Πρόσωπα

Μπρούνο Φερνάντες: Ο ηγέτης του «αύριο» που κάνει τα πάντα για να σώσει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Μπρούνο Φερνάντες: Ο ηγέτης του «αύριο» που κάνει τα πάντα για να σώσει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Μπορεί να παραπαίει και η φετινή σεζόν να εξελίσσεται σε ακόμα μία αμφισβήτηση απουσίας από την 4άδα. Ο Μπρούνο Φερνάντες όμως, είναι ο ποδοσφαιριστής που οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίζονται για να σωθεί η χρονιά και το BN Sports εξηγεί γιατί…

Το γκάλοπ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα δίνει όλα στο… πιάτο. Η έκπληξη του προκάλεσε το ποσοστό στην αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, επισκιάζει το γεγονός πως ο Μπρούνο Φερνάντες είναι πιο αγαπητός της… εξέδρας. Για αυτό άλλωστε τον θέλουν για τον νέο αρχηγό της ομάδας. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν έχει φτάσει τυχαία σε αυτή τη απέραντη αγάπη που δέχεται από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπορεί η ομάδα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη φετινή χρονιά, με την 4άδα να δείχνει, ίσως, και το πιο σημαντικό βήμα για τη συνέχεια ενώ μην ξεχνάμε, πως υπάρχει και το Champions League. Ωστόσο, άπαντες στηρίζονται στον διεθνή άσο για να σώσει τη σεζόν αλλά και για να χτιστεί η επόμενη μέρα, πάνω του.

Η απόκτηση του συμπατριώτη του, Κριστιάνο, το περασμένο καλοκαίρι, δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την ουσιαστική και πολύτιμη παρουσία του. Μέχρι στιγμής, μέσα στο χάος των «μπέμπηδων», ο Μπρούνο Φερνάντες ξεχωρίζει. Κάνει τη διαφορά και δείχνει τον δρόμο για την επόμενη σεζόν.

Ηγέτης στο επιθετικό μισό!

Η διαφορά που κάνει ο Μπρούνο Φερνάντες δεν φαίνεται μόνο στα στατιστικά του αλλά και στις βοήθειες που δίνει στο επιθετικό σκέλος. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κάνει καλύτερα από άλλο ποδοσφαιριστή στη Premier League, τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο, στην δημιουργία ευκαιριών. Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος μετράει 73 δημιουργίες φάσεων στο πρωτάθλημα, παρά το πρόβλημα των «κόκκινων διαβόλων» να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Παράλληλα, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με εννέα γκολ μέχρι τώρα ενώ έχει στο παλμάρε του και έξι ασίστ. Όλα σε επίπεδο Premier League. Αξιοσημείωτο, πως στη συγκεκριμένη λίστα, ο δεύτερος Αλεξάντερ Άρνολντ έχει 64, δηλαδή εννιά λιγότερες. Από την άλλη, τα συνολικά 44 γκολ που έχει πετύχει ο αγγλικός σύλλογος, αποτελούν μεγάλο μερίδιο του Μπρούνο Φερνάντες.

Να χτιστεί η επόμενη σεζόν πάνω του…

Η επιλογή των οπαδών να τον έχουν ως αρχηγό την επόμενη σεζόν, δείχνει πως ο στόχος του συλλόγου είναι να χτίσουν την ομάδα γύρω του. Φέτος, με την βοήθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, πρέπει να σώσει τη χρονιά, ώστε του χρόνου να υπάρχουν γερές βάσεις για να γίνει ο νέος ηγέτης του συλλόγου. Στα στατιστικά, το έχει καταφέρει και με το παραπάνω αλλά είναι διαφορετικό να έχει ένας ποδοσφαιριστής τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο.

Ίσως αυτό, φέρει τη «θυσία» του Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο δεν θέλουν οι μισοί οπαδοί. Ωστόσο, ο Μπρούνο Φερνάντες δείχνει να δίνει παραπάνω βοήθειες στον αγγλικό σύλλογο από ότι ο Πορτογάλος αστέρας. Την ίδια στιγμή, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός καλείται να αντιμετωπίσει την πολύ δύσκολη φετινή κατάσταση, και να διατηρήσει μία ισορροπία στα αποδυτήρια, από τη στιγμή που τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0