Πρόσωπα

O Φιλίπε Σοάρες βγαίνει από το comfort zone της Πορτογαλίας για να ανοίξει τα «φτερά» του στον ΠΑΟΚ (video)

O Φιλίπε Σοάρες βγαίνει από το comfort zone της Πορτογαλίας για να ανοίξει τα «φτερά» του στον ΠΑΟΚ (video)

Ο Ζοσέ Μπότο έπιασε δουλειά και ο Φιλίπε Σοάρες δείχνει στον ΠΑΟΚ, πως γίνονται οι σωστές δουλειές αλλά και… ομάδες. Το BN Sports ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του 22χρονο άσου και σας δίνει στο πιάτο, την πρώτη… «παραγγελιά» του τεχνικού διευθυντή.

«Ο αγαπημένος παίκτης μου είναι, φυσικά. ο αδερφός μου, ο Άλεξ. Βλέπω σε αυτόν το παράδειγμα που θέλω να ακολουθήσω». Ο Άλεξ Σοάρες δεν έκανε ποτέ το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και σε ηλικία 30 ετών, βρέθηκε να αγωνίζεται στον Βόλο ΝΠΣ δίχως να έχει από πίσω του κάποια μεγάλη προϋπηρεσία. Αυτό δεν σημαίνει πως για τον μικρό του αδερφό, Φιλίπε, δεν αποτελεί είδωλο.

Ο Φιλίπε Σοάρες είναι έτοιμος να φορέσει τα χρώματα του ΠΑΟΚ και να κάνει το πρώτο βήμα μακριά από την Πορτογαλία. Ο 22χρονος μέσος έχει αποδείξει στην καριέρα που δεν κοιτάει την… άνεση αλλά την εξέλιξη που μέχρι τώρα, δείχνει μονίμως ανοδική. Το «τσεκ» από τον Ζοσέ Μπότο, η επένδυση και το έντονο ενδιαφέρον της Πόρτο.

Ένα παιδί που δεν… επαναπαύτηκε ποτέ!

Ο Φιλίπε Σοάρες ξεκίνησε την καριέρα του από την τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, όταν η Μπενφίκα τον υποδέχθηκε στις ακαδημίες της. Την ίδια στιγμή, ο κατά οκτώ χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του, Άλεξ Σοάρες, άφηνε τους «αετούς» για να κοιτάξει την επόμενη μέρα της καριέρας του. Για τον Φιλίπε, όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή και σε μεγάλο βαθμό. Οι άνθρωποι του πορτογαλικού συλλόγου είχαν μείνει άναυδοι με το ταλέντο του, με τον πατέρα του να τονίζει πως «αφού έχει μία μπάλα στα πόδια, είναι χαρούμενος». Φράση που έδειξε, ότι το μέλλον του νεαρού μέσου, θα είναι στρωμένο με ποδοσφαιρικές μπάλες. Σε ηλικία 19 ετών, είχε φτάσει να αγωνίζεται και να πρωταγωνιστεί στην δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα.

Το ανδρικό τμήμα ήταν μία «ανάσα», όμως ο μικρός Φιλίπε ήξερε πως δεν πρόκειται να πάρει τις ευκαιρίες που του αξίζουν. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως ο πορτογαλικός σύλλογος του έκανε προσφορά για επαγγελματικό συμβόλαιο αλλά εκείνος προτίμησε να κάνει αλλού τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήταν και το πρώτο δείγμα πως στον Πορτογάλο άσο, δεν αρέσουν οι… εύκολες επιλογές. Μετά από έντεκα χρόνια στην ίδια ομάδα, ζητάει να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα της χώρας.

416615_ori_.jpg

Το σκαλοπάτι της Εστορίλ και η εκτόξευση στην Μορεϊρένσε!

Το καλοκαίρι του 2018, η Εστορίλ παρουσίασε ένα project που κάλυπτε όλα τα «θέλω» του Φιλίπε Σοάρες. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός ήθελε να καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο και να ξεκινήσει από τα χαμηλά. Μία σεζόν ήταν αρκετή για να βάλει το όνομά του στα πρώτα της μεταγραφικής περιόδου του 2019. Η Μορεϊρένσε ξέρει να αγοράζει νεαρούς ποδοσφαιριστές και δεν γινόταν να χάσει την ευκαιρία του Σόαρες. Συνολικά, είχε 37 παρουσίες με απολογισμό τρία γκολ και επτά ασίστ ενώ έδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του άξονα.

Το κόστος της μεταγραφής του άγγιξε τα δύο εκατ. ευρώ, με τον πορτογαλικό σύλλογο να αντιλαμβάνεται πως κάνει δικό της ένα μεγάλο ταλέντο. Το ποσό εξελίξιμος ποδοσφαιριστής είναι, φάνηκε 2,5 χρόνια μετά. Αυτή την στιγμή, ο 22χρονος μέσος δεν είναι απλώς βασικό μέλος αλλά και ένας ποδοσφαιριστής που ηγείται του πορτογαλικού συλλόγου. Μέτρησε 85 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό έξι γκολ και επτά ασίστ. Όπως ήταν λογικό, το πουλέν της Μπενφίκα, έγινε πρώτο όνομά ξανά το περασμένο καλοκαίρι.

Το έντονο ενδιαφέρον της Πόρτο, η Άιντραχτ και η κίνηση-«ματ» του Μπότο!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Φιλίπε Σοάρες ήταν από τα ταλέντα που έκαναν την Πορτογαλία να τα φέρουν στο προσκήνιο. Ο 22χρονος άσος ήταν από τα πρώτα ονόματα που η Πόρτο ήθελε να αποκτήσει, εφόσον αποχωρούσε ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ουσιαστικά, ο τρόπος που αγωνιζόταν ως «box-to-box», ήταν ο κατάλληλος για τους «δράκους», όμως πρώτα έπρεπε να πουληθεί ο διεθνής άσος.

Εν τέλει, η παραμονή του άλλοτε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, άφησε και τον Σοάρες στην Μορεϊρένσε. Παράλληλα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν ένας σύλλογος που τον ήθελε, όμως προτίμησε να μην ενισχύσει περεταίρω τον άξονά της, ενώ και ο ίδιος, δεν ένιωθε έτοιμος να αφήσει την Πορτογαλία. Βέβαια, ήταν θέμα χρόνου η Μορεϊρένσε να τον δει να παίρνει μεταγραφή για ένα άλλο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ είναι η έξοδος από το «comfort zone»…

Ο Ζοσέ Μπότο είναι γνωστό πως ασχολείται ενεργά με την πορτογαλική και βραζιλιάνικη αγορά. Μόλις ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, ο Φιλίπε Σοάρες ήταν από τα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και η παρουσία του αδερφού του στον Βόλο ΝΠΣ, ήταν σύμμαχος. Ο Πορτογάλος μέσος ήταν μία μεταγραφή που μελετήθηκε αρκετά και όλα έδειξαν, πως είναι αυτό που λείπει από τη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Η τιμή του πιάνει τα τρία εκατ. ευρώ ενώ η αξία του στο χρηματιστήριο φτάνει τα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής ήταν από την αρχή θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα, καθώς έχει αποδείξει πως είναι εκτός του «comfort zone». Μπορεί στην Πορτογαλία να ένιωθε άνετα. Να είχε βολευτεί στο επίπεδο της Μορεϊρένσε. Όμως, επέλεξε να πάρει μεταγραφή σε έναν σύλλογο που κυνηγάει το πρωτάθλημα αλλά και καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0