Πρόσωπα

Ο πραγματικός κίνδυνος του Ολυμπιακού, κρύβεται στο αριστερό του Ρουσλάν Μαλινόφσκι (video)

Ο πραγματικός κίνδυνος του Ολυμπιακού, κρύβεται στο αριστερό του Ρουσλάν Μαλινόφσκι (video)

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και η Αταλάντα μπορεί να έχει τις απουσίες της αλλά ξέρει που να βασιστεί. Ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι έδειξε απέναντι στη Γιουβέντους, γιατί αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους «ερυθρόλευκους».

Λίγα 24ωρα έχουν μείνει για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μεγάλο εμπόδιο για την είσοδο στους «16» του Europa League, είναι η Αταλάντα, η οποία μόνο ένας βατός αντίπαλος δεν θεωρείται. Η «μηχανή» των γκολ του Πιερ Γκασπερίνι που αποτελεί και το φαβορί του ζευγαριού. Βέβαια, υπάρχουν απώλειες, απουσίες και ένα κακό σερί αγώνων χωρίς νίκη.

Τελευταίο ματς πριν το παιχνίδι του Μπέργκαμο, ήταν κόντρα στη Γιουβέντους. Ακόμα ένα ματς στο οποίο ο ιταλικός σύλλογος δεν πήρε τη νίκη και αυτή τη στιγμή έρχεται στην ευρωπαϊκή μάχη με μειωμένη ψυχολογία. Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε για την κατάσταση του Ρουσλάν Μαλινόφσκι, ο οποίος, αναμφίβολα, αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο του Ολυμπιακού, ελέω της απουσίας του Ζαπάτα.

Ένας μέσος που ξέρει να… σκοράρει!

Ήταν το καλοκαίρι του 2019 όταν η Αταλάντα δαπάνησε συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ρουσλάν Μαλινόφσκι από την Γάνδη. Ταλαντούχος αλλά όχι στο επίπεδο, όπου σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις του ιταλικού συλλόγου. Ο Γκασπερίνι όμως, είχε διαφορετική άποψη. Από ένα απλό χαφ, τον μετέτρεψε γρήγορο σε βασικό παράγοντα στη γραμμή κρούσης. Ένας μέσος που μπορεί να βρει πλεχτό και να ξελασπώνει την ομάδα στις δύσκολες καταστάσεις εκτός περιοχής.

Μπορεί η Αταλάντα να έχει τον Πάσαλιτς ως κρυφό «όπλο» μετά την επιθετική γραμμή, όμως ο Μαλινόφσκι, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τη ζημιά εκτός περιοχής. Άριστο πόδι και με μεγάλη δεινότητα στα σουτ εντός εστίας. Μετά από 113 εμφανίσεις, ο αριθμός των τερμάτων αγγίζει τον αριθμό 26. Καθόλου άσχημα για έναν χαφ, όμως πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στα πλάνα του Γκασπερίνι;

Εκεί που μπορεί να πονέσει τον Ολυμπιακό…

Η Αταλάντα είναι ομάδα που σκοράρει. Δεν έχει έναν ποδοσφαιριστή που «πυροβολεί» ασταμάτητα αλλά πολλούς σκόρερ σε όλες τις θέσεις. Ο Μπογκά είχε γίνει ο 18ος διαφορετικός σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα (!). Είναι η ομάδα με τους πολυπρόσωπους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη κατηγορία στην Ευρώπη. Και εδώ φτάνουμε στον Μαλινόφσκι. Δεν είναι Ζαπάτα σε συχνότητα αλλά ούτε Πάσαλιτς σε ποσότητα.

Είναι όμως το χειρότερο χαφ για ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κλείσει καλά την περιοχή του και να μην επιτρέψει κάποια απειλή από σέντρα ή από «πάτημα» μέσα, όμως δύσκολα θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλο από έξω. Ο Μαλινόφσκι κάνει ακριβώς αυτό. Σε άμυνες όπως του Ολυμπιακού, μπορεί να σκοράρει με αξιοζήλευτη ευκολία εκτός του κουτιού. Για αυτό και οι «ερυθρόλευκοι», εκτός από τον κίνδυνο της περιοχής, πρέπει να υιοθετήσουν και αυτόν έξω από αυτή.

Ο Ουκρανός μέσος δεν έχει «καλό» πόδι. Μπορεί να σκοτώσει και με τα δύο. Έχει την ίδια ευχέρεια. Τον ίδιο ξεχωριστό τρόπο. Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον «σβήσει». Έχει ήδη το θέμα του Πάσαλιτς, οπότε στον άξονα, επιβάλλεται να χωρέσει ακόμα ένας ποδοσφαιριστής για να πέσει πάνω στον διεθνή χαφ. Μέχρι τώρα, ο έμπειρος άσος μετράει επτά γκολ και δύο ασίστ αυτή τη σεζόν, με τέσσερα από αυτά, να είναι καίρια για την αναμέτρηση και να επιτυγχάνονται όταν η Αταλάντα δυσκολεύεται να βρει δίχτυα.

Εφόσον ο Ολυμπιακός μπορέσει να τον ελέγξει, τότε θα μιλάμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0