Πρόσωπα

Η μεγάλη του… Μαρτίνς σχολή: Ο Τζολάκης, ο Σουρλής, ο Κίτσος και τα υπόλοιπα ταλέντα του Ολυμπιακού! (video)

Η μεγάλη του… Μαρτίνς σχολή: Ο Τζολάκης, ο Σουρλής, ο Κίτσος και τα υπόλοιπα ταλέντα του Ολυμπιακού! (video)

Ο Φώτης Κίτσος δεν ήταν ο πρώτος αλλά σίγουρα, ούτε ο τελευταίος που κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Το BN Sports σας παρουσιάζει τα παιδιά του Ολυμπιακού που έγιναν… άντρες από τον Πορτογάλο προπονητή!

Η εμφάνιση του Φώτη Κίτσου άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και πρόσφερε απλόχερα στον Ολυμπιακό ένα νέο, τεράστιο project, το οποίο μπορεί να δουλευτεί σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον. Ο 18χρονος μπακ αποτελεί μία προσωπική δικαίωση του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον προτίμησε έναντι του Βασίλη Ζαγαρίτη για μπακ-απ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Ο ταλαντούχος αμυντικός δεν αποτελεί το πρώτο ταλέντο από τις ακαδημίες που κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα επί Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει… αδυναμία στο να δίνει φανέλα της πρώτης ομάδας στα νέα παιδιά των ακαδημιών και το BN Sports σας θυμίζει ποιοι έγιναν… άντρες σε αυτή την τετραετή παρουσία του έμπειρου κόουτς.

Εκείνη η γλυκιά στιγμής της επαγγελματικής συμμετοχής!

Το όνειρο κάθε παιδιού είναι να παίξει κάποια στιγμή στην ομάδα της καρδιάς του. Ή απλώς στην ανδρική του εκάστοτε συλλόγου που βρίσκεται στις ακαδημίες του. Η χαρά, η υπερηφάνεια και η ικανοποίηση είναι τεράστια. Όμως, πόσο πιο έντονο είναι το συναίσθημα όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και σε αυτό ευθύνεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Βέβαια, δεν σημαίνει πως το ντεμπούτο, μπορεί να έχει σίγουρη συνέχεια.

4606136.jpg

Ο Αλέξανδρος Βοϊλης ήταν ο πρώτος από τις ακαδημίες που έκανε ντεμπούτο επί Μαρτίνς. Ο νεαρός επιθετικός χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στην Παναχαϊκή στην Πάτρα, όταν πέρασε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό, αντί του Δημήτρη Μάνου. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει φέρει στην επιφάνεια και άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Άρης Αβάτου ήταν η ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» με τους Απόστολο Μαρτίνη, Γιώργο Μαρίνο, Νίκο Πειό και Γιώργο Νεοφυτίδη να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα, το «βάπτισμα του πυρός» έχουν πάρει και οι Κρίστιαν Μπέλιτς, Χρήστος Λιάτσος, Ηλίας Καραργύρης, Απόστολος Αποστολόπουλος και Τάσος Τσέλιος. Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν στην πρώτη ομάδα, άλλοι πρωταγωνιστούν στον Ολυμπιακό Β’ και άλλοι αποφάσισαν να παραχωρηθούν ως δανεικοί. Βέβαια, κανένας από αυτούς δεν έχουν κερδίσει την εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς προς το παρόν. Ωστόσο, για όλους, από την στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν, σημαίνει πως κάτι είδε στο ταλέντο τους ο Πορτογάλος προπονητής.

Αυτοί που… ξεχώρισαν!

Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει χρησιμοποιήσει 14 ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, ωστόσο μέχρι τώρα, μόλις οι τέσσερις είναι παιδιά που δίνει τυφλή εμπιστοσύνη στο ροτέισον του συλλόγου. Συγκεκριμένα, η πρώτη δυάδα που του έκανε… κλικ, ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Τζολάκη και του Βασίλη Σουρλή. Αμφότεροι, γεννημένοι το 2002, ήταν από την ηλικία των 17 ετών στην πρώτη γραμμή του Πορτογάλου προπονητής.

Ο πρώτος, με ύψος που περνάει το 1,90 μ., δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν τεράστιο πορτιέρο και ήδη οι εμφανίσεις του δείχνουν πως έχει όλα τα προσόντα. Έχει παίξει σε παιχνίδια υψηλής δυσκολίας, όπως αυτό του τελικού κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ, όπου κράτησε και την εστία του ανέπαφη.

Από την άλλη, ο Σουρλής, έχει δείξει εξίσου ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν συμβαδίζουν με την ηλικία του. Ο 19χρονος πλέον χαφ, κόντρα στον Παναιτωλικό και στα δύο ματς, ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου και δεν θα είναι έκπληξη αν μέσα στα επόμενα χρόνια έχει βασικό ρόλο. Έπειτα, πάμε στον «βενιαμίν» της λίστας. Τον Αλέξη Καλογερόπουλο. Γεννημένος το 2004, ο νεαρός στόπερ έσπασε όλα τα ρεκόρ όταν αγωνίστηκε σε ηλικία 16 ετών στα περσινά play off του πρωταθλήματος.

Ψηλός, ώριμος και ταλαντούχος ο αμυντικός που προήλθε από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες. Φέτος δεν έχει πάρει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα αλλά τα πάει περίφημα με τον Ολυμπιακό Β’. Τέλος, πάμε στον Φώτη Κίτσο. Τον άνθρωπο που όλη η Ελλάδα άρχισε να μιλάει για αυτόν από τη ρεβάνς κόντρα στον Παναιτωλικό. Ένα επιθετικό μπακ με εξαιρετικές αμυντικές τοποθετήσεις και με όλο το μέλλον μπροστά του. Ο 18χρονος αμυντικός αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες και βαδίζει ήδη στα χνάρια του Τσιμίκα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0