Πρόσωπα

Οι «τρικολόρ» της Bundesliga: Ενκουνκού, Ντιαμπί και Κομάν καθηλώνουν τη Γερμανία (video)

Οι «τρικολόρ» της Bundesliga: Ενκουνκού, Ντιαμπί και Κομάν καθηλώνουν τη Γερμανία (video)

Είναι λογικό μία ολόκληρη Εθνική ομάδα, να στηρίζει το «αύριο» πάνω στους πρωταγωνιστές πρωταθλήματος άλλης… χώρας; Ε, για αυτό υπάρχει το απόλυτο παράδειγμα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και το BN Sports εξηγεί τους τρεις λόγους…

Η κατάκτηση του UEFA Nations League ήταν μία μικρή… επιβεβαίωση πως η απώλεια του UEFA EURO ήταν μία κακή παρένθεση για το αξιοζήλευτο σύνολο της Εθνικής Γαλλίας. Οι πρωταθλητές κόσμου του 2018, είναι έτοιμοι να μπουν στη μάχη για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολο του κόσμου αυτή τη στιγμή και κανείς δεν μπορεί να εκφέρει αντίθετη άποψη πάνω σε αυτό.

Ωστόσο, όπως κάθε ομάδα και Εθνική, πάντα οι υπάρχει βλέψη προς το μέλλον. Το «αύριο» που στην περίπτωση της Γαλλίας, χτίζεται με γοργούς ρυθμούς σε άλλη… χώρα. Συγκεκριμένα, στη Bundesliga, υπάρχουν οι τρεις «κολόνες» πάνω στις οποίες θέλει να χτίσει τη νέα ομάδα ο Ντιντιέ Ντεσάμπ για να συνεχίσει να σαρώνει τους τίτλους. Το BN Sports σας τους παρουσιάζει και… εξηγεί!

Κρίστοφερ Ενκουνκού (Λειψία)

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία project της Λειψία πάνω στον ρόλο που διατηρεί στο ποδόσφαιρο. Οι «ταύροι» μπορεί να τον απέκτησαν το 2019 με μόλις 13 εκατ. ευρώ, όμως αυτή την στιγμή, το κόστος του ξεπερνάει τα 55 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο. Ένα από τα χαμένα ταλέντα της Παρί Σεν Ζερμέν που γράφει ιστορία στο γερμανικό πρωτάθλημα και είναι έτοιμος να ντυθεί… ηγέτης στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Αυτή τη στιγμή, μετράει συνολικά 115 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 31 τέρματα και 40 ασίστ. Χάρη σε εκείνον, η Λειψία έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο σε Γερμανία και Ευρώπη ενώ αποτελεί, ξεκάθαρα, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των «ταύρων».

Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου)

Ακόμα ένα ταλέντο της Παρί Σεν Ζερμέν που δεν πήρε την διαχείριση που θα έπρεπε. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν μπορεί να πέρασε από γαλλικό και ιταλικό πρωτάθλημα με επιτυχία αλλά στο γερμανικό, έχει βρει την υγειά του. Με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, πήρε την ώθηση που ήθελε για να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα στην Εθνική Γαλλίας και να θεωρείται ως η μεγάλη ευκαιρία για την επόμενη μέρα των τρικολόρ.

Οι «Βαυαροί» δαπάνησαν μόλις 21 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Γιουβέντους και αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τα 90 με 100 εκατ. ευρώ σε περίπτωση αποχώρησης. Έχει παίξει βασικότατο ρόλο στις κατακτήσεις του γερμανικού συλλόγου και είναι έτοιμος να μπει για τα καλά στην πρώτη γραμμή της Γαλλίας.

Μουσά Ντιαμπί (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Όπως και οι προηγούμενοι, έτσι και αυτός αποτελεί ένα ακόμα νέο παιδί που είδε την πόρτα της Παρί Σεν Ζερμέν να… κλείνει στα μούτρα του. Ο Μουσά Ντιαμπί, δεν μετάνιωσε ποτέ που άφησε το Παρίσι για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2019 έναντι μόλις 15 εκατ. ευρώ, και αυτή την στιγμή, έχει παραπάνω από πρωταγωνιστικό ρόλο. Η εξέλιξή του είναι ραγδαία και δικαίως έχει κερδίσει τις πρώτες παρουσίες του στην Εθνική Γαλλίας.

Ωστόσο, η συνέχεια μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Φέτος, έχει ήδη 13 γκολ και οκτώ ασίστ σε 28 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και οι «ασπιρίνες» βλέπουν στο πρόσωπό του τον λόγο της ελπίδας για ευρωπαϊκή έξοδο. Όλα αυτά, δεν περνούν απαρατήρητα από τον Ντεσάμπ, που δεν θα έλεγε όχι σε ακόμα ένα εξτρέμ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0