Πρόσωπα

Πέδρο Μαρτίνς: Ο professor του Ολυμπιακού μένει και γράφει ιστορία!

Πέδρο Μαρτίνς: Ο professor του Ολυμπιακού μένει και γράφει ιστορία!

Έχοντας συνδέσει το όνομα του με μια ολόκληρη εποχή επιτυχιών και όντας ήδη κάτοχος πολλών απλησίαστων ρεκόρ, υπογράφοντας για τρίτη φορά συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία των Πειραιωτών.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η πολυαναμενόμενη ανανέωση των δεσμών του Πέδρο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό, επισημοποιήθηκε σε ζωντανή μετάδοση το βράδυ της Πέμπτης (27/1). Μια συμφωνία που επιβεβαιώνει την ικανοποίηση και των δύο πλευρών για την μέχρι τώρα συνεργασία τους, διάρκειας 3,5 ετών, και ανοίγει την όρεξη για νέες επιτυχίες. Μια συνεργασία που έχει αποφέρει ήδη 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και μερικές από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές προκρίσεις που έχει ζήσει ο σύλλογος

Οτιδήποτε όμως και να συμβεί στη συνέχεια, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει γράψει ήδη το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι ήδη εδώ και καιρό ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας σε μία θητεία. Ο Πορτογάλος βρίσκεται ήδη στον Ολυμπιακό 3 χρόνια και 7 μήνες, έχοντας αφήσει πίσω του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (26/06/96-10/11/99) του οποίου η πρώτη θητεία στους Πειραιώτες κράτησε 3 χρόνια και 4 μήνες, τον Λάκη Πετρόπουλο (01/07/72-06/04/75) που έμεινε στους «ερυθρόλευκους» 2 χρόνια και 9 μήνες και τους Όλεγκ Μπλαχίν (01/06/90-24/01/93), Τόντορ Βεσελίνοβιτς (01/07/77-06/02/80) που έμειναν για 2 χρόνια και 7 μήνες.

Παράλληλα ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό το διάστημα έχει προλάβει να γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού (23) και αυτός με τα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς (52), πολύ μπροστά από τον δεύτερο και στις δύο κατηγορίες, Ντούσαν Μπάγεβιτς που μέτρησε 14 νίκες σε 36 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ωστόσο μιας και ο Μπάγεβιτς είχε και δεύτερη θητεία στον Ολυμπιακό, διατηρεί ακόμα μια πρωτιά. Αυτή του προπονητή του Ολυμπιακού με τα περισσότερα επίσημα ματς στην ιστορία της ομάδας. Μια πρωτιά, όμως, που σύντομα θα καταρριφθεί καθώς ο Μπάγεβιτς σταμάτησε στα 208, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη 196 παρουσίες στον ερυθρόλευκο πάγκο. Τρίτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Τάκης Λεμονής με 165, τέταρτος ο Λάκης Πετρόπουλος με 132 και την πεντάδα συμπληρώνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε με 127.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0