Πρόσωπα

Φρένκι Ντε Γιόνγκ: Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής… (video)

Φρένκι Ντε Γιόνγκ: Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής… (video)

Το μεγάλο ταλέντο των 86 εκατ. ευρώ που έγινε «μαύρο πρόβατο» και από εκεί, στον «ήρωα» της τελευταίας στιγμής. Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ χάρισε το διπλό στη Μπαρτσελόνα απέναντι στην Αλαβέςκαι δείχνει στον Τσάβι, γιατί η παρουσία του, παραμένει πολύτιμη.

Το καλοκαίρι του 2019, η Μπαρτσελόνα έβγαλε από τα ταμεία της σχεδόν 86 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Φρένκι Ντε Γιονγκ από την «χρυσή» ομάδα του Άγιαξ. Η εκπληκτική σεζόν που είχε κάνει ο ολλανδικός σύλλογος, έκανε τους «μπλαουγκράνα» να προχωρήσουν σε μία τεράστια επένδυση για την ενίσχυση του άξονα. Η εξέλιξη δεν ήταν όπως θα περίμεναν πολλοί, με τον διεθνή χαφ να μην επαληθεύει ποτέ τις περγαμηνές που τον συνόδευαν.

Στην τρίτη του χρονιά στην Βαρκελώνη, ο 24χρονος άσος είδε το όνομά του να μπαίνει στη λίστα των αποχωρήσεων, να είναι ένα βήμα από την έξοδο αλλά και να θεωρείται μέχρι και ξένο σώμα. Ωστόσο, ο Τσάβι βλέπει πως ο διεθνής άσος μπορεί να μετατραπεί κάλλιστα στον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής και η παρουσία του ρόστερ, αρχίζει να αποκτάει νόημα.

Τα πέντε ματς που πήρε… πάνω του!

Ένας μέσος δεν είναι εύκολο να βρει δίχτυα. Ειδικά στο ποδόσφαιρο που έχει εξελίξει η Μπαρτσελόνα, όπου τα χαφ έχουν διαφορετικές δουλειές στη μεσαία γραμμή αλλά όχι να σκοράρουν. Το έχουμε δει από τον τρόπο που αγωνίζονταν οι Τσάβι και Ινιέστα, μέχρι και σήμερα από τους Γκάβι και Πέδρι. Ωστόσο, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ είναι έτοιμος να σπάσει αυτό το… «στερεότυπο» και να αποδείξει πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο, χρειάζεται έναν του είδους του στη Μπαρτσελόνα.

Ο 24χρονος χαφ, στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στη Βαρκελώνη, έχει περάσει από «χίλια κύματα». Μέχρι και στην έξοδο λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Το παιχνίδι με την Αλαβές, όμως, έγινε ακόμα ένα παράδειγμα στις «γλώσσες» που λένε να παραμείνει στο ρόστερ. Συγκεκριμένα, ο Ντε Γιονγκ έχει βάλει το χεράκι του σε πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, όπου με δικό του γκολ, χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα.

  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Μπορεί η σεζόν 2019/20 της Μπαρτσελόνα να μην ολοκληρώθηκε με την καλύτερη εξέλιξη, όμως υπήρξαν αρκετές σημαντικές νίκες. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι στην δυνατή Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία καρτερούσε για να μπει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Η ομάδα των Βάσκων προηγήθηκε στο «Camp Nou», όμως ο Ζόρντι Άλμπακατάφερε να ισοφαρίσει στο 31ο λεπτό. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ έκανε την εμφάνισή του και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους «μπλαουγκράνα» διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

  • Ουέσκα – Μπαρτσελόνα 0-1

Όσο εύκολος αντίπαλος και αν φαινόταν η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα λόγω της τελευταίας θέσης που είχε, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αρκετά στην έδρα της. Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για αν φύγουν με τη νίκη, όμως τελικά, η ασίστ του Λιονέλ Μέσι στον Φρένκι Ντε Γιονγκ, έπιασε τόπο. Ο Ολλανδός χαφ ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, στο 27ο λεπτό και χάρη σε αυτό το γκολ, οι «μπλαουγκράνα» έφυγαν με το διπλό από την έδρα της ουραγού.

  • Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 1-2

Πάντα το κύπελλο Ισπανίας, έχει βαρύτητα για τη Μπαρτσελόνα. Ειδικά πέρσι που η σεζόν δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κούμαν φιλοξενήθηκε στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο για τη φάση των «16». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 63ο λεπτό και πάγωσαν τους «μπλαουγκράνα», όμως ο Λιονέλ Μέσι έφερε το ματς στα ίσια, ισοφαρίζοντας στο 69’. Το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν, μέχρι να αναλάβει ο Ολλανδός χαφ. Ο 24χρονος, στο 80ο λεπτό, ήταν ο «από μηχανής θεός» του ισπανικού συλλόγου, αφού με το γκολ του, χάρισε την πρόκριση στη Μπαρτσελόνα.

  • Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 3-5

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία ματς του 21ου αιώνα. Μετά την Ράγιο, η Μπαρτσελόνα συνάντησε το εμπόδιο της Γρανάδα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν το σύνολο του Κούμαν και προηγήθηκαν με 2-0 μέχρι το 47ο λεπτό, ενώ κράτησαν το προβάδισμα μέχρι και το 88’. Ο Ζόρντι Άλμπα αρχικά ισοφάρισε και ο Γκριεζμάν στο 90’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να το στείλει στην παράταση. Ο Γάλλος επιθετικός ολοκλήρωσε την ανατροπή αλλά ο Βίκοκατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου. Τελικά, στο 108’, ο Ντε Γιονγκ κατάφερε να κερδίσει τον Εσκαντέλ και να κάνει το 4-3, ανοίγοντας τον δρόμο για το τελικό 5-3 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

  • Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-1

Το τελευταία βροντερό παράδειγμα, είναι αυτό στην έδρα της Αλαβές. Μπορεί όλα να έδειχναν ένα εύκολο απόγευμα για τη Μπαρτσελόνα, στον δρόμο για τις 4άδα, όμως μέχρι το 87’, άπαντες στον ισπανικό σύλλογο είχαν παγώσει. Το 0-0 δεν γινόταν με τίποτα να αλλάξει, με την Αλαβές να φτάνει πολύ κοντά σε ένα «χρυσό» βαθμό στη μάχη της παραμονής. Κανείς δεν λογάριαζε, όμως, χωρίς τον Φρένκι Ντε Γιονγκ. Ο 24χρονος εμφανίστηκε και πάλι στην κατάλληλη στιγμή, πετυχαίνοντας το τελικό 1-0 στα τελευταία λεπτά του αγώνα. 


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0