Πρόσωπα

Και όμως, ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι έχει εφιάλτη και λέγεται… Λιλ! (video)

Και όμως, ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι έχει εφιάλτη και λέγεται… Λιλ! (video)

Άπαντες μιλούν για την ονειρική εκτόξευση ενός ανθρώπου που από άνεργος, έγινε πρωταθλητής κόσμου. Ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι, όμως, έχει ένα «φόβο» και δεν είναι άλλος από τη Λιλ

Η μία έκανε πέρσι το θαύμα στο Champions League και η άλλη στο πρωτάθλημα. Τσέλσι και Λιλ κοντράρονται για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που έχουν κοινό παρελθόν με τον αντίπαλο. Ειδικά η Τσέλσι, έχει αρκετούς στο ρόστερ που έχουν κοντραριστεί με τη Λιλ. Ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής την έχει για… εφιάλτη!

Αυτός είναι ο Εντουάρ Μεντί. Ο έμπειρος πορτιέρο που κατάφερε από άνεργος να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, έχει μία ομάδα που… φοβάται και αυτή είναι ο γαλλικός σύλλογος. Η αιτία είναι στο παρελθόν που έχει με τους «λιλούα», το οποίο μόνο θετικός οιωνός δεν είναι για το ερχόμενο ματς.

Το μηδέν υπάρχει μόνο στις… νίκες!

Ο Εντουάρ Μεντί έχει αγωνιστεί στη Ligue 1 με τα χρώματα της Μπρεστ και της Ρεν, δημιουργώντας τις βάσεις για να αγωνιστεί με τη Τσέλσι. Η παρουσία του ήταν καταλυτική, όμως μία ομάδα ήταν που του δημιούργησε… εφιάλτες. Ο λόγος για τη Λιλ. Ο γαλλικός σύλλογος, που έκανε το θαύμα πέρσι και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αποτελεί (δικαίως) μία από τις ομάδες που δεν θα ήθελε να βρίσκει μπροστά του ο Μεντί.

Το γεγονός πως σε πέντε ματς, το μοναδικό «μηδέν» είναι στις νίκες, τα λέει όλα. Συγκεκριμένα, ο Σενεγαλέζος πορτιέρο μετράει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα απέναντι στη Λιλ όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ούτε μία φορά ανέπαφη την εστία του ενώ έχει δεχθεί πέντε γκολ.

Το απίστευτο είναι πως όλες οι ισοπαλίες, είναι στο 1-1 (!) είτε έπαιζε με τη Μπρεστ είτε με τη Ρεν, ενώ στην ήττα, η ομάδα του είχε χάσει με το 1-0. Έτσι, ο Μεντί έχει κάθε λόγο να αισθάνεται άβολα απέναντι στον συγκεκριμένο σύλλογο, ωστόσο με τη φανέλα της Τσέλσι, ψάχνει να σπάσει αυτή τη «κατάρα» μέσω του Champions League.

Λιλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουλβς και οι… άλλες!

Φυσικά η Λιλ δεν είναι η μοναδική ομάδα που δεν τον έχει αφήσει να νικήσει αλλά είναι η αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές και δεν έχει πάρει το τρίποντο. Από κάτω, ακολουθούν και άλλες ομάδες, με τις πιο γνωστές να είναι φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τρεις ισοπαλίες), Γουλβς (δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και Λάτσιο (μία ήττα) αλλά και εκπλήξεις.

Χάβρη, Μπρεστ και Ντιζόν είναι μαζί με τους «κόκκινους διαβόλους» και ακολουθούν οι Σέλτικ, Καέν, Λοριάν, Μπράιτον, Ρεμς, Γουέστ Μπρομ και Κλουζ. Αυτές είναι οι μοναδικές ομάδες που έχει κερδίσει στην επαγγελματική του καριέρα ο Σενεγαλέζος πορτιέρο σε υψηλό επίπεδο.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0