Πρόσωπα

Από τον Μπουχαλάκη στον Kαρβάλιο: Οι παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο Νότιγχαμ - Ολυμπιακός στην πενταετία διοίκησης Μαρινάκη

Από τον Μπουχαλάκη στον Kαρβάλιο: Οι παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο Νότιγχαμ - Ολυμπιακός στην πενταετία διοίκησης Μαρινάκη
Ο Ζοάο Καρβάλιο είναι ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και γίνεται μόλις ο τέταρτος που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το BN Sports σας θυμίζει τις άλλες τρεις περιπτώσεις!

Από τον Μάιο του 2017 και την επισημοποίηση του deal ιδιοκτησίας της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τα μεταγραφικά πάρε δώσε με τον Ολυμπιακό απέκτησαν περίοπτη θέση. Σήμερα (27/1), πέντε χρόνια μετά, οι ερυθρόλευκοι αναμένουν τον Ζοάο Καρβάλιο στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ώστε να γίνει ο τέταρτος παίκτης που ακολουθεί το δρομολόγιο Αγγλία-Ελλάδα. Με την ελπίδα ότι θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά συγκριτικά με τους προκάτοχους των τελευταίων ετών.

Ανδρέας Μπουχαλάκης

Ιδιάζουσα περίπτωση και ίσως ο μόνος ο οποίος διαθέτει το απυρόβλητο. Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού εδώ και μία επταετία, με εξαίρεση τον δανεισμό στον Εργοτέλη την σεζόν 2013/2014 και την απόκτηση του από την Φόρεστ για μία σεζόν (2017/2018). Ο 28χρονος Κρητικός διεθνής μετακόμισε τότε στο Νησί με σκοπό να ανακάμψει και να βρει αγωνιστικό ρυθμό από τους συνεχείς τραυματισμούς των προηγούμενων ετών. Στην Τσάμπιονσιπ τα κατάφερε περίφημα αποκτώντας σταθερό αγωνιστικό ρυθμό και έχοντας ουσιαστική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε, δίνοντας εντολή για την επιστροφή στον Πειραιά, με τον Μπουχαλάκη να αποτελεί πλέον αρχηγό και ένα από τα αναπόσπαστα εργαλεία στην φαρέτρα του.

Andreas-Bouchalakis.jpg

Xιλάλ Σουντανί

Η περίπτωση του 35χρονου επιθετικού έχει και αυτή την σημασία της, καθώς ο πρώην διεθνής Αλγερινός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Αποτέλεσε μία εκ των κινήσεων αναδόμησης της ομάδας του 2019/2020 στην προσπάθεια επιστροφής του Ολυμπιακού στις κατακτήσεις τίτλων. Μεγάλο ρίσκο για την διοίκηση των ερυθρόλευκων καθώς μία σεζόν νωρίτερα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης. Ωστόσο κατάφερε από πολύ νωρίς να δείξει την ποιότητα του, βρίσκοντας 7 φορές δίχτυα στην παρθενική του σεζόν! Ένας σοβαρός τραυματισμός στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στον Βόλο τον οδήγησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πιτς, στερώντας στον ίδιο την ευκαιρία αναγέννησης της καριέρας του και στον Ολυμπιακό την επιθετική του συνεισφορά. Η επανένταξη του κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω και την προχωρημένης ηλικία, με τους Πειραιώτες να τον πουλούν έναντι ενός εκατομμυρίου στην Αλ-Φατέχ.

soudaninffc9.jpg.webp

Τιάγκο Σίλβα

Ο ορισμός του πέρασε και δεν ακούμπησε. Με τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού να τον παρακολουθεί από το 2019 που μετακόμισε από την πατρίδα του στην Αγγλία, τον Οκτώβρη του 2019 έδωσε το πράσινο φως για την απόκτηση του. Ήρθε με περγαμηνές ντελικάτου και κοντρολαρισμένου ποδοσφαιριστή, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να προσδώσει τα αναμενόμενα. Ευκαιρίες πήρε στην σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αγωνιζόμενος 21 φορές με τα ερυθρόλευκα και τον απολογισμό του να ανέρχεται σε δύο ασίστ. Χωρίς να σημαίνει ότι διαθέτει αρνητικά στοιχεία, το ποδόσφαιρο μονομαχιών της Ελλάδας σε συνδυασμό με το ταχυδύναμο παιχνίδι που έπαιζε η ομάδα του Μαρτίνς τον έκριναν ακατάλληλο. Αργός, με καλές μεταβιβάσεις αλλά χωρίς να κάνει την διαφορά στον άξονα των ερυθρόλευκων. Το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στην Νότιγχαμ ως ελεύθερος για να επιστρέψει μετέπειτα στο πρωτάθλημα της χώρας του για λογαριασμό της Μπελενένσες.

TiagoSilva90.jpg

Ζοάο Καρβάλιο 

Αδιαμφισβήτητα το πιο ηχηρό όνομα της σχετικής λίστας. Αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Φόρεστ, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βγάζει 12.5 εκατομμύρια από τα ταμεία της ομάδας για την απόκτηση του από την Μπενφίκα. Στην πρώτη του σεζόν στην Τσάμπιονσιπ άφησε θετικές εντυπώσεις σημειώνοντας τέσσερα τέρματα και οκτώ ασίστ, με την πορεία να μην κρίνεται το ίδιο αξιόλογη. Η άφιξη του προπονητή Καράνκα σε συνδυασμό με την αλλαγή του αγωνιστικού πλάνου, έφερε τον Καρβάλιο στον πάγκο με μειωμένο χρόνο συμμετοχής.

Λύση στα προβλήματα του ακριβοπληρωμένου Πορτογάλου δόθηκε την περασμένη σεζόν με τον χειμερινό του δανεισμό στην Αλμέιρα με σκοπό να βρει λεπτά συμμετοχής. Η φετινή του επιστροφή στο Νησί συνοδεύτηκε με μόλις οκτώ συμμετοχές, με τον 24ων ετών Πορτογάλο να ψάχνει την επανεκκίνηση της καριέρας του στον Πειραιά. Στον Ολυμπιακό τον περιμένουν με ζέση ώστε να συμπληρώσει τους Αγκιμπόυ Καμαρά και Φορτούνη, δίνοντας πλουραλισμό στη επιθετική ανάπτυξη της ομάδας

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0