Πρόσωπα

Βαλμπουενά: Ο πανταχού… παρών «αιώνιος έφηβος» του Ολυμπιακού! (video)

Βαλμπουενά: Ο πανταχού… παρών «αιώνιος έφηβος» του Ολυμπιακού! (video)
Παίρνοντας δύναμη από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, ο Ματιέ Βαλμπουενά παρά τα 37 του χρόνια επιβεβαιώνει πως παραμένει σημαντικός για τον Ολυμπιακό.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αντιμετώπισαν με κάποιο σκεπτικισμό, την περσινή σεζόν, την απόφαση να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ματιέ Βαλμπουενά. Λίγους μήνες μετά δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που να μην έχει αναθεωρήσει. Παρά τα 37 του χρόνια ο «Αστερίξ» του Ολυμπιακού έχει τόση ποιότητα και τόσο πάθος για αυτό που κάνει μέσα του που όχι απλά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά πρωταγωνιστεί δίνοντάς της τρίποντα που ισοδυναμούν με χρυσάφι.

Το γκολ φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ματς με τον Βόλο στο Φάληρο, το πέναλτι που κέρδισε στο Αγρίνιο για το νικητήριο γκολ επί του Παναιτωλικού, η συμβολή του στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ και τo χθεσινό όπου από την ώρα που πατάει στο γήπεδο καταλαβαίνεις πως αυτός ο σπάνιος τύπος θα το πάρει και μόνος του το ματς αν χρειαστεί.

Τέσσερα παιχνίδια, τέσσερις νίκες που πολύ αμφιβάλλω αν είχαν έρθει αν δεν υπήρχε στο γήπεδο ο Βαλμπουενά. Κάντε την αφαίρεση και θα καταλάβετε πόσο σημαντικός παραμένει για το... γαλατικό χωριό του Ολυμπιακού ο δικός του Αστέριξ. Ο μαγικός ζωμός του είναι η λατρεία του για το ποδόσφαιρο. Και δεν χρειάζεται να το πει ο ίδιος. Το αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής. Είτε παίζει 10 λεπτά, είτε παίζει 90, είτε έχει απέναντι του την Μπάγερν είτε οποιαδήποτε μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος αυτός θα δίνει τα πάντα. Η ιδιοσυγκρασία του, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο δεν του επιτρέπουν να τελειώσει ένα παιχνίδι χωρίς να γνωρίζει πως έκανε ότι μπορεί για να νικήσει. Βλέποντας τον οι νεότεροι παίκτες έχουν το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση μπροστά τους. Πως μπορεί να «κλέβει» οποιοσδήποτε όταν ο Βαλμπουενά «σκυλιάζει» για κάθε κατοχή.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ένας γεννημένος νικητής από αυτούς που δεν τα παρατάνε ποτέ, που με τη νοοτροπία τους επηρεάζουν όλη την ομάδα. Στα 37 του παραμένει από σημαντικός έως και κομβικός στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Εξάλλου όποτε μιλάει για τον φετινό τίτλο επιβεβαιώνεται πόσο πολύ τον θέλει, έτσι ώστε αν είναι αυτή η τελευταία του σεζόν με ποδοσφαιρικά παπούτσια να έχει την κατάληξη που του αξίζει. Ένα πρωτάθλημα με τη δική του σφραγίδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0