Πρόσωπα

Τομ Φαν Βέερτ, ο… δάσκαλος των γκολ: Έχει πετύχει τα διπλάσια τέρματα από όλους τους φορ του Άρη! (video)

Τομ Φαν Βέερτ, ο… δάσκαλος των γκολ: Έχει πετύχει τα διπλάσια τέρματα από όλους τους φορ του Άρη! (video)

Το βαθμολογικό κίνητρο στον σημερινό (5/2) αγώνα του Άρη απέναντι στον Βόλο ΝΠΣ (19:30) είναι τεράστιο. Αλλά ακόμα μεγαλύτερο, είναι ο τρόπος που πρέπει ο Τομ Φαν Βέερτ να… διδάξει τους επιθετικούς των «κίτρινων», πως να βρίσκουν δίχτυα! Ο Ολλανδός έχει βάλει τα… διπλάσια από όλη την επιθετική τριάδα των Θεσσαλονικιών.

«Θέλω να βρίσκω δίχτυα γιατί είναι αυτό που επιζητά ο σέντερ φορ κάθε εβδομάδα» είχε παραδεχθεί αποκλειστικά στο BN Sports ο Τομ Φαν Βέερτ, αναφέροντας το γεγονός πως βρίσκεται στις πρώτες θέσης των σκόρερ της Superleague και έχει κάνει τους οπαδούς του Βόλου ΝΠΣ, να ξεχάσουν τον Τάσο Δουβίκα.

 Στα πρώτα 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ολλανδός επιθετικός έχει ματώσει 13 φορές τα αντίπαλα δίχτυα και ακολουθεί τον Γιασμίν Κούρτιτς στον πίνακα των γκολτζήδων. Σίγουρα, αποτελεί ένα από τα πιο «βαριά» όπλα του πρωταθλήματος και μία νέα ανακάλυψη της ομάδας της Θεσσαλίας. Από την άλλη, η μεγάλη επιρροή του φορ, κάνει τον Άρη να… ζηλεύει λόγω της τεράστιας δυστοκίας που έχουν οι δικοί του επιθετικοί.

Οι «κίτρινοι» φιλοξενούν σήμερα (5/2, στις 19:30), τον Βόλο ΝΠΣ και βλέπουν τον Ολλανδό να έχει διπλάσιες επιδόσεις από όλους τους επιθετικούς τους μαζί (!). Το BN Sports σας συγκρίνει τον έμπειρο φορ με τους τρεις του Άρη που έχουν ενεργό ρόλο στο φετινό ρόστερ.

Αμπουμπακάρ Καμαρά (21 συμ./ 6 γκολ)

Αποτέλεσε τη μεγάλη «βόμβα» του Άρη το περασμένο καλοκαίρι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά από τη Φούλαμ, ώστε να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της επιθετικής λειτουργίας. Η ποιότητά του ήταν αναμφίβολη αλλά, παρά το δυναμικό του ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ίδια. Μέσα σε όλα, ήταν και η απουσία του λόγω του Copa Africa αλλά τα στατιστικά του, δεν δικαιολογούν τα χρήματα που δόθηκαν.

Συγκεκριμένα, μετράει έξι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε 21 παρουσίες με τα «κίτρινα». Ίσως σε άλλη περίπτωση, να μην φαίνονταν λίγα, όμως από την στιγμή που χρειάστηκε να βγει από τα ταμεία το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, ο Καμαρά έπρεπε να είναι στις πρώτες θέσεις των σκόρερ. Η βοήθειά του στον αγωνιστικό χώρο είναι εμφανή αλλά δεν φτάνει, όπως όλα δείχνουν.

Δημήτρης Μάνος (20 συμ./ 1 γκολ)

Που είναι αυτό το παιδί του ΟΦΗ που είχε ματώσει 27 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 29 συμμετοχής στη Β’ Εθνική. Ο Δημήτρης Μάνος, μετά το αποτυχημένο πέρασμα από τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στην Κρήτη ως δανεικός και στη συνέχεια ως ελεύθερος στον Άρη. Στην πρώτη του σεζόν δεν ήταν το πρώτο «πιστόλι» αλλά είχε το σεβαστό στατιστικό των οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι παραπάνω από τραγικά. Ο Έλληνας φορ δεν είναι σε καθόλου καλό φεγγάρι, καθώς μετράει μόλις ένα γκολ σε 20 αγώνες φέτος και στο πρωτάθλημα, δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ. Είναι λογικό πως η επιθετική «λειψυδρία», προκαλεί προβληματισμό στον Άρη, εξού και οι απόπειρες απόκτησης ενός φορ πρώτης γραμμής, στον περασμένο Γενάρη.

Κρίστιαν Λόπεθ (9 συμ./ 0 γκολ)

Το καλοκαίρι του 2020, ο Κρίστιαν Λόπεθ αποτελούσε ένα όνομα με καλό βιογραφικό που αναμένεται να φορέσει τη φανέλα του Άρη. Ο έμπειρος φορ ήθελε να βρει στη Θεσσαλονίκη την «Ιθάκη» του και παρά το πολύ καλό ξεκίνημα με τη Λαμία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Για την ακρίβεια, ήταν καταστροφική. Το συγκεκριμένο τέρμα, ήταν και το μοναδικό που πέτυχε σε εκείνο το εξάμηνο.

Τον ίδιο χειμώνα, η Καρταχένα τον απέκτησε ως δανεικό, όμως ούτε εκεί έβγαλε χαρακτηριστικά που θα έκαναν τους ανθρώπους της να τον κρατήσουν. Φέτος επέστρεψε στον Άρη και η χρονιά του πάει από το κακό στο χειρότερο. Σε αντίθεση με τους άλλους δύο, ο Λόπεθ δεν έχει κάνει καν… σεφτέ στα γκολ, ενώ έκανε την πρώτη του ασίστ, το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το παράδειγμα του Φαν Βέερτ σε… αριθμούς!

Τονίστηκε και με το παραπάνω πως ο Ολλανδός έχει διπλάσια γκολ από τους τρεις φορ του Άρη. Όμως, δεν έχει γίνει αντιληπτό, τι επιρροή έχουν τα 13 τέρματά του, στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Συνολικά, ο Βόλος ΝΠΣ έχει πετύχει 31 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, σε 20 αγωνιστικές. Από την πλευρά του, ο Ολλανδός έχει παίξει τα 19 από αυτά. Ουσιαστικά, έλειπε στο 1-1 κόντρα στον Ιωνικό.

Άρα, στα 19 ματς, ο Βόλος έχει 30 γκολ. Αυτό σημαίνει πως ο Φαν Βέερτ έχει δύο τέρματα λιγότερα από το να έχει πετύχει το 50% των συνολικών τερμάτων του ελληνικού συλλόγου. Το στατιστικό είναι άξιο αναφοράς, καθώς αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά ενός στο επιθετικό παιχνίδι μίας ομάδας. Από την άλλη, δείχνει στον Άρη των 31, επίσης, υπέρ γκολ, πως αν είχε έναν τέτοιο φορ, θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0