Πρόσωπα

Σε τρεις μήνες στην Έλτσε, ο Μπογέ «ισοφάρισε» τον έναν χρόνο στην ΑΕΚ και μπήκε στα... ραντάρ της Μπαρτσελόνα! (video)

Σε τρεις μήνες στην Έλτσε, ο Μπογέ «ισοφάρισε» τον έναν χρόνο στην ΑΕΚ και μπήκε στα... ραντάρ της Μπαρτσελόνα! (video)
Δεν είναι ο παίκτης που πέρασε και δεν ακούμπησε. Άλλοι τον πίστεψαν, άλλοι ακόμη τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία, δεδομένα, όμως, το πέρασμα του Λούκας Μπογέ από την ΑΕΚ, παραμένει ως ο ορισμός του «what if»! Πόσο μάλλον φέτος, που «τρελαίνει» κόσμο με τη φανέλα της Έλτσε, μπαίνοντας στα... ραντάρ της Μπαρτσελόνα!
Στο όνομά του, μία πόλη 230.000 κατοίκων πίνει «νερό». Στο Έλτσε, ένας «ταύρος», όπως συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2018, έχει βρει τη δική του «Ιθάκη». Εδώ και τρεις μήνες, κάθε Κυριακή δίνει μία παράσταση αντάξιας των προσδοκιών που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. 
 
Είναι οι ίδιες προσδοκίες με τις οποίες ήρθε στην Ελλάδα, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον δανεισμό του από την Τορίνο το καλοκαίρι του 2018. Ίσως οι συνθήκες να μην είχαν ωριμάσει τότε. Ίσως ο ίδιος να μην είχε ωριμάσει αρκετά στα 22 του χρόνια. 
 
Στο σήμερα, λίγο πριν μπει στο 26ο έτος της ηλικίας του, σε μία περιοχή άλλοτε αποικία των Αχαιών, ο Μπογέ αποδεικνύει πως τρεις μήνες ήταν αρκετοί, για να χαρίσει στην Έλτσε, όσα προσέφερε στην ΑΕΚ -ή αν προτιμάτε πήρε η ΑΕΚ από αυτόν- μέσα σε έναν χρόνο. Καθώς φαίνεται, αν και μόλις τρεις, ήταν αρκετοί, για να κινήσουν και το ενδιαφέρον γιγάντων, όπως η Μπαρτσελόνα.


Από τις 17 Οκτωβρίου του 2021 που σκόραρε απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, δεν έκανε αγωνιστικές εκπτώσεις. Βρήκε δίχτυα και την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Εσπανιόλ, σκόραρε δις απέναντι στη Μαγιόρκα μετά από δύο εβδομάδες, ενώ έκανε ό,τι περνούσε από τα... πόδια του απέναντι σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα για να μην ηττηθεί η ομάδα του, σκοράροντας κόντρα στις «νυχτερίδες» και μοιράζοντας ασίστ κόντρα στους «μπλαουγκράνα».

Δεν τα κατάφερε, αλλά στην αμέσως επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε, έκρινε την αναμέτρηση απέναντι στην κάτοχο του Europa League, Βιγιαρεάλ, παρότι προερχόταν από κορονοϊό. 

 
Τα 2 εκατομμύρια ευρώ που χρειάστηκαν για να μετακινηθεί φέτος το καλοκαίρι, μόνιμα στο Έλτσε (ήταν δανεικός από τον Σεπτέμβριο του 2020), κάνουν τη μεταγραφή του, εκ του αποτελέσματος, να μοιάζει με λίρα-εκατό!

Η αξία του, αλλά και η ποιότητά του, ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά η προσφορά του στον σύλλογο μετά από έναν χρόνο στην Ελλάδα, να ισοφαρίζεται μέσα σε μόλις τρεις μήνες στην πολύ πιο ανταγωνιστική, La Liga; Σίγουρα τα αίτια είναι βαθύτερα.
Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπογέ! - AEK1924.gr 
Δεδομένα, η προσαρμογή του στην ΑΕΚ, ενώ φάνηκε πως θα είναι ιδανική, αποδείχθηκε περίπλοκη. Το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς, ως ένας υπουλός τραυματισμός, καθυστέρησε πολύ το ντεμπούτο του. Παρόλα αυτά, έδειξε με το... καλημέρα πόσο χαρισματικός παίκτης είναι.

Μοίρασε ασίστ στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία και πέντε ημέρες μετά, έκρινε το ντέρμπι με τον Άρη, αφού «έλυνε και έραβε» στον αγωνιστικό χώρο, σκοράροντας και σερβίροντας, στον δρόμο προς το επιβλητικό 4-0 της «Ένωσης».

 
Από τις 28 Οκτωβρίου το 2018 που συνέβη αυτό, όμως, χρειάστηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα ανομβρίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπογέ ξαναβρήκε δίχτυα στις 23 Φεβρουαρίου του 2019 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι λόγοι, προφανώς, ήταν και αγωνιστικοί, αφού ο Μπογέ το μεγαλύτερο μέρος των εμφανίσεών του το πραγματοποίησε ως εξτρέμ, παρότι λογίζεται -και λογιζόταν- ως φορ ή ως δεύτερος φορ.
 
Λίγους μήνες πριν λήξει ο δανεισμός του, έκανε ένα σερί τριών ματς με γκολ, αλλά λίγο οι υψηλές απαιτήσεις της Τορίνο, λίγο η καχυποψία λόγω ενός ακόμη τραυματισμού, αφού υπέστη μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού στα τέλη Απριλίου, έκαναν την περίπτωσή του να μην προχωρήσει. 

Μερική ρήξη οπίσθιου χιαστού ο Μπογέ - Ποδόσφαιρο - Super League 1 - A.E.K.  | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6
 
Ναι, τα έξι εκατομμύρια ευρώ που αξίωνε η Τορίνο μέσω της ρήτρας που είχε υπογράψει με την ΑΕΚ ήταν καθοριστικός παράγοντας στο να μην αποκτηθεί, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως την προηγούμενη σεζόν, η ρήτρα που διατηρούσε η Θέλτα ήταν στα 14 εκατομμύρια και οι συζητήσεις με την ΑΕΚ ξεκίνησαν από τα 12, τα έξι ήταν επιτυχία.

Ο παίκτης ανέφερε σε όλους τους τόνους πως ήθελε να παραμείνει ή να επιστρέψει εντός καλοκαιριού, τα 6 εκατ. υπήρχε δυνατότητα να «σπάσουν» σε δόσεις ή και να μειωθούν, αλλά η επιστροφή του δεν προχώρησε.

 
Σε κάθε περίπτωση, η Έλτσε στο σήμερα τρίβει τα χέρια της, αφού βλέπει τον παίκτη που της κόστισε 2 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, να κοστολογείται ήδη στα πέντε, σύμφωνα με το πάντοτε αξιόπιστο transfermarkt.com. Αν μάλιστα είχαν επιβεβαιωθεί οι φήμες που τον ήθελαν να καλείται στην εθνική Αργεντινής στα τέλη του Νοεμβρίου, ίσως η αξία του να ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Ποτέ δεν είναι αργά ωστόσο, και από τη στιγμή που τον δεσμεύει με συμβόλαιο έως το 2024 και ρήτρα αποδέσμευσης 25 εκατομμυρίων, κρατά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, στα δικά της «χέρια».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0