Πρόσωπα

Τα νούμερα του Τόμας Βατσλίκ διαγράφουν την… απώλεια του Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό! (video)

Τα νούμερα του Τόμας Βατσλίκ διαγράφουν την… απώλεια του Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό! (video)

Με τον Σα το… χάος; Ίσως, αν ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλευόταν την ευκαιρία που λέγεται Τόμας Βατσλίκ. Το BN Sports σας εξηγεί με τη γλώσσα των… αριθμών, πως ο Τσέχος πορτιέρο, έκανε τον Σα «ανάμνηση» στα μυαλά των «ερυθρολεύκων».

Μετά από μία τριετία στον Πειραιά, ο Ζοσέ Σα αποφάσισε να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, που δεν ήταν άλλο από το να μετακομίσει στη Premier League και τη Γουλβς έναντι οκτώ εκατ. ευρώ. Ο κύκλος του στον Ολυμπιακός έκλεισε με τη δόξα που άξιζε, καθώς ο Πορτογάλος πορτιέρο κέρδισε τη θέση βασικού και δεν την άφησε ποτέ ξανά.

Από τους κορυφαίους που έχουν περάσει κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρολεύκων» και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από την άλλη, η στιγμή της αποχώρησής του, έκανε το έργο της ομάδας για τον αντικαταστάτη του, αρκετά δύσκολο. Πόσοι σύλλογοι χάνουν τον βασικό πορτιέρο τους και βρίσκουν τον κατάλληλο διάδοχο. Και όμως, ο Ολυμπιακός το κατάφερε. Το όνομα αυτού, Τόμας Βατσλίκ. Όλα τα άλλα, είναι απλά… στατιστικά.

Ισοφάρισε τη πρώτη σεζόν του Σα και στοχεύει στην… τελευταία!

Για την αντίληψη των αριθμών, ο Τόμας Βατσλίκ μετράει αυτή τη στιγμή 14 ανέπαφες εστίες σε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, έχει δεχθεί μόλις 20 γκολ σε αυτό το διάστημα και ο Ολυμπιακός βρίσκεται και στους τρεις στόχους του (πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη). Αυτά τα νούμερα, ήδη, αφήνουν πίσω τον Ζοσέ Σα και ο Τσέχος αποδεικνύεται ως ο κατάλληλος διάδοχος για τη θέση.

Ο Πορτογάλος πορτιέρο, στην παρθενική του σεζόν στον Πειραιά, σε διάστημα 31 αγώνων, είχε 22 γκολ στο παθητικό του αλλά και 14 ανέπαφες εστίες. Δηλαδή, όσες έχει ο Βατσλίκ αυτή τη στιγμή με αρκετό δρόμο ακόμα για το φινάλε της σεζόν. Παράλληλα, ο διεθνής άσος έχει βάλει πλώρη για το ρεκόρ του Πορτογάλου πορτιέρο στην τελευταία του χρονιά στο λιμάνι.

Τότε, ο Σα είχε κρατήσει το μηδέν σε συνολικά 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σε διάστημα 44 αγώνων. Δηλαδή μένουν ακόμα πέντε καθαρές εστίες για να πιάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο πως, ο Ολυμπιακός δεν έχει την σταθερότητα στην άμυνά του, όπως με τον Ζοσέ Σα στη εστία.

Το «τρελό» στατιστικό από μία γεμάτη χρονιά!

Φυσικά, ο Ζοσέ Σα διατηρεί ένα ξεχωριστό ρεκόρ, καθώς τη σεζόν 2019/20 έπαιξε σε συνολικά 49 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μία χρονιά που ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και τους «16» της Ευρώπης, τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και χρειάστηκε και τα play off για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Σε όλα αυτά, η λιγοστή εμπιστοσύνη στον Αλέν, έκανε τον Σα να παίξει πολλά σερί παιχνίδια.

Παράλληλα, οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί. Δέχθηκε μόλις 30 τέρματα σε αυτά τα παιχνίδια αλλά κράτησε και 29 φορές ανέπαφη την εστία του (!). Ένας αριθμός που δύσκολα μπορεί να βρει παρόμοιο ο Ολυμπιακός στην ιστορία του σε μία σεζόν αλλά εξίσου, δύσκολα, μπορεί να πετύχει ο Βατσλίκ. Δεν είναι ακατόρθωτο για την εμπειρία του Τσέχου αλλά σίγουρα, όχι και εύκολο. Βέβαια, πρέπει να γίνουν και αντίστοιχα και ο ίδιος αριθμός παιχνιδιών για να συγκρίνουμε.

Κάπου εδώ, να θυμίσουμε πως το έργο του διεθνή πορτιέρο, είναι τεράστιο. Κατάφερε να κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, να ξεχάσουν έναν τερματοφύλακα, που εκτός από μία γεμάτη τριετία στον Πειραιά, τρελαίνει τους πάντες στην Αγγλία. Στη Premier League θεωρείται η καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή και από τους κορυφαίους πορτιέρο στην κατηγορία. Και όλα αυτά, στη πρώτη του σεζόν με τη Γουλβς. Έτσι, αυτό που έκανε ο Βατσλίκ, μόνο εύκολο δεν ήταν.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0