Πρόσωπα

Ο Μέσι έχασε πέναλτι στο Champions League για πέμπτη φορά, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του Ανρί! (video)

Ο Μέσι έχασε πέναλτι στο Champions League για πέμπτη φορά, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του Ανρί! (video)

Η απόκρουση του Τιμπό Κουρτουά στην εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι ήταν ιστορική, αφού τοποθέτησε τον Αργεντινό σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν δίπλα στον Τιερί Ανρί, μιας και είναι οι μόνοι που έχουν αστοχήσει πέντε φορές στο Champions League από την «άσπρη βούλα»!

Η στιγμή μεγάλης έμπνευσης του Κιλιάν Εμπαπέ δεν «λύτρωσε» μόνο την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και τον Λιονέλ Μέσι! Τι κι αν ο Κουρτουά έμοιαζε ανίκητος; Ποιος μπορεί να φανταστεί τι είδους κριτική θα δεχόταν ο Αργεντινός, αν γινόταν η «αιτία» να μην νικήσει η Παρί Σεν Ζερμέν;

Για καλή του τύχη, το buzzer beater του νεαρού Γάλλου σταρ έδιωξε τα «σύννεφα» και εξασφάλισε ηρεμία, μετατρέποντας το πέμπτο χαμένο πέναλτι του Μέσι στο Champions League, από «έγκλημα» σε… πταίσμα. Παράλληλα, όμως, του εξασφάλισε και μία αρνητική πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν η πέμπτη φορά μετά από 23 προσπάθειες, που ο Λιονέλ Μέσι αστοχεί από την «άσπρη βούλα» στον εν λόγω θεσμό, ισοφαρίζοντας το σχετικό αρνητικό ρεκόρ του Τιερί Ανρί, αφού κανείς άλλος δεν έχει αστοχήσει από τα έντεκα βήματα, όσες φορές το έπραξαν αυτοί!


Σε αριθμούς, ο Αργεντινός χάνει το 22% των πέναλτι που εκτελεί στη διοργάνωση και το χθεσινό (15/02) θα κριθεί στη ρεβάνς της Μαδρίτης αν και κατά πόσο θα είναι επίπονο. Άλλωστε, και από τα προηγούμενα τέσσερα, λίγα άλλαξαν ή θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την έκβαση της ιστορίας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, όμως, είναι πως το πρώτο άστοχο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο Champions League είχε χρώμα… ελληνικό, μιας και το απέκρουσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού με 5-1, τον Σεπτέμβριο του 2010. Το κακό τότε ήταν μικρό. 


Ωστόσο, αν είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει ξανά ένα πέναλτι, σίγουρα θα διάλεγε αυτό απέναντι στην Τσέλσι στον ημιτελικό της 24ης Απριλίου του 2012. Τότε που σημάδεψε το δοκάρι του Πετρ Τσεχ και δεν κατάφερε να δώσει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Εν τέλει, το σύνολο του Ντι Ματέο έφτασε έως την κατάκτηση του τροπαίου με τους περισσότερους να θυμούνται την κούρσα του Φερνάντο Τόρες στις καθυστερήσεις από το εν λόγω ματς, παρά το χαμένο πέναλτι του Μέσι στο 49'.



Μικρότερης σημασίας, ήταν το περσινό απέναντι στη νυν ομάδα του στη φάση των «16». Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τότε, είδε τον Κέιλορ Νάβας να τον νικά από τα έντεκα βήματα και να διατηρεί το 1-1. Οι πιθανότητες δεν ήταν έτσι κι αλλιώς με το μέρος των «μπλαουγκράνα», μιας και είχαν ηττηθεί εντός έδρας με 4-1, αλλά ποιος ξέρει τι τροπή θα μπορούσε να δώσει στο ματς;

Αναλυτικά τα χαμένα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι:

-Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0, 15 Φεβρουαρίου 2022

-Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 1-1, 10 Μαρτίου 2021

-Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 1-2, 24 Φεβρουαρίου 2015

-Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 2-2, 24 Απριλίου 2012

-Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 5-1, 14 Σεπτεμβρίου 2010


Φάνης
Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0