Πρόσωπα

Ο Ντιέγκο Καπέλ του Ηροδότου, ο μόνος παίκτης στην Ελλάδα, με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους! (video)

Ο Ντιέγκο Καπέλ του Ηροδότου, ο μόνος παίκτης στην Ελλάδα, με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους! (video)

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά τα… παράσημα μένουν για τον Ντιέγκο Καπέλ, που αποτελεί τον μόνο παίκτη που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στις τάξεις του στην παρούσα φάση, με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια!

Παλαιότερα ίσως αποτελούσε προαπαιτούμενο για να χαρακτηριστεί μία μεταγραφή ως «βόμβα», αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πάουλο Σόουζα, Κριστιάν Καρεμπέ, Ριβάλντο, Ιγκόρ Μπίσκαν, Φλάβιο Κονσεϊσάο, είναι μόλις μερικοί από αυτούς που ήρθαν στη χώρα μας, έχοντας κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο και πιο συγκεκριμένα, το Champions League.

Στο σήμερα, με τα οικονομικά -και όχι μόνο- δεδομένα να έχουν αλλάξει, η παρούσα συνθήκη έχει μετατραπεί από δεδομένο σε ζητούμενο μεν, αλλά ποιος να περίμενε δε, πως η λύση θα έρθει από τον… Ηρόδοτο!

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, η 15η ομάδα της Super League 2 κατάφερε να προσθέσει στις τάξεις της τον Ντιέγκο Καπέλ! Έναν ποδοσφαιριστή δύο φορές διεθνή με την εθνική Ισπανίας, αλλά και δύο φορές κάτοχο του Κυπέλλου UEFA με τη Σεβίλλη (2006,2007)!


Προφανώς, όποιος αναμένει να αντικρίσει τον αριστερό εξτρέμ που «αλώνιζε» στον… ασβέστη θα απογοητευθεί. Δεν ευθύνονται τόσο τα 33 του χρόνια, που δεν είναι μια απαγορευτική ηλικία, όσο η καμπή της καριέρας του λόγω πολλών τραυματισμών, που τον άφησε σε απραξία εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Παρόλα αυτά, αποτελεί τον μόνο ποδοσφαιριστή στις δύο πρώτες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει κατακτήσει δις ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι μόνοι που τον συναγωνίζονται είναι οι «ερυθρόλεκοι» Τόμας Βατσλίκ και Ρόνι Λόπες, που κατέκτησαν το Europa League με τη Σεβίλλη το 2020, αλλά και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι του Ιωνικού, που κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με τη Σαχτάρ το 2009.

Μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, η εν λόγω πρωτιά δεν υπάρχει τρόπος να φύγει από τα χέρια του, εκτός κι αν στις 18 Μαΐου ο Ολυμπιακός φτάσει στην κατάκτηση του Europa League.

BNSports.gr - Τόμας Βάτσλικ: Ένας επαγγελματίας… «διάδοχος» για την εστία  του Ολυμπιακού!
Φάνης
Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0