Πρόσωπα

Γκάρι Λίνεκερ: «Αν έπαιζα σήμερα, τα στατιστικά μου θα ήταν σαν του Χάρι Κέιν»

Γκάρι Λίνεκερ: «Αν έπαιζα σήμερα, τα στατιστικά μου θα ήταν σαν του Χάρι Κέιν»

Ο Γκάρι Λίνεκερ μίλησε για το ποδόσφαιρο στην εποχή του, το ρατσισμό στα γήπεδα, την πρώην σύζυγό του και την ατάκα που ακούει από τις γυναίκες σήμερα!

Σχετικά Άρθρα

Ατάκες φωτιά και εμπειρίες ζωής μοιράστηκε ο Γκάρι Λίνεκερ στη συνέντευξη που έκανε στους Times. Όντας πλέον 61 ετών, δείχνει πως οι εμπειρίες της ζωής του τον έχουν κάνει πιο σοφό, έχοντας να μοιραστεί πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Γεννημένος στο Λέστερ, έχοντας κάνει δύο γάμους, μένει πια ελεύθερος στο νότιο Λονδίνο και βρίσκεται στην 22η σεζόν παρουσίασης Match of the Day στο BBC1. Απολαύστε τον σπουδαίο Γκάρι Λίνεκερ:

Η εφηβεία άργησε να έρθει στην περίπτωσή μου και ένιωθα κάπως άβολα στο ντους των αποδυτηρίων. Δεν είχα αναπτυχθεί αρκετά και έδειχνα αρκετά μικρός όταν έκανα το ντεμπούτο μου με τη Λέστερ, ενώ έγινε μια έκρηξη ανάπτυξης στα 18 μου. Έκανα πολλή δουλειά στην ενδυνάμωση ποδιών, αλλά στα 70s λέγανε πως η αύξηση της δύναμης του κορμιού από τη μέση και πάνω σε έκανε «βαρύ». Όπως γνωρίζουμε σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Δεν είμαι από τους παίκτες που αναπολούν το παρελθόν λέγοντας πως τα πράγματα ήταν καλύτερα στις μέρες μας. Ο τομέας της εκγύμνασης και της διατροφής έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς και οι προπονητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα. Θα το ήθελα πολύ να μπορώ να αγωνιστώ σήμερα. Δεν ξέρω αν θα άφηνα εκτός εντεκάδας τον Χάρι Κέιν, αλλά τα στατιστικά μας θα ήταν αρκετά όμοια. Συνολικά ο Κέιν είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά εγώ ήμουν πιο γρήγορος. Σίγουρα είναι πιο εύκολο για τον Κέιν να σκοράρει με την εθνική Αγγλίας απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας.

Δεν υπάρχει κάτι θετικό στο να μεγαλώνεις. Τώρα είμαι 61, μοιάζει αρκετά μεγάλο νούμερο. Έχω περισσότερους πόνους, πρέπει να προπονούμαι 4 φορές την εβδομάδα για να διατηρήσω το βάρος μου και έχω… γκριζάρει εντελώς. Τουλάχιστον μπορώ να πω πως οι εμπειρίες της ζωής μου με έχουν κάνει λίγο πιο σοφό.

Ανεβαίνω στη ζυγαριά κάθε μέρα από το 1989. Το κάνω από τη μέρα που με συμβούλεψε ο Τέρι Βέναμπλς στη Μπαρτσελόνα. Αν παρατηρήσω τον εαυτό μου να… παραστρατεί, μπορώ να περιορίσω το φαγητό. Μου αρέσει να είμαι από 80 έως 82 κιλά, είμαι αρκετά πειθαρχημένος.

Οι στυλιστικές συμβουλές, τα «ζόρικα» διαζύγια και η ατάκα... μαχαιριά στην καρδιά:


Ακόμα δέχομαι στυλιστικές συμβουλές από την πρώην γυναίκα μου. Ποτέ δεν ήθελα όλα τα φώτα πάνω μου, αλλά η δεύτερη γυναίκα μου Ντάνιελ Μπαξ, είναι πολύ στυλάτη και με κατευθύνει. Σίγουρα θέλω και μια δεύτερη γνώμη και μπορώ να τη δεχτώ από την πρώην μου. Πιστεύω γίνομαι καλύτερος, αν και μπορεί σε 20 χρόνια κοιτώντας πίσω να πω πως δεν ισχύει.

Είναι εύκολο να παντρευτείς αλλά πολύ δύσκολο να πάρεις διαζύγιο. Οι δικηγόροι είναι αυτοί που το κάνουν δύσκολο. Και οι δύο πρώην γυναίκες μου είναι καλοί άνθρωποι και συνεργάστηκαν μέχρι το τέλος της διαδικασίας αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Τη δεύτερη φορά πήραμε διαζύγιο online. Είναι καλύτερα έτσι.

Αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος και νιώθω χαρούμενος, δεν ψάχνω μια νέα σύντροφο. Είχα δύο υπέροχους γάμους και τώρα είμαι ελεύθερος, αλλά αυτό ίσως αλλάξει. Ποιος ξέρει;

Η ιδέα των εφαρμογών γνωριμιών μου ξινίζει. Ξέρω πως υπάρχει μια γνωστή εφαρμογή που λέγεται Raya, αλλά δεν θα το δοκίμαζα ποτέ. Δεν ξέρω πως το κάνουν οι άνθρωποι σήμερα, δεν είναι κάτι που μου ταιριάζει.

Τώρα πια ο μόνος λόγος που έρχονται να μου μιλήσουν οι γυναίκες είναι για να μου πουν: «Η γιαγιά μου σε αγαπάει». Είναι τόσο καλό όσο… ακούγεται.

Οι «ψευτικοι πολιτικοί», ο ρατσιμός στα γήπεδα και το μπλακ χιούμορ με τη νεκρολογία:


Πολλοί με ρωτάνε γιατί δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι χειρότερο από το να βρίσκομαι στη Βουλή των Κοινοτήτων. Με ενδιαφέρει η πολιτική, αλλά δεν μου περνάει ούτε ως σκέψη να γίνω πολιτικός. Δεν έχω την πρόθεση να κάνω ψεύτικες υποσχέσεις.

Στο θέμα του ρατσισμού, τα πράγματα είναι καλύτερα από την εποχή που έπαιζα ποδόσφαιρο. Τότε πετούσαν μπανάνες στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν ήχους μαϊμούς από τις εξέδρες. Υπάρχει ακόμα σε έναν βαθμό η ξενοφοβία, αλλά σταδιακά γίνεται πρόοδος. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας και λειτουργούν ως σύνολο. Οι παίκτες είναι πολύ πιο προοδευτικοί από τους οπαδούς.

Σπάνια χάνω την ψυχραιμία μου αλλά θυμώνω μερικές φορές χωρίς να βιαιοπραγώ. Αν κάποιος με πειράξει, απλά θα χαμογελάσω καλοπροαίρετα καθώς νομίζω ότι αυτό θα τον ενοχλήσει περισσότερο. Πρόσφατα κάποιος άρχισε να μου κορνάρει μανιωδώς αλλά όταν σταμάτησα δίπλα του μου είπε «Ω, Γκάρι, είσαι καλά φίλε; Συγνώμη για αυτό».

Εάν έγραφα τη νεκρολογία μου θα ήταν: “He was good in the box, then he was good on the box and now he’s in a box”.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0