Πρόσωπα

Μάρκο Σίλβα: Συνεχίζει απτόητος και επιστρέφει στη Premier League με την απίθανη Φούλαμ!

Μάρκο Σίλβα: Συνεχίζει απτόητος και επιστρέφει στη Premier League με την απίθανη Φούλαμ!

Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας σπουδαίος προπονητής που δουλεύει σκληρά σε όποια ομάδα βρίσκεται και η δουλειά του στη Φούλαμ αποδίδει καρπούς… απαντώντας στο άσχημο φινάλε του στα «ζαχαρωτά». 

Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας σπουδαίος προπονητής που δουλεύει σκληρά σε όποια ομάδα βρίσκεται και η δουλειά του στη Φούλαμ αποδίδει καρπούς… απαντώντας στο άσχημο φινάλε του στα «ζαχαρωτά». 

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το πέρασμα του στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος στην Ελλάδα, θα έκανε μία παύση από τους πάγκους για έξι μήνες και θα αναλάμβανε ομάδα της Premier League για να προσπαθήσει να τη κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία, τη Χαλ Σίτι. Εκεί όπου έμεινε περίπου τέσσερις μήνες, μιας και τον πήρε η Γουότφορντ μετά το πολύ καλό ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα με τις «τίγρεις» με απολογισμό οκτώ νικών, πέντε ισοπαλιών και έντεκα ηττών

2017-01-14T151556Z_127408556_MT1ACI14725827_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-HUL-BOU.JPG

Η συνέχεια στις «σφήκες» δεν ήταν όπως θα το περίμενε ο ίδιος, όμως ανακάλυψε σαν άλλος «Χριστόφορος Κολόμβος» τον… Ριτσάρλισον που μεταγράφηκε για 13 εκατομμύρια από τη Φλουμινένσε. Ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ, εντυπωσιάζοντας στα σαλόνια της Premier League με την Γουότφορντ. Ενώ, λίγο αργότερα, όταν ο Μάρκο Σίλβα παρουσιάστηκε από την Έβερτον, έμελλε να τον (ξανά) αγοράσει για το ποσό των 40 εκάτ. ευρώ.

0_Silva-Richarlison.jpg

Τρομερή εκκίνηση… πικρό φινάλε στην Έβερτον

31 Μαΐου του 2018. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού αναλαμβάνει το πολλά υποσχόμενο project της Έβερτον, του Φαρχάντ Μοσίρι. Η πρώτη του χρονιά στο Goodison Park τον βρήκε στην 8η θέση του πρωταθλήματος και μόλις τρεις βαθμούς μακριά από το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την 7η Γουλβς. Γεγονός που σίγουρα οφείλεται και στη συνεισφορά του Ριτσάρλισον με 13 γκολ. Μάλιστα, η πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση εκείνης της σεζόν ήταν ο διασυρμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λίβερπουλ με 4-0. 

Αντιθέτως, τα πράγματα στην δεύτερη χρονιά του στα «ζαχαρωτά»… χάλασαν αρκετά, με μαύρο διάστημα τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Σημειώνοντας ήττες από Νόριτς με 2-0 στο Μέρσεισαϊντ, 2-1 στο Λέστερ με γκολ «μαχαιριά» του Κελέτσι Ιχεανάτσο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και το… φινάλε με τη Λίβερπουλ (5-2). Μία βαριά ήττα από τους «γείτονες» που αγωνίζονταν χωρίς τους Μοχάμεντ Σαλάχ-Ρομπέρτο Φιρμίνο που βρίσκονταν στο πάγκο. 

2492246-51743635-2560-1440_1.jpg

«Χτίζει» την άμεση επιστροφή της Φούλαμ

Τι και αν είμαστε ακόμα στα μέσα της σεζόν στη Championship, οι «Cottagers» του Σίλβα είναι κλάσης ανώτεροι από τις αντιπάλους τους και δίκαια βρίσκονται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 58 βαθμούς έπειτα από 28 αναμετρήσεις. 

Αφού πέρα από το εξωπραγματικό επιθετικό ρεκόρ (74 γκολ), έχουν δημιουργηθεί… καριέρες, με πιο επιβλητική αυτή του Φάμπιο Καρβάλιο που ήταν ένα βήμα μακριά από τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, όμως χάλασε τελευταία στιγμή… στα χαρτιά. Παρόλα αυτά ο δανεισμός του Νίκο Γουίλιαμς και το αισιόδοξο κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές δείχνουν ότι ο 19άχρονος θα μεταγραφεί στο Άνφιλντ το ερχόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον, η προσθήκη αλά Ριτσάρλισον του Ροντρίγκο Μουνίθ, είναι αποτελεσματική,με πέντε κρίσιμα τέρματα στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας σε 15 εμφανίσεις. Δείχνοντας ικανός να δίνει «ανάσες» στον αρχισκόρερ του πρωταθλήματος και συμπαίκτη του, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, που έχει βρει δίχτυα 28 φορές, έπειτα από 26 εμφανίσεις

newFile-2.jpg.webp

Βάζοντας γερές βάσεις για την επιστροφή της Φούλαμ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετά από ένα χρόνο.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0