Πρόσωπα

Ο χρόνος παραμένει σχετικός για τον Μόντριτς, μεγαλώνοντας το «δίλημμα» της Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Ο χρόνος παραμένει σχετικός για τον Μόντριτς, μεγαλώνοντας το «δίλημμα» της Ρεάλ Μαδρίτης! (video)
Σπανίως χάνει αγωνιστικά λεπτά, λίγες επαφές με την μπάλα του αρκούν και παρά τα 36 του χρόνια, παραμένει καταλυτικός για τη Ρεάλ Μαδρίτης και κρίνει τίτλους. Κυρίες και κύριοι, ο «μάγος» του Ζαντάρ, Λούκα Μόντριτς, που ίσως αναγκάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Φλορεντίνο Πέρεθ να αλλάξουν... συνήθειες!
«Στατιστικά, σε κάθε αγώνα οι ποδοσφαιριστές έχουν την μπάλα στα πόδια τους για περίπου 3 λεπτά ο καθένας. Άρα, πιο σημαντικό είναι τι θα κάνεις τα υπόλοιπα 87 λεπτά, χωρίς την μπάλα». Το προαναφερθέν απόφθεγμα του Γιόχαν Κρόιφ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που το έχουν «ασπαστεί» και μέσω της αντίληψής τους εντός του αγωνιστικού χώρου, περνούν σε δεύτερη μοίρα παράγοντες όπως η ηλικία, η κούραση. Σε αυτό το κλειστό κλαμπ, ανήκει -για μην πούμε ηγείται αυτού- ο Λούκα Μόντριτς!
 
Ο «μάγος» του Ζαντάρ, παρέδωσε ακόμα μία ποδοσφαιρική παράσταση με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάκτηση του 12ου Σούπερ Καπ Ισπανίας. Πώς; Φέρνοντας στην πράξη, όσα ανέφερε ο Κρόιφ

 
Τοποθέτησε το κορμί του με τόσο άψογο τρόπο, ώστε ένα απλό άγγιγμα της μπάλας να της δώσει την τέλεια πορεία προς τα δίχτυα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και να αφήσει μηδαμινά περιθώρια στον Ουνάι Σιμόν, για να αντιδράσει! Τι κι αν ήταν το τέταρτο ματς που έπαιζε, μέσα σε μόλις 12 ημέρες; Η κούραση και η ηλικία των 36 ετών, δεν αποτελούν δικαιολογίες για αγωνιστικές εκπτώσεις. Σκόραρε, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα στο θεσμό και απέδειξε για ακόμα μία φορά, πως είναι βιονικός!

 
Δεν είναι μόνο τα 333' λεπτά από τα διαθέσιμα 360, σε διάστημα 12 ημερών. Τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, ο Μόντριτς σπανίως δεν βρίσκεται στο «χορτάρι» για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά τα 36 του χρόνια, στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League, έχασε μόλις 88 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στα 14 ματς που έχει παίξει φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα, αγωνίζεται -κατά μέσο όρο- 79 λεπτά! 
 
Όσον αφορά τη δημιουργική συνεισφορά του; Ήδη έχει φτάσει τις τέσσερις ασίστ, ισοφαρίζοντας τον αριθμό που είχε μοιράσει σε ηλικία 28 και 29 ετών. Ωστόσο, αν θέλει να αγγίξει την καλύτερή του σεζόν, αυτήν του 2019/20, πρέπει να τις διπλασιάσει!

Είτε το πράξει πάντως, είτε όχι, συχνά-πυκνά υπενθυμίζει ότι το κλισέ πως «η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», βρίσκει εφαρμογή στον ίδιο. Ο Λούκα Μόντριτς, ο «μάγος» του Ζαντάρ, στα 36 του χρόνια συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία ηλικία που το αντίπαλος δέος επί χρόνια στη La Liga, ο Τσάβι, έπαιζε στο Κατάρ, ενώ ο Ινιέστα διένυε την τρίτη του σεζόν στην Ιαπωνία, χωρίς αυτό να αποτελεί, βέβαια, κριτήριο για το ποιος υπερτερούσε ποιοτικά του άλλου. 

 
Παρόλα αυτά, με το συμβόλαιό του να εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι, κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα συνεχίσει να προσφέρει στους «Μερένχες». Άλλωστε, πρόκειται για έναν σύλλογο που αποφεύγει τις ανανεώσεις σε τόσο προχωρημένες ηλικίες. Με τέτοιες εμφανίσεις, όμως, ανανεώνει έναν παίκτη που γίνεται 37 ετών τον Σεπτέμβριο ή μία σταθερά για τη μεσαία γραμμή;
 
«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα, από το να αγωνίζομαι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν σκέφτομαι την ανανέωση αυτήν τη στιγμή. Ο σύλλογος ξέρει τι θέλω και είμαι σίγουρος πως σύντομα θα φτάσουμε σε μία συμφωνία».

Λούκα Μόντριτς

 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0