Πρόσωπα

Ντέλε Άλι: Ευκαιρία ζωής και καριέρας στην Έβερτον για το ταλέντο που κατέληξε… σε «party boy» (video)

Ντέλε Άλι: Ευκαιρία ζωής και καριέρας στην Έβερτον για το ταλέντο που κατέληξε… σε «party boy» (video)

Ο Ντέλε Άλι θα συνεχίσει τη καριέρα του στην Έβερτον, υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ, με στόχο την επανεκκίνηση της καριέρας του σε μία ομάδα που θα στηριχθεί (και) στις «πλάτες» του!

Η μεταγραφή του στα «ζαχαρωτά» είναι… περίπλοκη. Συγκεκριμένα, ο Άλι θα αγωνιστεί ως ελεύθερος στην ομάδα του Λίβερπουλ, όμως όταν πραγματοποιήσει 20 εμφανίσεις, η Έβερτον θα οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ στα «σπιρούνια». Το οποίο μπορεί να φτάσει στα 40 εκατομμύρια με την πάροδο του χρόνου, εάν ο ίδιος πετύχει κάποιους στόχους που έχει βάλει η νέα του ομάδα στο συμβόλαιο. 

Παρόλα αυτά ο 25άχρονος έχει άπλετο «χώρο» για βελτίωση και η καριέρα του έχει ακόμα… μέλλον, παρά την κοιλιά των τελευταίων τριών ετών και το «χαστούκι» να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το EURO 2020

Οι εκδηλώσεις «λατρείας» από τον Μουρίνιο και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την επαναφέρει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Σερ Άλεξ συμβούλευσε τον Πορτογάλο τεχνικό να αγοράσει τον Ντέλε Άλι από την ΤότεναμΜε τον Σκωτσέζο θρύλο να δηλώνει:

«Αυτός ο τύπος, με αυτή τη νοοτροπία και τον τρόπο που αγωνίζεται αξίζει να παίζει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρέπει να έρθει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». 

Επιπροσθέτως, την πρώτη μέρα του Μουρίνιο στην Τότεναμ, ο «Special One» κάλεσε στο γραφείο του τον Ντέλε Άλι για να μιλήσουν ιδιαιτέρως για τη συνεργασία τους. Αναφέροντας: 

«Μπορεί μέσα σου, να λες να πάω να γ@@@ αλλά μια μέρα θα μετανιώσεις που δεν έφτασες το επίπεδο που είσαι ικανός να φτάσεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στους ποδοσφαιριστές που έχουν σταθερότητα και σε αυτούς που έχουν εκλάμψεις. Δεν γνωρίζω πως γίνεται να είσαι τρομερός τη μία ημέρα και την άλλη να βρίσκεσαι σε πάρτι. Δεν έχω ιδέα, αλλά ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα» 

Τελικά, ο Άγγλος δεν στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών, αφού σε 67 εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο στα «σπιρούνια» κατάφερε να πετύχει 12 γκολ και να μοιράσει 11 ασίστ. Μιας και η αστάθεια των τελευταίων τριών χρόνων στη καριέρα του δεν είχε τελειωμό… 

Όλα καταλήγουν στο αν ο Φρανκ Λάμπαρντ μπορεί να «σώσει» την καριέρα του στο νέο και ελπιδοφόρο project της Έβερτον και να τον αφήσει μακριά από τα social media και τη νυχτερινή ζωή. 

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του Άλι:

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0