Πρόσωπα

Μάθημα ζωής από την Τορεσίγια: Πάλεψε, νίκησε τον καρκίνο, επέστρεψε στα γήπεδα και αποθεώθηκε! (video)

Μάθημα ζωής από την Τορεσίγια: Πάλεψε, νίκησε τον καρκίνο, επέστρεψε στα γήπεδα και αποθεώθηκε! (video)
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 7-0 (23/01) της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» είχαν έναν πολύ καλό λόγο για να πανηγυρίζουν, μαζί με τις αντιπάλους τους: την επιστροφή της Βιρτζίνια Τορεσίγια στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 2 χρόνια μάχης και εν τέλει νίκης, απέναντι στον καρκίνο!
Το ισπανικό Σούπερ Καπ στο ποδόσφαιρο γυναικών συγκέντρωσε μόλις 1123 θεατές, αλλά όσα διαδραματίστηκαν πριν και κυρίως μετά την αναμέτρηση, κάνουν τον γύρο του πλανήτη, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια του ποδοσφαίρου. 
 
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να συνέτριψε με 7-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης (23/01), αλλά στο τελευταίο σφύριγμα, οι «ροχιμπλάνκος», μαζί με τις αντιπάλους τους, πανηγύρισαν σαν να πήραν το τρόπαιο. Η αλήθεια είναι πως είχαν λόγο να πανηγυρίσουν. Λόγο κατά πολύ βαρύτερο ενός τροπαίου. 


Η ποδοσφαιρίστρια της Ατλέτικο ΜαδρίτηςΒιρτζίνια Τορεσίγια, μετά από δύο χρόνιας «μάχης» με τον καρκίνο, όχι μόνο βγήκε νικήτρια, αλλά επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους. Ήταν στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν η 27χρονη χαφ πέρασε στο παιχνίδι, όχι για να αλλάξει την πορεία του, αλλά για να δώσει ένα μεγάλο μάθημα ζωής, γενναιότητας, πίστης και επιμονής, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους μεγάλους σταρ, της ανδρικής ομάδας.
suarez_3.jpg
Ήταν Μάιος του 2020, όταν οι συχνοί πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες που προέρχονταν από όγκο στον εγκέφαλο, άνοιξαν την «πόρτα» του χειρουργείου. Υπεβλήθη σε επέμβαση και παρότι ήταν άκρως επιτυχημένη, όλες οι ενδείξεις άφηναν ελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψει στα γήπεδα. Κι όμως!

 
Σε μία επίδειξη θέλησης, επιμονής και ψυχικής δύναμης, η Τορεσίγια αρχικά επέστρεψε στην αποστολή της ομάδας της, περίπου δύο χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή της στα γήπεδα, για τον ημιτελικό του Σούπερ Καπ με τη Λεβάντε
 
Εν τέλει, η μεγάλη στιγμή ήρθε λίγες ημέρες αργότερα, στα πέντε λεπτά του μεγάλου τελικού. Το αποτέλεσμα, το τρόπαιο, η κόντρα των δύο ομάδων, όλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Το μόνο που έμεινε στο τέλος της ημέρας είναι η εικόνα της Τορεσίγια στα χέρια συμπαικτριών και αντιπάλων. Η εικόνα μίας μαχήτριας, ενός προτύπου ζωής.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0