Ήδη, σε 146 συμμετοχές, έχει ρεκόρ καριέρας σε ασίστ καθώς μετράει 30 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έχει ματώσει 15 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Να θυμίσουμε πως με την Κλαμπ Μπριζ, είχε 231 αγώνες στο παλμάρε και εκεί, ουσιαστικά, έφτιαξε το όνομά του ακόμα περισσότερο. Μόνο φέτος, έχει 34 παραστάσεις με τη φανέλα της Γάνδη και ο απολογισμός φτάνει τα τέσσερα γκολ και τις τρεις ασίστ.

Ξέρει τι εστί ΠΑΟΚ και… Ελλάδα!

Η Γάνδη στηρίζεται στον Οφόε όχι μόνο για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και επειδή γνωρίζει με κάθε τρόπο τον ΠΑΟΚ. Ο Βέλγος χαφ δεν συστήθηκε με τον Δικέφαλο για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το 2010/11, ως ποδοσφαιριστής της Κλαμπ Μπριζ, τον βρήκε αντιμέτωπο στους ομίλους του Europa League, όπου έπαιξε και στα δύο ματς, που έληξαν με 1-1.

Με τα «ερυθρόλευκα», αγωνίστηκε στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος, όταν και ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 μέσα στο Φάληρο. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Βέλγος άσος δεν έχει χάσει ποτέ από τον Δικέφαλο, κάτι που σίγουρα θέλει να συνεχίσει με τη φανέλα της Γάνδης. Την ίδια στιγμή, ο Οφόε θεωρείται από τους πιο έμπειρους του ρόστερ και θέλει να μεταφέρει στους πιο νέους, τι έχουν να αντιμετωπίσουν, ειδικά στην Τούμπα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0