Πρόσωπα

Τα κατορθώματα του Μαμαντού Κανέ και οι λόγοι της επιστροφής του στον Ολυμπιακό από τώρα (video)

Τα κατορθώματα του Μαμαντού Κανέ και οι λόγοι της επιστροφής του στον Ολυμπιακό από τώρα (video)

Σε μία κίνηση που εξέπληξε αρκετούς προχώρησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αποφάσισε να διακόψει τον δανεισμό του Μαμαντού Κανέ και να τον προσθέσει από τώρα στο ρόστερ. Το BN Sports σας θυμίζει τι έκανε το τελευταίο εξάμηνο στη Νέφτσι Μπακού αλλά και γιατί ενσωματώθηκε από τώρα στο Ρέντη.

Η πρόκριση στον 2ο γύρο των προκριματικών του Champions League κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, είχε διπλό κέρδος για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς τους ομίλους ευρωπαϊκήςδιοργάνωσης, αλλά και το τσεκάρισμα για ποδοσφαιριστές από μία δύναμη του Αζερμπαϊτζάν. Από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, ο Μαμαντού Κανέ ήταν εκείνος που έκανε τον Ολυμπιακό να προχωρήσει μέχρι και στην απόκτησή του.

Ο μέσος από τη Γουινέα παρέμεινε στο Μπακού ως δανεικός και η συμφωνία ήταν για ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην διακοπή του δανεισμού και ο 25χρονος χαφ θα ενσωματωθεί στην ομάδα του Πειραιά από τώρα. Το BN Sports αναλύει τους λόγους που επέστρεψε και τι έκανε μέχρι σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν.

Βασικός στέλεχος της Νέφτσι και το Κόπα Άφρικα…

Η Νέφτσι Μπακού αποτέλεσε τον σύλλογο που έφερε τον Μαμαντού Κανέ στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, όταν το 2019, τον απέκτησε από την Γκανγκάν της Γουινέας. Μέχρι και σήμερα, είχε κερδίσει βασική θέση στο ρόστερ και ειδικά φέτος, ήταν πιο ώριμος από ποτέ. Ο Κανέ ήταν στο αρχικό σχήμα στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, ξεχωρίζοντας με τις επιδόσεις του.

Σε αυτό το εξάμηνο που ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό, έπαιξε σε 19 ματς, σημειώνοντας ένα τέρμα και συνολικά 1671 λεπτά. Είναι από τους πιο ακούραστους ποδοσφαιριστές της χώρας, καθώς έχει χάσει μόλις τρία ματς σε όλο αυτό το διάστημα. Ο άσος από την Γουινέα έδειξε αρκετά μοναδικά στοιχεία, ξεχωρίζοντας σε μεγάλο βαθμό από τους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα, ήταν μέλος της Εθνικής Γουινέας στο Κόπα Άφρικα και έπαιξε στα δύο από τα τέσσερα ματς που έδωσε η ομάδα του. Μάλιστα, είχε μία ασίστ σε αυτό το διάστημα, ενώ στον αποκλεισμό-σοκ από την Γκαμπία, έμεινε στον πάγκο δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τι τον χρειάζεται τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς…

Η ανακοίνωση πως θα ενσωματωθεί από τώρα, ξάφνιασε αρκετούς. Όχι επειδή έγινε χωρίς καμία... προειδοποίηση, αλλά επειδή ήταν η στιγμή που επέστρεφαν όλοι από το Κόπα Άφρικα. Η λεπτομέρεια εδώ, είναι πως ο Κουντέ συνεχίζει στο Κόπα Άφρικα και ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει αλλά και τον Μαντί Καμαρά σε χαμηλές… πτήσεις.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει μία σειρά από πολλούς αγώνες που θα τραβήξουν για αρκετό καιρό. Έτσι, πρέπει να έχει ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο που θα μπορούν να δώσουν φρεσκάδα. Ο Κανέδεν είναι παιδάκι. Στην ηλικία των 25 ετών και με εμπειρία 2,5 χρόνων από τη μέρα που ήρθε στην Ευρώπη, ξέρει πως πρέπει να παίξει και τι κάνει για να βοηθήσει. Παράλληλα, η ταυτόχρονη συμμετοχή του με τον συμπατριώτη του, Αγκιμπού Καμαρά, του δίνει μία παραπάνω άνεση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Έχει την ποιότητα να σταθεί και να δώσει πολύτιμες βοήθειες στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τυχαία βασικότατο στέλεχος της Νέφτσι Μπακού και στο Αζερμπαϊτζάν τρέχουν και δεν… φτάνουν που έφυγε ο Αφρικανός άσος. Παράλληλα, είναι ένα ταρακούνημα για τους ήδη υπάρχοντες άσους του άξονα, πως ένας νέος παίκτης διεκδικεί μία θέση στο ρόστερ. Το μήνυμα είναι κυρίως για τον Μαντί Καμαρά βέβαια. Αξιοσημείωτο σε όλα αυτά, είναι το γεγονός πως ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την άμεση επιστροφή του, κάτι που σημαίνει πως τον εμπιστεύεται έναντι μίας άλλης μεταγραφής.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0