Πρόσωπα

Σέρχιο Αραούχο: Ο κατοστάρης «Τσίνο», έμβλημα αρχηγού για την ΑΕΚ! (video)

Σέρχιο Αραούχο: Ο κατοστάρης «Τσίνο», έμβλημα αρχηγού για την ΑΕΚ! (video)

Καθώς ο Σέρχιο Αραούχο «πιάνει» τις 100 συμμετοχές με την φανέλα της ΑΕΚ, συνεχίζει να υπενθυμίζει στην ομάδα το πώς κέρδισε αντάξια το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει ταυτίσει το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Έχει έμφυτο το μικρόβιο του αρχηγού και δεν διστάζει να βγει μπροστά όποτε χρειάζεται. Ο λόγος φυσικά για τον Σέρχιο Αραούχο ο οποίος έχει αρχίσει να χαράζει ήδη το όνομά του στην κιτρινόμαυρη ιστορία.

Η χθεσινή νίκη της «Ένωσης» κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (3-0, 6/2) έφερε την υπογραφή του Αργεντινού που με τα δύο του προσωπικά τέρματα, ανοίγοντας το σκορ και μετέπειτα σφραγίζοντας το εξαιρετικά σημαντικό αυτό τρίποντο, ενώ «έπιασε» τις 100 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα. Βέβαια αν κάποιος πρέπει να κρατήσει μόνο ένα πράγμα από το παιχνίδι, τότε αυτό πρέπει να είναι η ξεχωριστή αφιέρωση του «Τσίνο» στον αδικοχαμένο Άλκη.


Πίσω όμως στην πρώτη εκατοστάρα του Σέρχιο με την φανέλα της ΑΕΚ. Αναλυτικότερα ο Αργεντινός πλέον έχει 71 συμμετοχές στην Super League, 19 στο Κύπελλο Ελλάδας και άλλες 10 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (8 στο Europa League, 2 στο Conference), σε συνολικά 2,5 χρόνια θητείας. Αυτήν τη στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» με 10 τέρματα, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έρχεται τρίτος στην σχετική λίστα πίσω από τους Τομ Φαν Βέερτ (13) και Γιασμίν Κούρτιτς (14).

Πολλές είναι επίσης οι φορές κατά τις οποίες ο Αραούχο έχει πετύχει κρίσιμα γκολ, σε ακόμη πιο κρίσιμα σημεία και έχει χαρίσει απλόχερα στην ομάδα του θριαμβευτικές νίκες σε ντέρμπι. Από το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, μέχρι και στην σόλο παράσταση με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε μερικά από τα γκολ του που έγραψαν ιστορία:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0 (12/03/2017)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 (13/04/2017)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1 (07/02/2018)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0 (01/04/2018)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (09/02/2020)

Φυσικά αυτό που αποτυπώνει και με το παραπάνω το ήθος και τις αξίες του Αραούχο, είναι το πιο πρόσφατο γκολ κόντρα στον Άρη. Επειδή ακριβώς μια εικόνα λέει πολλά περισσότερα από τις ίδιες τις λέξεις, απλά απολαύστε…

pjimage_1_1.jpg

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0