Πρόσωπα

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ξεπέρασε τον Αντρέας Μέλερ, «πλησίασε» τον… Ντελ Πιέρο και «έγραψε» ιστορία στο Champions League! (video)

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ξεπέρασε τον Αντρέας Μέλερ, «πλησίασε» τον… Ντελ Πιέρο και «έγραψε» ιστορία στο Champions League! (video)

Αν η απόσβεση των αμέτρητων εκατομμυρίων που δαπάνησε η Γιουβέντους για τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, μοιάζει με το κατόρθωμά του στο Champions League, τότε μάλλον η «Γηραιά Κυρία» δικαιώνεται άμεσα. Διότι, ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε στο 32ο λεπτό στο ματς με την Βιγιαρεάλ και «έγραψε» ιστορία!

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο hot ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο τελευταίος 1,5 χρόνος που διένυσε ήταν εντυπωσιακός και άμεση συνέπεια αποτέλεσε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων club για την απόκτησή του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθούσε την περίπτωσή του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι μπήκαν στην διαδικασία σύγκρισής του με τον Χάρι Κέιν ενόψει καλοκαιριού, αλλά πιο κοντά από όλους στην απόκτησή του έφτασε η Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» τον ήθελαν διακαώς για να αντικαταστήσουν επάξια το κενό που άφησε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να μεταβεί στην Premier League. Για αυτό, με το που προέκυψε το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, είπε το «ναι».

Τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την περίπτωσή του ήταν αμέτρητα, αλλά ακόμη και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πέρασε μία περίοδο προσαρμογής. Είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Serie A και στο Coppa Italia με τα χρώματα των «μπιανκονέρι», αλλά κυρίως ανέμενε την πρώτη εμφάνιση της καριέρας του στο Champions League απέναντι στην Βιγιαρεάλ.

Αυτό έγινε, ο ίδιος ξεκίνησε βασικός και σε… μισό λεπτό στην κυριολεξία, βρέθηκε να πανηγυρίζει. Η Γιουβέντους τον «σημάδεψε» με το ξεκίνημα, αυτός ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση και πλέον έχει και επίσημα πετύχει, το γρηγορότερο γκολ σε ντεμπούτο που επετεύχθη ποτέ στην ιστορία του Champions League (33 δευτερόλεπτα)!

Ποιους προσπέρασε; Τον Αντρέας Μέλερ το 1995, που είχε χρειαστεί τέσσερα δευτερόλεπτα περισσότερα και τον Σεμπαστιέν Αλέ του Άγιαξ (67 δευτερόλεπτα), ενώ έγινε και ο πρώτος που φοράει το… 7 στο Τορίνο και σκοράρει στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την τελευταία εξαετία.


Τέλος, είναι πλέον και ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Γιουβέντους στο ChampionsLeague, μετά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Και επειδή ο Ιταλός της «Γηραιάς Κυρίας» το είχε κάνει στα 20 του χρόνια, ο Βλάχοβιτς κατά συνέπεια είναι και ο νεότερος… τέτοιου είδους σκόρερ της στον θεσμό, στον 21ο αιώνα.



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0