Πρόσωπα

Ο Κόμπε των... ουρανών και πάσης Ελλάδος (video)

Ο Κόμπε των... ουρανών και πάσης Ελλάδος (video)
Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα που μία από τις συνέπειές του ήταν ο χαμός του μεγάλου Κόμπε Μπράιαντ. Είδηση που σόκαρε τον πλανήτη και άφησε το μπάσκετ και τον αθλητισμό εν γένει, πολύ φτωχότερα... Το BN Sports σας παρουσιάζει τις γνωστές και άγνωστες ιστορίες και εικόνες και τη σχέση του εκλιπόντος σούπερ σταρ του ΝΒΑ, με την Ελλάδα.
Η πιο... αισθητή παρουσία του Κόμπι στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αθήνα για επιχειρηματικούς λόγους, εγκαινιάζοντας ένα κατάστημα πασίγνωστης εταιρίας αθλητικών ειδών, στο κέντρο. Το event είχε την ονομασία: «Nike Kobe Bryant Athens Tour».

Ο θρύλος των Λέικερς και κάτοχος 5 δαχτυλιδιών ΝΒΑ, είχε περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία, καθώς ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ εκεί. Επομένως είχε μια πρότερη εμπειρία από τους... γείτονες, αν και δεν είχε ξανάρθει στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε τότε στην «Athens Voice», αυτό που του έλειπε από την Ευρώπη ήταν: «Η ηρεμία. Η ανεκτίμητη αίσθηση να πίνεις τον καφέ σου σε μια πλατεία, με την παραδοσιακή ευρωπαϊκή χαλαρότητα. Στο LA όλα είναι θορυβώδη, πλαστικά – ακόμα και οι fans σε πλησιάζουν διαφορετικά, πιο πιεστικά» Ενώ για το πώς του φαίνεται η εμπειρία στην Αθήνα είχε πει: «Είναι η πρώτη μου φορά και φίλε, αυτός ο ήλιος είναι το κάτι άλλο. Σίγουρα θα ξαναέρθω, μου φαίνονται όλα υπέροχα».
inner_IMG_3775.jpg
inner_0673.jpg
inner_0450.jpg
inner_0104.jpg
inner_0449.jpg
inner_kb.jpg
inner_IMG_4027.jpg
Παρών στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Γιανννάκης.
inner_OAKA_014.jpg
Στις 27 Σεπτεμβρίου πέρασε μία βόλτα από τα εκπαιδευτήρια Δούκα, δίνωντας συμβουλές και οδηγίες σε νεαρούς παίκτες, με τα παιδιά φυσικά να παθαίνουν «ντελίριο» ενθουσιασμού.



Τις ίδιες μέρες είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Βαγγέλη Ιωάννου, μιλώντας για πολλά και ενδιαφέροντα κομμάτια της ζωής και της καριέρας του.


Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο Κόμπε υποδύθηκε και τον προπονητή, καθώς στην «Αγορά» του ΟΑΚΑ, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο καθοδήγησε τη μία ομάδα του τελικού σε τουρνουά «3 on 3». Αντίπαλος κόουτς ήταν ο τότε αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης.
inner_0695.jpg
EJO_8229.jpg
Ο Κόμπε Μπράιαντ είχε δηλώσει ότι πριν την αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, μελετούσε το παιχνίδι του Σπανούλη για να είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει. Όταν μάλιστα οι συμπαίκτες του τον ρώτησαν «ποιος είναι αυτός ο Σπανούλης που μελετάς», ο Κόμπι τους απάντησε «αυτός που θα σας σκοτώσει»...
105724.jpg
Με κολακευτικά λόγια είχε αναφερθεί όμως και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς σε ερώτηση που του είχε γίνει το 2019, για το ποιον μη Αμερικανό παίκτη θα ήθελε να έχει στην ομάδα του, είχε απαντήσει: «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου».


Τον Ιούλιο του 2014 επισκέφτηκε ξανά τη χώρα μας, αυτή τη φορά για διακοπές, και πιο συγκεκριμένα τη Μύκονο και τις Σπέτσες με στόχο τη χαλάρωση και την πνευματική και σωματική αποκατάσταση, καθώς εκείνη την εποχή τον ταλαιπωρούσε ένας τραυματισμός στον αχίλλειο. Δείτε στιγμιότυπα από την οικογενειακή του επίσκεψη στο νησί των ανέμων: 

kobe-bryant.jpg
kobe-mykonos.jpgkobe-bryant-2.jpg
kobe-mykonos2.jpg
kobe-mykonos3.jpg
kobe-mykonos4.jpg
Το ίδιο καλοκαίρι, λίγες μέρες αργότερα, επέστρεψε με τη γυναίκα του Βανέσα στην Αθήνα και επισκέφτηκε την Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μάλιστα με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια έγραφε τότε: «Η όμορφη πόλη της Αθήνας, μαζί με τη Λατίνα Αφροδίτη μου, χαζεύοντας το στάδιο που έλαβαν χώρα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Efharisto!»
Ιδιαίτερη ήταν και η σχέση που είχε ο Κόμπε με το παιδί θαύμα του Ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σε μία από τις πρώτες τους συναντήσεις ως αντίπαλοι, ο Μπράιαντ είχε πει στον νυν πρωταθλητή του ΝΒΑ: «Για να γίνεις ο καλύτερος πρέπει να πονέσεις, δεν φτάνεις στην κορυφή χωρίς θυσίες». Λόγια που αποτελούν μέχρι σήμερα, εφαλτήριο δύναμη και τρόπο ζωής για τον Έλληνα σούπερ σταρ.
usa-today-9132037.0.jpg
Τον Αύγουστο του 2018, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και με τους Μπακς να έρχονται από έναν αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ο Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να προπονηθεί στο πλευρό του Κόμπε σε καμπ γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών.
kobe18_1.png
Ο Έλληνας φόργουορντ δεν έχασε την ευκαιρία και ευχαρίστησε τον Μπράιαντ για την εμπειρία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο ίνσταγκραμ, όπου ανέβασε φωτογραφία από το καμπ, με την εξής λεζάντα: «Βρες έναν τρόπο και μην μετανιώνεις – Κόμπι Μπιν Μπράιαντ. Ευχαριστώ που με άφησες να δουλέψω μαζί σου, έμαθα πολλά».


Άξιο επίσκεψης και το φοβερό γηπεδάκι που αφιέρωσε στον Κόμπε Μπράιντ, η ομάδα των Cosmos Sport, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που πάτησαν ποτέ παρκέ και δυστυχώς έφυγε νωρίς και άδικα. 
cosmos.jpg
COSMOS_2.png
COSMOS_5.png
Το γήπεδο βρίσκεται στην καρδιά της Λ.Μεσογείων – στην οροφή του καταστήματος Cosmos Sport στην Αγία Παρασκευή.
blog_cover7.png
COSMOS_4.png
Ο μεγάλος Κόμπε Μπράιαντ είχε «μαγευτεί» από την Ελλάδα, τους ανθρώπους της, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της. Δεν είναι τυχαίο ότι την ημέρα της απόσυρσης της φανέλας του, πήρε το μικρόφωνο και επέλεξε στα λόγια του να χρησιμοποιήσει έναν στίχο του Καβάφη: «Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι...»


Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0