Πρόσωπα

Ο Δημήτρης Νικολάου διατηρεί την Ίντερ στην κορυφή και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα (video)

Ο Δημήτρης Νικολάου διατηρεί την Ίντερ στην κορυφή και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα (video)

Κάποιοι θα έλεγαν πως… σπρώχνει την Ίντερ προς τον τίτλο και άλλοι, πως συστήνεται ως ο κατάλληλος αντί- Μανωλάς στη Νάπολι. Το BN Sports σας εξηγεί γιατί και οι δύο απόψεις, είναι αρκετά εύστοχες για τον Δημήτρη Νικολάου.

Όπως έκλεισε το 2021, έτσι ξεκίνησε και το 2022 για την Σπέτσια. Ο «διπλό» στη Νάπολι, διαγράφτηκε με την εντός έδρας ήττα από την Ελλάς Βερόνα, ισορροπήθηκε με την νίκη επί της Τζένοα και επανήλθε με το τρίποντο στην έδρα της Μίλαν. Όπως είναι λογικό, ο ιταλικός σύλλογος δεν διατηρεί μία σταθερότητα στον τρόπο που αγωνίζεται αλλά τα αποτελέσματα, την κρατούν στην κατηγορία.

Ένας από τους λόγους των τελευταίων επιτυχιών, είναι αναμφίβολα ο Δημήτρης Νικολάου. Ο 23χρονος στόπερ είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Σπέτσια και στα δύο μεγάλα δίπλα απέναντι σε Νάπολι και Μίλαν, ήταν εκ των κορυφαίων. Τα μηνύματα του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, είναι πολλά και το BN Sports είναι εδώ να σας τα αναλύσει.

Έδειξε στη Νάπολι γιατί μπορεί να γίνει… αντί- Μανωλάς!

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη επιστροφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό, η Νάπολι φιλοξένησε την Σπέτσια για το πρωτάθλημα. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι για το 2021 και οι «παρτενοπέι», είχαν το μυαλό τους στην αντικατάσταση του διεθνή στόπερ. Οι φήμες για τους αντικαταστάτες έδιναν και έπαιρναν, με τον Δημήτρη Νικολάου να μην ξεφεύγει από αυτές.

Ο 23χρονος αμυντικός ήταν μέσα στους υποψηφίους για την αντικατάσταση του Μανωλά αλλά όλα έμεινε στα… σενάρια. Έτσι είχαν παραδεχθεί στο BN Sports και οι ρεπόρτερ του ιταλικού συλλόγου. Ωστόσο, ο Έλληνας αμυντικός απέδειξε στο μεταξύ τους παιχνίδι, πως είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Η εξαιρετική του εμφάνιση, μέσα στην έδρα της Νάπολι, μεταφράστηκε με το τελικό 1-0 υπέρ της Σπέτσια.

Το αυτογκόλ του Χουάν Ζεσούς, ήταν αρκετό για να προκαλέσει ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στο φετινό πρωτάθλημα. Τα φώτα στράφηκαν εκ νέου στον Νικολάου, όμως η Νάπολι ήταν ξεκάθαρη. Θέλει να βρει ένα στόπερ με παραπάνω εμπειρία από τον ταλαντούχο άσο, του οποίοι η περίπτωσή, βέβαια, μπαίνει στο συρτάρι μέχρι… το καλοκαίρι. Τελικά, ο Τουανζέμπε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο εκλεκτός, όμως αποκτήθηκε με εξάμηνο δανεισμό.

Δουλεύει για την… Ίντερ (?)

Αν το πει κάποιος, σίγουρα δεν θα έχει άδικο. Η Σπέτσια μπορεί να παλεύει με τον εφιάλτη του υποβιβασμού, αλλά στη μάχη της Ίντερ, μοιάζει ο καλύτερος… σύμμαχος. Ο Νικολάου και η παρέα του, πρόσφεραν στους «νερατζούρι» έναν καλό λόγο για να χαμογελούν από την κορυφή, μέσα σε λίγες μέρες. Το διπλό στην έδρα της Νάπολι δεν ήταν το μοναδικό κατόρθωμα.

Το βράδυ της Δευτέρας (17/1), η Μίλαν φιλοξένησε τον ιταλικό σύλλογο, προηγήθηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι… εκεί. Μετά, ανέλαβαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Αγουντέλο ισοφάρισε στο 64’ (με ασίστ του πρώην άσου της ΑΕΚ, Βέρντε) και λυτρώθηκε με buzzer beater του Εμάνουελ Γκιάσι, για να φύγει με το τρίποντο. Βέβαια, υπάρχουν φωνές για το λάθος του διαιτητή αλλά το αποτέλεσμα, είναι αυτό που μετράει στο τέλος.

Αυτοί οι έξι βαθμοί, έχουν εξελιχθεί σε «χρυσούς» για την Ίντερ, η οποία χάρη στη Σπέτσια, διατηρείται στην κορυφή, την ίδια στιγμή, που εκείνη στην έδρα της, την κέρδισε. Η λεπτομέρεια, είναι σε εκείνο το ματς δεν είχε αγωνιστεί ο Έλληνας στόπερ, λόγω τιμωρίας.

Τα μηνύματα που σκορπάει στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι πολλά. Θεωρείται από τα πιο ανερχόμενα στόπερ και οι επιτυχίες τύπου Μανωλά, Μόρα, Σωκράτη κλπ., κάνουν τις ιταλικές ομάδες να εμπιστεύονται τα ελληνικά στόπερ. Ο Δημήτρης Νικολάου, ετοιμάζεται να μπει στη λίστα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0