Πρόσωπα

Ο Ομπαμεγιάνγκ έχει πετύχει χατ-τρικ σε τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με αγαπημένη προσκεκλημένη τη… Βαλένθια (video)

Ο Ομπαμεγιάνγκ έχει πετύχει χατ-τρικ σε τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με αγαπημένη προσκεκλημένη τη… Βαλένθια (video)

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έγραψε ιστορία το απόγευμα της Κυριακής αφού έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα που έχει πετύχει χατ-τρικ στη Ligue 1, τη Bundesliga, την Premier League και πλέον τη La Liga. Μάλιστα, το Μεστάγια αποτελεί την πιο φιλόξενη έδρα για τον ίδιο με 2 χατ-τρικ σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις. 

O Γκαμπονέζος μπορεί να μην προσέγγισε τα 12 χατ-τρικ του Αγουέρο στην Premier League, τα 16 του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη Bundesliga ή τα άπιαστα 36 και 34 των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο αντίστοιχα στη La Liga. Όμως πέτυχε ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ που κανείς από τους προαναφερθέντες δεν θα καταφέρει πιθανότατα να πιάσει.  

Ο 33χρονος χαρισματικός επιθετικός έχει σκοράρει τρία τέρματα σε έναν αγώνα και στα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου που έχει αγωνιστεί γεγονός που τον καθιστά μοναδικό στο είδος του. Μονάχα η Serie A δεν βρίσκεται στα κατορθώματα του, πράγμα που μπορεί να είχε συμβεί αν τον εμπιστευόταν η Μίλαν, με τη φανέλα της οποίας δεν έγραψε ούτε μια συμμετοχή το διάστημα παραμονής του στο Μιλάνο (2007-2008). 

FMHtZrdXsAEvUKj.jpg

Το επίτευγμα αυτό του Ομπαμεγιάνγκ φανερώνει μεταξύ άλλων όχι μόνο την έφεση του στο σκοράρισμα αλλά και την ικανότητα προσαρμογής του στις αντίπαλες άμυνες. Κάθε μια από τις λίγκες που έχει συμμετάσχει έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας και τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Εκείνος όμως αποδεικνύει ότι ξέρει πως να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα πολλές φορές σε έναν αγώνα ανεξαρτήτως ταυτότητας του εκάστοτε πρωταθλήματος. 

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 

Το πρώτο του χατ-τρικ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγινε με τα χρώματα των «στεφανουά» μια δεκαετία πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 22/2/2012. To Γενάρη της χρονιάς εκείνης η Σεντ Ετιέν αποφάσισε να αγοράσει τον Γκαμπονέζο από τη Μίλαν, αφού τον είχε δοκιμάσει πρώτα ως δανεικό, και εκείνος δεν άργησε ιδιαίτερα να της το ξεπληρώσει. Στην τρίτη του συμμετοχή μετά τη μόνιμη εγκατάσταση του στη Ligue 1, πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λοριάν

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 

Ο «Ούμπα» αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη σύγχρονη ιστορία της Μπορούσια. Παρέμεινε κάτοικος της κοιλάδας του Ρουρ για 4μιση χρόνια και η επιθετική του συνεισφορά ήταν εκπληκτική, όντας το αντίπαλο δέος του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη γερμανική Bundesliga.  

Μάλιστα η εκκίνηση του με τη φανέλα της Ντόρτμουντ ήταν ονειρική αφού στο ντεμπούτο του πέτυχε και το πρώτο του χατ-τρικ επί γερμανικού εδάφους απέναντι στην Άουγκσμπουργκ. Το επόμενο άργησε 2 και κάτι χρόνια όμως δεν άλλαξε το θύμα του αφού και πάλι η ομάδα της ομώνυμης πόλης έγινε έρμαιο των ορέξεων του.  

Τα κατορθώματα του στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν σταμάτησαν εκεί αφού και τις δυο επόμενες σεζόν μέχρι την φυγή του από το Signal Iduna Park, πρόσθεσε το Αμβούργο και τη Γκλάντμπαχ στον κατάλογο του. Το Γενάρη του 18’ άφησε τη λίγκα για άλλες πολιτείες και οι αντίπαλες άμυνες ένιωσαν μια κάποια ανακούφιση. 

ΑΡΣΕΝΑΛ 

Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2018, οι «κανονιέρηδες» πυροδότησαν τη βόμβα και έφεραν στο Λονδίνο τον Αφρικανό σταρ. Εκείνος δε δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα κάτι που έκανε με μεγάλη συνέπεια τα πρώτα 2μιση χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Άρσεναλ

Η ικανότητα του στο σκοράρισμα ήταν εντυπωσιακή και ήταν εκείνος που πέτυχε τρία τέρματα απέναντι στη Βαλένθια στον ημιτελικό του Europa League του 2019 και οδήγησε την ομάδα του στον χαμένο εμφύλιο τελικό της διοργάνωσης απέναντι στην Τσέλσι. Όμως το χατ-τρικ στο Νησί άργησε να έρθει. 

Αυτό έγινε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι τον προηγούμενο Φλεβάρη (14/2/2021) απέναντι στη Λιντς στο Emirates, κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή ήταν και η μοναδική του τριπλέτα στην Premier League. 


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 

Η τελευταία ημέρα της περασμένης χειμερινής μεταγραφικής περιόδου τον βρήκε ξανά με τη βαλίτσα στο χέρι. Αυτή τη φορά, ο Ομπαμεγιάνγκ αποχωρίστηκε το Λονδίνο για να γίνει κάτοικος Βαρκελώνης με ελεύθερη μεταγραφή. 

Η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε στην επιθετική της φαρέτρα έναν ικανότατο επιθετικό αποσκοπώντας μεταξύ άλλων στην αναγέννηση του Γκαμπονέζου ούτως ώστε να εκμεταλλευτεί την εκτελεστική του δεινότητα. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι άκρως θετικά αφού μόλις στην τρίτη του συμμετοχή στη La Liga και στην πρώτη του στο βασικό σχήμα, ο «Ούμπα» φόρτωσε με τρία γκολ τις «νυχτερίδες», που αλλού, στο Μεστάγια. 

Για να συμβεί βέβαια αυτό έπρεπε το τέταρτο τέρμα των Μπλαουγκράνα να χρεωθεί στον ίδιο και όχι στον Πέδρι όπως αρχικά είχε δηλωθεί. Η ιστορία όμως γράφτηκε και ο Ομπαμεγιάνγκ φρόντισε να γίνει μέρος της. 

Μάνος Φυρογένης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0