Πρόσωπα

Πρώτο χαμένο πέναλτι για τον Μπενζεμά, μετά από 12.5 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Πρώτο χαμένο πέναλτι για τον Μπενζεμά, μετά από 12.5 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης! (video)
Το χαμένο πέναλτι του Καρίμ Μπενζεμά στην ισοπαλία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Έλτσε (23/01, 2-2), δεν ήταν απλώς μία από τις αιτίες που δυσκόλεψε το έργο του Αντσελότι. Αντιθέτως, αποτέλεσε το πρώτο χαμένο πέναλτι του Γάλλου με τη φανέλα των «Μερένχες», μετά από 12.5 χρόνια στα... λευκά και 16 σερί εύστοχες εκτελέσεις!
Μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έδειχνε πως θα κοστίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης τρεις βαθμούς. Εν τέλει, σώθηκε οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί στο 90+2' και κόστισε δύο. Σε κάθε περίπτωση, στάθηκε η αιτία για να «σπάσει» ένα σερί 12.5 ετών, δηλαδή ίσο του χρονικού διαστήματος, που ο Καρίμ Μπενζεμά βρίσκεται στη Μαδρίτη. Ο λόγος, φυσικά, για το χαμένο πέναλτι του Γάλλου στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης με την Έλτσε (23/01, 2-2)!


Από τον Ιούλιο του 2009 που ο 19χρονος -τότε- Μπενζεμά, μετακινήθηκε από τη Λυών στη Ρεάλ Μαδρίτης, ευστόχησε σε όλες τις εκτελέσεις πέναλτι ανέλαβε. Η αρχή έγινε στις 10 Νοεμβρίου του 2010, όταν στήθηκε για πρώτη φορά στα έντεκα βήματα και σκόραρε κόντρα στη Μούρθια. Έκτοτε, ακολούθησαν μόλις 15 πέναλτι, γεγονός που δικαιολογείται από την ύπαρξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ των Μαδριλένων, που είχε πάρει επ' ώμου τις εν λόγω εκτελέσεις. 

Είτε κρίνεται μικρός ο αριθμός, είτε μεγάλος, από την ημέρα αποχώρησης του Πορτογάλου κι έπειτα, ο Μπενζεμά είχε ένα ποσοστό 100% επιτυχίας, πράγμα διόλου εύκολο. Αντιθέτως, πολύ εντυπωσιακό!

Πλέον, καλείται να κλείσει την κακή «παρένθεση» που άνοιξε απέναντι στην Έλτσε και να χτίσει ένα νέο σερί. Άλλωστε, έχει αποδείξει περίτρανα, πως μπορεί να το κάνει.


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0