Πρόσωπα

Φλόριαν Βιρτς: Ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα στη Λεβερκούζεν, ετών 18, έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο!

Φλόριαν Βιρτς: Ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα στη Λεβερκούζεν, ετών 18, έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο!
Η Μπάγερ είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο 2022 στην Bundesliga, προερχόμενη από 4 συνεχόμενες νίκες, στις οποίες έχει σκοράρει 16 γκολ. Αστέρι της αποτελεί, για μία ακόμα χρονιά, ο Φλόριαν Βιρτς, που σε ηλικία 18 ετών φαντάζει πιο ώριμος, φαντεζί και αποτελεσματικός από ποτέ.
Το νικηφόρο 4-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στη Στουτγκάρδη, στην προηγούμενη 22η αγωνιστική της Bundesliga, πιστοποίησε τη μεγάλη κλάση του Φλόριαν Βιρτς. Τρεις φάσεις στο φινάλε του παιχνιδιού ήταν αρκετές για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του καλύτερου 18χρονου στη Γερμανία. Το 1-2 με τον Ντιαμπΐ, η λόμπα προς τον Γάλλο και το εν κινήσει βολ πλανέ του τελευταίου. Μπορεί η φάση να μην είχε ευτυχή κατάληξη, εντούτοις τέτοιες φάσεις θυμίζουν έναν άλλον… κοντό της πρόσφατης εποχής μας.

Ο Βιρτς σκόραρε ο ίδιος το 3-1. Πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του Ντίνου Μαυροπάνου.
Όταν μείωσε ο αντίπαλος και το παιχνίδι πήγε να εξελιχθεί σε ντέρμπι, πήρε ξανά την κατάσταση στα πόδια του. «Άδειασε» τον Σόσα και... σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πάτρικ Σικ.



Ο απολογισμός του στην τρέχουσα σεζόν: 7 γκολ και 10 ασίστ έπειτα από 22 αγωνιστικές. Μόνο ο Τόμας Μίλερ μετρά περισσότερες ασίστ στην κατηγορία. Κάθε 92 λεπτά ο Βιρτς συμμετέχει σε γκολ της ομάδας του. Για να καταλάβει κανείς την αξία του 18χρονου (ήδη) ηγέτη της Λεβερκούζεν, αρκεί να σημειώσει ότι μετρά 13 γκολ στην Bundesliga, κάτι που στην ηλικία των 18 ετών ουδείς άλλος θαυματουργός πιτσιρικάς (Ποντόλσκι, Βέρνερ, Ντράξλερ, Γκέτσε) είχε πετύχει.



Ξεχωρίζει για το γεγονός ότι όλα αυτά πλέον, η άπλετη τεχνική κατάρτιση, η εκτελεστική δεινότητα, οι εξωπραγματικές ασίστ, ανήκουν στην καθημερινότητα του Βιρτς. Το μυαλό του οργιάζει. Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του απέχει παρασάγγας των υπόλοιπων συνομηλίκων του. Ο ίδιος έχει μία απλή εξήγηση: «σε κάθε φάση απλά κάνω ότι μου κατεβαίνει, άμεσα, στο κεφάλι. Αν σε άλλους φαίνεται εύκολο, δεν το γνωρίζω».

Πρόσφατα το περιοδικό FourFourTwo τοποθέτησε τον Βιρτς στην 9η θέση των πολλά υποσχόμενων ποδοσφαιριστών. Πίσω από παίκτες όπως οι Μπέλιγκχαμ, Πέδρι, Ανσού Φάτι, Μουσιάλα, Γκάβι. «Σκάνδαλο» σύμφωνα με τους θαυμαστές του νεαρού άσου. Σε άλλη λίστα, όμως, ο 18χρονος «μάγος» προπορεύεται. Είναι ο καλύτερος U21 στα Top5 πρωταθλήματα σε δημιουργία σημαντικών ευκαιριών. Μετρά 12 τον αριθμό. Αφήνει πίσω του τους Γκουιρΐ, Σόμποσλαϊ, Χάαλαντ, Φόντεν, Σακά. Not Bad…

Προσωπική μας άποψη. Αν για τον Κάι Χάβερτς (που επίσης διέπρεψε στη Λεβερκούζεν) η ποδοσφαιρική Ευρώπη εκθειάζει την ευστροφία, τα χαρίσματα, την πλούσια φαρέτρα του, ο Φλόριαν Βιρτς, τούτη τη στιγμή, είναι στον καλύτερο δυνατό δρόμο να τοποθετηθεί στο ίδιο (τουλάχιστον) σκαλοπάτι μ’ έναν ποδοσφαιριστή, χάρη στον οποίο η Τσέλσι πανηγύρισε, με δικά του γκολ, δύο βαρύτιμα τρόπαια.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0