Πρόσωπα

Ντάλεϊ Μπλιντ: Από ball boy του Άγιαξ σε... Mr. Champions League! (video)

Ντάλεϊ Μπλιντ: Από ball boy του Άγιαξ σε... Mr. Champions League! (video)

«Είμαι περήφανος που το πέτυχα στο κλαμπ όπου ήμουν κάποτε ball boy». Μια ατάκα που τα εξηγεί όλα και αποτελεί το ζωντανό όνειρο του Ντάλεϊ Μπλιντ.

Από ball boy, σε αρχηγός και οσονούπω recordman. Κάτι τέτοιο ακούγεται αρκετά ουτοπικό, ωστόσο για τον Ντάλεϊ Μπλιντ αποτελεί την ίδια την πραγματικότητα! «Στον Άγιαξ αρχικά ήθελα απλώς να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Αν τελικά μπορείς να γίνεις και κάτοχος ρεκόρ, τότε αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», εκμυστηρεύτηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Πράγματι ο 31χρονος μπακ έχει την ευκαιρία του να καταρρίψει απόψε ακόμη ένα ρεκόρ. Με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άγιαξ και την Μπενφίκα για το πρώτο σκέλος της φάσης των «16» του Champions League να λαμβάνει χώρα στη Λισαβόνα (23/2, 22:00), ο αρχηγός του ολλανδικού συλλόγου έχει τη δυνατότητα να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ευρωπαϊκή διοργάνωση για οποιαδήποτε ολλανδική ομάδα!

Προς το παρόν ο αρχηγός του Αίαντα συνεχίζει να μοιράζεται το ρεκόρ με τον Γιάρι Λιτμάνεν, με αμφότερους να έχουν μέχρι στιγμής 42 συμμετοχές. «Ήταν ο γείτονάς μας, οπότε ερχόταν από καιρό σε καιρό. Ήμουν πολύ μικρός, αλλά τον έβλεπα από βιντεοκασέτες του 1995» είπε αρχικά για να αποθεώσει στη συνέχεια τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή: «ήξερε να βρίσκει τυφλά τους συμπαίκτες του, είχε και όμορφα βολέ. Ένα πολύ πλήρες δεκάρι, όπως αρέσει να βλέπει ο Άγιαξ!».

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά…

Στην αναμέτρηση της Τετάρτης πέραν του προαναφερθέντος ρεκόρ ο Μπλιντ θα βάλει ακόμα ένα φασούλι στο σακούλι του, στο πλαίσιο της μάχης των περισσότερων συμμετοχών σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον Άγιαξ. Αυτήν τη στιγμή ο 31χρονος κατέχει την τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, ωστόσο άλλο είναι το αξιοθαύμαστο.

Στην κορυφή του συγκεκριμένου πίνακα βρίσκεται ο πατέρας του Ντάνι Μπλιντ, έχοντας σημειώσει στην καριέρα του συνολικά 74 συμμετοχές! Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο γιος του χρειάζεται μόλις άλλες 7 προκειμένου να τον φτάσει στην πρώτη θέση γεγονός που αν ο ίδιος παραμείνει στον σύλλογο – το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023 – τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το καταφέρει.
FMRfvO8VEAU4fRA.jpg

Περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες CL ως παίκτης ολλανδικής ομάδας:

1. Ντάλεϊ Μπλιντ (42) - Άγιαξ

1. Γιάρι Λιτμάνεν (42) - Άγιαξ

3. Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ (38) - Άγιαξ

3. Γιόχαν Βόγκελ (38) - Αϊντχόφεν

5 Ρόναλντ ντε Μπουρ (37) - Άγιαξ

6. Βίλφρεντ Μπουμά (36) - Αϊντχόφεν

7. Ρόναλντ Βάτερους (35) - Αϊντχόφεν

8. Εουρέλιο Γκόμες (34) - Αϊντχόφεν

8. Φρανκ Ντε Μπουρ (34) - Άγιαξ

8. Αντρέ Όιερ (34) – Αϊντχόφεν /Άγιαξ

Περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη ως παίκτης του Άγιαξ:

1. Ντάνι Μπλιντ (74)

2. Φρανκ ντε Μπουρ (69)

3. Ρουντ Κρολ (68)

4.Ντάλεϊ Μπλιντ (67)

5. Βιμ Σουρμπίρ (63)

5. Λάσε Σένε (63)

7. Ντέιβι Κλάασεν (62)

8. Μπάρι Χουλσόφ (57)

8. Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (57)

10. Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ (55)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0