Πρόσωπα

Ρόμπιν Γκόσενς: Ένας σύγχρονος αμυντικός που σκοράρει κατά ριπάς, στη «φαρέτρα» της Ίντερ! (video)

Ρόμπιν Γκόσενς: Ένας σύγχρονος αμυντικός που σκοράρει κατά ριπάς, στη «φαρέτρα» της Ίντερ! (video)

Ο Ρόμπιν Γκόσενς δεν είναι ένας «καθημερινός» αριστερός οπισθοφύλακας, αλλά ένα «διαμάντι» που οργώνει την πλευρά του και σκοράρει με τέτοιο ρυθμό, που θα τον ζήλευαν πολλοί αμυντικοί στην Ευρώπη!

Με αφορμή τη μεταγραφή του Γκόσενς στην Ίντερ, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ (δανεικός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς), το BN Sports αναγνωρίζει πως πρόκειται για μία προσθήκη υψηλού επιπέδου στο ρόστερ των «νερατζούρι» και εστιάζει στον ρυθμό με τον οποίο είτε βρίσκει δίχτυα, είτε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να το πράξουν οι συμπαίκτες του!

Οι «αριθμοί» του άλλαξαν… επίπεδο την Αταλάντα!

Ίσως είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών, που προχώρησαν στο επόμενο level απόδοσης στην Αταλάντα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, από το καλοκαίρι του 2017 που αποκτήθηκε από την ολλανδική Χέρακλες για το ποσό του ενός εκάτ. ευρώ. Ένα ποσό που σήμερα, μοιάζει ευτελές. Σε διάστημα περίπου έξι σεζόν στα ιταλικά γήπεδα, ο Γκόσενς, έχει συμμετάσχει σε 137 αναμετρήσεις και έχει βρει δίχτυα 28 φορές, ενώ κατέγραψε και 20 ασίστ.

Φυσικά, οι σεζόν 2019/20 και 2020/21 ήταν ορόσημα για τη καριέρα του, μιας και σε αυτές, πέτυχε τα εξωπραγματικά νούμερα των 21 γκολ και 15 ασίστ, τα οποία τον έχρισαν ως τον πρώτο σκόρερ σε επίπεδο αμυντικών, την τελευταία τετραετία στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, με 24 γκολ και διαφορά τεσσάρων τερμάτων από τον δεύτερο της λίστας, Σέρχιο Ράμος της Παρί Σεν Ζερμέν, πλέον.

Φέτος, ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος, λόγω τραυματισμού του στον τένοντα, αφού έχει αγωνιστεί μόλις σε οκτώ αγώνες της Serie A και του UEFA Champions League. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές και να μοιράσει μία ασίστ

Οι συμμετοχές του με την εθνική Γερμανίας και το τρομερό EURO 2020!

Ο γεννηθείς στο Έμεριχ της Γερμανίας, έκανε το όνομα του ευρέως γνωστό στην Ευρώπη με τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα των «Πάντσερ» στο EURO του περασμένου καλοκαιριού. Μπορεί η εθνική του να αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τα «Τρία Λιοντάρια» με 2-0 στο Γουέμπλεϊ, όμως ο ίδιος σκόραρε και μοίρασε ασίστ στη νίκη με 4-2 κόντρα στη Πορτογαλία

Παρά, τις συμμετοχές του στο EURO, ο 27άχρονος έχει αγωνιστεί άλλες έξι φορές στα άκρα της άμυνας για τη χώρα του σε επίσημα παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, τρεις φορές σε αγώνες προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022 και σε ισάριθμα ματς για τη διοργάνωση του UEFA Nations League, έχοντας παράλληλα, μία ασίστ στο ιστορικό του, όταν βοήθησε τον Τίμο Βέρνερ να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία (1-1).

«Μεταγραφές… κόποις κτώνται», λοιπόν, αφού ο Γκόσενς μετουσιώνει τις εξαιρετικές του σεζόν, σε μία μετακίνηση στην περσινή πρωταθλήτρια ΙταλίαςΊντερ, που ηγείται και φέτος του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιος ξέρει; Ίσως με το… καλημέρα να χριστεί και πρωταθλητής με τους «νερατζούρι». Άλλωστε, στο σύνολο του Σιμόνε Ιντζάγκι αναμένεται να «δέσει» άμεσα. Το 3-5-2 του είναι γνώριμο. Το μόνο που μένει, είναι να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, στον δρόμο προς το Σκουντέτο, αλλά και στα «σαλόνια» του UEFA Champions League.


Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0