Πρόσωπα

Ο Ομπαμεγιάνγκ χαμογέλασε ξανά και ολόκληρη η Μπαρτσελόνα «ποντάρει» πάνω του!

Ο Ομπαμεγιάνγκ χαμογέλασε ξανά και ολόκληρη η Μπαρτσελόνα «ποντάρει» πάνω του!
Τέσσερις μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε, με την Μπαρτσελόνα να βασίζεται πάνω του και να περνά με το εντυπωσιακό 4-1 από την Βαλένθια και το Μεστάγια!

Ήταν Οκτώβριο του 2021, όταν ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχανε πέναλτι με την φανέλα της Άρσεναλ απέναντι στην Άστον Βίλα, αλλά εν συνεχεία κατάφερνε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πανηγύρισε, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 3-1 αλλά ουδείς γνώριζε την κατάληξη της σχέσης του Γκαμπονέζου ποδοσφαιριστή με τον προπονητή του.

Πριν από τα Χριστούγεννα, ο Ομπαμεγιάνγκ υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και τέθηκε εκτός ομάδας με απόφαση του Μικέλ Αρτέτα. Εν συνεχεία κλήθηκε από την χώρα του για να την εκπροσωπήσει στο Κόπα Άφρικα και στις καθιερωμένες εξετάσεις, εντοπίστηκε θέμα με την καρδιά του.

Επέστρεψε στο Βόρειο Λονδίνο αλλά η κατάσταση έμοιαζε άλυτη. Μοναδική… λύση ήταν να εκμεταλλευτεί τόσο ο Ομπαμεγιάνγκ, όσο και η Άρσεναλ, την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Έτσι και έγινε. Αμφότερες έκαναν υποχωρήσεις, ο ποδοσφαιριστής «χάρισε» τους μισθούς του στους Λονδρέζους, εκείνοι τον άφησαν να διαπραγματευτεί μόνος του και εν τέλει επέλεξε την Μπαρτσελόνα του Τσάβι για να συνεχίσει την καριέρα του, με συμβόλαιο εξάμηνης συνεργασίας και οψιόν ανανέωσης.

Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και αφού συμπλήρωσε κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο σε δύο αναμετρήσεις, ήρθε η ώρα να «σπάσει» το ρόδι.

Το έκανε μάλιστα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ενθυμούμενος τα γκολ του στο Μεστάγια πριν από τρία χρόνια, με την φανέλα της Άρσεναλ, για το EuropaLeague.

Κάπως έτσι, το κέρδος της Μπαρτσελόνα είναι «διπλό». Ο Ομπαμεγιάνγκ θυμήθηκε πως είναι να… χαμογελάει και οι «μπλαουγκράνα» τον είδαν να ανοίγει λογαριασμό με την φανέλα τους, ελπίζοντας πως το ξεκίνημά τους θα είναι ανάλογο με αυτό στο Βόρειο Λονδίνο.

Διότι αν κάτι τέτοιο γίνει πράξη, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ικανός μόνος του, να επαναφέρει την ανανεωμένη Μπαρτσελόνα στο ChampionsLeague. Ήδη κέρδισε για πρώτη φορά με τέτοιου είδους σκορ την Βαλένθια στο «σπίτι» της, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα. Συνεπώς, ποιος μπορεί να του στερήσει… χαμογελώντας, ένα ταξίδι στα «αστέρια»;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0