Πρόσωπα

Βρουσάι όπως Ανδρούτσος: Το «πείραμα» του Μαρτίνς για το δεξί άκρο της άμυνας... επαναλαμβάνεται! (video)

Βρουσάι όπως Ανδρούτσος: Το «πείραμα» του Μαρτίνς για το δεξί άκρο της άμυνας... επαναλαμβάνεται! (video)
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Μάριο Βρουσάι ως δεξί οπισθοφύλακα, παρότι είναι εξτρέμ, σε μία νέα… έκδοση του πειράματος με τον Θανάση Ανδρούτσο απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και για την ίδια διοργάνωση.

20 Ιανουαρίου του 2021. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Μέσα στις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, περιλαμβάνεται και αυτή του Θανάση Ανδρούτσου, ο οποίος από χαφ, μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ένα χρόνο μετά, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και διοργάνωση αλλά για τα προημιτελικά, ο Πορτογάλος τεχνικός, επαναλαμβάνει το «πείραμα», αυτή τη φορά με τον Μάριο Βρουσάι, που από εξτρέμ μετατοπίζεται σε δεξί μπακ. Η επανάληψη από τον έμπειρο κόουτς, παρά την… αποτυχία του Ανδρούτσου, δείχνει πως ο Βρουσάι, ίσως μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχία.

Η περίπτωση του Ανδρούτσου που δεν… βγήκε!

Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτός από ευκαιρίες, θέλει να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ρίχνει ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι ένα από τα παιδιά της ακαδημίας που παρά το πλούσιο ταλέντο του, δεν έβρισκε χώρο στο ρόστερ του συλλόγου. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πήρε λοιπόν την απόφαση, να τον μετατοπίσει στην άμυνα. Όπως έχει συμβεί με τους Γιάννη Μανιάτη και Φρανσουά Μοδεστό, ο Ανδρούτσος έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Από το κέντρο, μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η αρχή έγινε με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μαρτίνς ρίχνει τον Έλληνα άσο στην βασική εντεκάδα και ως δεξιό οπισθοφύλακα. Το πρόσημο ήταν θετικός και ο διεθνής άσος καθιερώθηκε σε εκείνη τη θέση, αποτελώντας τον παρτενέρ του Κένι Λαλά. Ο 24χρονος άσος μέτρησε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ στο παλμάρε του.

Φέτος, όμως, μία πως ο Γάλλος άσος είναι στα πολύ καλά του, μία πως εκείνος δεν βρίσκεται στο καλύτερο «φεγγάρι», ο Έλληνας αμυντικός έχασε τη θέση του. Οι τελευταίες ενδείξεις, δείχνουν πως μάλλον θα επιστρέψει στον άξονα, έτσι, το πείραμα του Πέδρο Μαρτίνς μάλλον… απέτυχε. Και όμως, δεν τον σταματάει από το να το επαναλάβει, απλά με άλλον ποδοσφαιριστή.

Ο Βρουσάι καλύτερα να φέρει τη… ρεβάνς στον Μαρτίνς!

Η «αποτυχία» με τον Ανδρούτσο αλλά και οι μέτριες εμφανίσεις του Μίχαλ Καρμπόβνικ, κάνουν τον Κένι Λαλά να μην έχει ανταγωνισμό και τον Μαρτίνς να μένει από επιλογές. Έτσι, φτάνουμε σε νέο… «πείραμα». Αυτή τη φορά, με τον Μάριο Βρουσάι. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο άνθρωπος που ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε για να πάρει τη… ρεβάνς.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας εξτρέμ δεν έχει βρει χώρο στη φετινή σεζόν, κάτι που έβαλε τον Μαρτίνςσε δεύτερες σκέψεις. Γενικά, τον έχει χρησιμοποιήσει ως αλλαγή στα δεξιά της άμυνας αλλά ποτέ από την αρχή του αγώνα. Έτσι, κόντρα στον Παναιτωλικό και, μάλιστα, για το κύπελλο Ελλάδας, ο νεαρός άσος ξεκίνησε σε εκείνη τη θέση. Ουσιαστικά, ως το νέο «πείραμα» του έμπειρου κόουτς, ώστε να πλασάρει τον Λαλά στο ρόστερ.

Φυσικά, πάνω στις πλάτες του, δεν πέφτει μόνο το βάρος πως υπάρχει μία ευκαιρία να πάρει λεπτά συμμετοχής μέσω άλλης θέσης, αλλά και να δώσει στον Μαρτίνς ένα δείγμα πως οι σκέψεις του, επαληθεύονται… σωστά!

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0