Πρόσωπα

Κηφισιά: Οι τέσσερις παλαίμαχοι… πρωταθλητές που την ανεβάζουν επίπεδο! (video)

Κηφισιά: Οι τέσσερις παλαίμαχοι… πρωταθλητές που την ανεβάζουν επίπεδο! (video)

Μία από τις ομάδες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα πάνω τους, είναι αναμφίβολα η Κηφισιά. Όχι μόνο για τις αγωνιστικές της επιδόσεις αλλά και για το τιμ που έχει πίσω από τις πόρτες των αποδυτηρίων. Το BN Sports σας παρουσιάζει την τετράδα των… πρωταθλητών που κινούν τα νήματα στην ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Η επιλογή της Κηφισιάς να απομακρύνει τον Νίκο Κούστα από την τεχνική ηγεσία, ήρθε από μεγάλη σκέψη και συζητήσεις. Ο Έλληνας κόουτς ήταν εκείνος που ανέβασε την ομάδα στην Β’ Εθνική και αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους στη χώρα μας. Στη θέση, ήρθε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος έφερε μαζί του και τον Στέλιο Βενετίδη ως βοηθό του.

Αμφότεροι, έρχονται σε έναν σύλλογο που ήδη, έχει στο τιμ τους Στέφανο Κοτσόλη ως τεχνικό διευθυντή αλλά και Νίκος Σπυρόπουλος ως team manager. Οι τέσσερις παλαίμαχοι συναντιόνται για να δώσουν άλλον αέρα στην ομάδα των Βορείων Προαστίων, καθώς εκτός από τεράστια καριέρα, κουβαλούν άπαντες τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα στην πλάτη τους.

Στέφανος Κοτσόλης

Ο πρώτος που πίστεψε στο έργο της Κηφισιάς. Ο Στέφανος Κοτσόλης δέχθηκε τη θέση του τεχνικού διευθυντή από την στιγμή που ο σύλλογος ήταν στην Γ’ Εθνική. Ο ρόλος του ήταν απαιτητικός όμως η εμπειρία που κουβαλούσε, έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα. Ο 42χρονος παλαίμαχος πορτιέρο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και έκανε μεγάλη πορεία τόσο με το «τριφύλλι», όσο και με τη Λάρισα.

Μάλιστα, είχε και ένα μικρό πέρασμα από την Ομόνοια, πριν επιστρέψει στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του. Με την ομάδα της Θεσσαλίας, ήταν μέλος της «χρυσής φουρνιάς» που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2007, ενώ παράλληλα, έχει πανηγυρίσει άλλα δύο με τους Πράσινους. Το αποκορύφωμα, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα του 2010, με το «τριφύλλι» στο στήθος. Συνολικά μέτρησε πάνω από 200 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο, φτάνοντας μέχρι και την Εθνική Ελλάδας.

Νίκος Σπυρόπουλος

Ακόμα ένας παλαίμαχος με μεγάλη καριέρα πίσω του. Ο Νίκος Σπυρόπουλος ακολούθησε τον Στέφανο Κοτσόλη, όταν η Κηφισιά ανέβηκε κατηγορία και συμμετείχε στην Β’ Εθνική. Από το πόστο του team manager, μεταφέρει στα νέα παιδιά την εμπειρία του αλλά διαμορφώνει και την κατάσταση στα αποδυτήρια. Όσο για την καριέρα του, πρόκειται για έναν επιτυχημένο ποδοσφαιριστή που είχε καριέρα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έκανε το ξεπέταγμα στον Πανιώνιο και έπεισε τον Παναθηναϊκό να δαπανήσει δύο εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει τον Γενάρη του 2008.

Ο Έλληνας αριστεροπόδαρος αμυντικός έμεινε για 4,5 χρόνια στο «τριφύλλι», κάνοντας εξαιρετική πορεία σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για μικρό διάστημα στην Κιέβο Βερόνα για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο απολογισμός ξεπερνάει τις 320 συμμετοχές με τρία γκολ και 17 ασίστ στο παλμάρε του. Όσο για τους τίτλους, ήταν μαζί με τον Κοτσόλη, πανηγύρισε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό το 2010.

3433446.jpg

Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Η απομάκρυνση του Νίκου Κούστα, έφερε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλος στη θέση του προπονητή της Κηφισιάς. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας έχει αποκτήσει εμπειρία από τις παρουσίες του σε Πανιώνιο, ΑΕΚ Λάρνακας, Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα, Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό, Βέροια, Ηρακλής και Παναχαϊκή. Η τελευταία αποτελεί και την τελευταία δουλειά του στους πάγκους μέχρι την Κηφισιά.

Βέβαια, μιλάμε και για έναν πολύπειρο πορτιέρο, ο οποίος έγραψε ιστορία στα καρέ του Ολυμπιακού για οκτώ χρόνια, κατακτώντας επτά πρωταθλήματα (!). Παράλληλα, έπαιξε με τα χρώματα των Μεσίνα, Ρόμα, Μίλαν και Άσκολι, πριν κλείσει την καριέρα του με τη φανέλα του Πανιώνιου, αφού πρώτα αγωνίστηκε στους ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή. Κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 131 από τα 322 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στέλιος Βενετίδης

Μαζί με του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έφερε και τον Στέλιο Βενετίδη. Ο Έλληνας προπονητής εμπιστεύθηκε τον παλαίμαχο αμυντικό για να είναι βοηθός του σε αυτή τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Ο άλλοτε αριστεροπόδαρος μπακ έχει μείνει στην ιστορία για τη μεταγραφή των 3,3 εκατ. ευρώ για να αφήσει τον ΠΑΟΚ και να πάει στον Ολυμπιακό. Η επένδυση της Ξάνθης, βγήκε στην πώληση στον Δικέφαλο έναντι 880 χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά τον Πειραιά, ακολούθησε η εξαετή πορεία στη Λάρισα.

Ο 45χρόνος αμυντικός, μέτρησε συνολικά 45 διεθνή συμμετοχές με την Ελλάδα ενώ έπαιξε και στο EURO 2004. Από την άλλη, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε πανηγυρίσει το κύπελλο με τους «ερυθρολεύκους» και τη Λάρισα. Με τη δεύτερη, είχε συμπαίκτη τον Στέφανο Κοτσόλη.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0