Πρόσωπα

Μάρκο Ασένσιο: Η ήρεμη δύναμη της «Βασίλισσας»… βρίσκει στόχο από παντού!

Μάρκο Ασένσιο: Η ήρεμη δύναμη της «Βασίλισσας»… βρίσκει στόχο από παντού!

Ο Μάρκο Ασένσιο είναι υγιής και μακριά από τραυματισμούς, δηλώνοντας «παρόν»… όταν η ομάδα του τον χρειάζεται περισσότερο και τονίζοντας τις καταπληκτικές χρονιές των Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους.

Στην αναμέτρηση κόντρα στη Γρανάδα (6/2/2022) για τα πλαίσια του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της 2ης Σεβίλλης με την Οσασούνα (0-0)στο Ελ Σαδάρ. Με τους Μαδριλένους να στερούνται τις υπηρεσίες του Καρίμ Μπενζεμά λόγω τραυματισμού και να βρίσκουν στο διάβα τους έναν εκπληκτικό Λουίς Μαξιμιλιάνο που πραγματοποίησε δέκα επεμβάσεις.

Τελικά, σαν από μηχανής «θεός», ο Μάρκο Ασένσιο ήταν αυτός που έβγαλε «λαγό» από το καπέλο και νίκησε τον… μέχρι τότε, «ανίκητο» Πορτογάλο τερματοφύλακα με ένα τρομερό σουτ έξω από τη περιοχή στο 74ο λεπτό. Τελειώνοντας αυτή τη σύντομη «κατάρα» των «μερένχες», που τους έβρισκε να μην σκοράρουν χωρίς βασικό επιθετικό στην 11άδα. Ξεσηκώνοντας έτσι, το Σαντιάγκο Μπερναμπέου που πανηγύριζε σε ρυθμούς… πρωταθλήματος! Μιας και η διαφορά τους από την ομάδα της Ανδαλουσίας αυξήθηκε πλέον στους έξι βαθμούς.


Συμπεραίνοντας ότι, όταν οι Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους δεν αποδίδουν επιθετικά, ο Μάρκο Ασένσιο βρίσκεται εκεί για να «ξεμπλέξει» την ομάδα του, κυρίως με εντυπωσιακό τρόπο. Αφού, χρίστηκε ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα που έχει πετύχει τέσσερα γκολ εκτός περιοχής σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, αυτά έχουν επιτευχθεί ενάντια σε Γρανάδα (1-0), Ίντερ (2-0), Αλκογιάνο (3-1) και Μαγιόρκα (6-1), με το ένα να είναι πραγματικό καλύτερο από το άλλο. 

Επιπροσθέτως, ο 26άχρονος Ισπανός τη φετινή σεζόν έχει πετύχει 11 γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστσε 24 εμφανίσεις για όλες τις διοργανώσεις (La Liga, UEFA Champions League, Copa Del Rey). Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι τα γκολ του τα έχει πετύχει μόνον όταν έχει βρεθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας, κάτι που έχει συμβεί μόλις 12 φορές. Ισοφαρίζοντας το προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος του για τη La Liga, με οκτώ γκολ σε 32 εμφανίσεις για τη σεζόν 2017/18. 

Δίνοντας μια επιπλέον αξιόπιστη λύση στον προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι, για το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0