Πρόσωπα

O Τάσος Δουβίκας «καλπάζει» στην Eredivisie και στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του! (video)

O Τάσος Δουβίκας «καλπάζει» στην Eredivisie και στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του! (video)

Η Ολλανδία όχι απλώς δεν σταμάτησε τη φόρα του Τάσου Δουβίκα αλλά τον… απογείωσε ακόμα περισσότερο, επιβεβαιώνοντας το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει. Το BN Sports κάνει τον απολογισμό του πρώτου… εξαμήνου και δείχνει πως ο Έλληνας στράικερ, δεν έχει ακόμα ταβάνι!

Την περσινή σεζόν, όλη η Ολλανδία μιλούσε για έναν Έλληνα φορ που σαρώνει και… ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Ο λόγος για τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος κατάφερε μέσα σε μία χρονιά, να κάνει όλη την Ευρώπη να τον προσέξει μέσω της Φένλο. Η ομάδα υποβιβάστηκε, όμως ο διεθνής φορ μέτρησε 29 γκολ σε 33 ματς (!) και κέρδισε τη μεταγραφή έναντι 2,5 εκατ. ευρώ στη Σέλτικ.

Φέτος, μπορεί ο Γιακουμάκης να έφυγε, όμως ακόμα ένας Έλληνας φορ, έχει κλέψει την παράσταση. Θα μπορούσε να είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης, αλλά οι Ολλανδοί τον έχουν… συνηθίσει τόσα χρόνια. Ο Τάσος Δουβίκας, από την άλλη, είναι κάτι διαφορετικό. Ο 22χρονος φορ, στην πρώτη του «έξοδο» από την Ελλάδα τα πάει παραπάνω από περίφημα με τη φανέλα της Ουτρέχτη.

Η νίκη που χάρισε με 3-2 (δύο γκολ και μία ασίστ) επί της Καμπούρ απλά επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση επί ολλανδικού εδάφους και το ταβάνι, είναι ακόμα μακριά. Το BN Sports κάνει τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου για τον ταλαντούχο άσο και σας δείχνει γιατί αναμένεται να κάνει το step up το ερχόμενο καλοκαίρι.

Φωτιά στα φιλικά και ντεμπούτο… όνειρο!

Το όνομα που έφτιαξε με τον Βόλο ΝΠΣ, μεταφράστηκε με το 1,2 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Η Ουτρέχτη ήταν η ομάδα που τα έβγαλε από τα ταμεία της. Στην αρχή υπήρχε «μικρό καλάθι» καθώς ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από την Ελλάδα για να παίξει μπάλα. Από τα φιλικά, ωστόσο, έδειξε πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Δηλαδή από μία σεζόν γεμάτη γκολ. Μάλιστα, ήταν από τους πρωταγωνιστές με δύο γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα, τον Βόλο ΝΠΣ.

Στις 15 Αυγούστου, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του, κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ. Με μία γεμάτη εμφάνιση αλλά και θρίαμβο της Ουτρέχτη, ο Έλληνας άσος πέτυχε παράλληλα και το παρθενικό του τέρμα με τα χρώματα της ολλανδικής ομάδας. Από τότε, έδειξε πως το ταλέντο είναι παραπάνω από ατόφιο αλλά και μεγάλο. Εξου και η επιλογή, να μπει μόνιμα στο βασικό σχήμα.

Σερί, ώριμες εμφανίσεις και η πρώτη ηγετική μορφή!

Μεταξύ 5ης και 7ης αγωνιστικής, ο Τάσος Δουβίκας, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις εκτελεστικές του ικανότητες. Μπορεί ο Έλληνας φορ να μην ήταν το «πολυβόλο» των πολλών γκολ αλλά είχε εξαιρετικές εμφανίσεις στην κορυφή της επίθεσης. Σε εκείνο το διάστημα, ο διεθνής άσος σκόραρε σε τρεις σερί αγωνιστικές (!). Και μάλιστα, σημαντικά τέρματα για να πάρει η ομάδα του τον βαθμό ή τους βαθμούς.

Συγκεκριμένα, οι Βάαλβαϊκ, Ναϊμέγκεν και Τσβόλε ήταν τα «θύματά» του. Με την πρώτη το σκορ έμεινε στο 2-2, με την δεύτερη ήρθε ο θρίαμβος με 3-0 αλλά και 5-1 με την τρίτη. Γενικά, οι εμφανίσεις του είναι πολύ καλές. Έχει ώριμο ρόλο στην επιθετική γραμμή του ολλανδικού συλλόγου και έχει σημαντική συμβολή στην λειτουργία αλλά και στα πλάνα του προπονητή. Και φτάνουμε στο παιχνίδι με την Καμπούρ. Η Ουτρέχτη πανηγύρισε μία δύσκολη νίκη με 3-2 και ο Τάσος Δούβικας είχε ρόλο… ηγέτη. Ο 22χρονος φορ πέτυχε δύο τέρματα ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Δηλαδή είχε άμεση σχέση με το τρίποντο της ομάδας του.

Οι «βαθμοί» μόνο θετικοί είναι. Σχεδόν άριστα. Το σχεδόν κολλάει στο γεγονός πως έχει αποδείξει ότι δεν έχει ταβάνι στις επιδόσεις του. Το 1,2 εκατ. ευρώ έχει αποζημιωθεί μέσα από τα οκτώ γκολ μέχρι τώρα και το καλοκαίρι, αναμένεται… καυτό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0