Πρόσωπα

Η άγνωστη ιστορία του Τζέικομπ Ράμσεϊ που έμεινε στην Άστον Βίλα χάρη στον… μικρό του αδερφό! (video)

Η άγνωστη ιστορία του Τζέικομπ Ράμσεϊ που έμεινε στην Άστον Βίλα χάρη στον… μικρό του αδερφό! (video)

Τι και αν ο άξονας της Άστον Βίλα κοστολογείται 88,5 εκατ. ευρώ. Ο Τζέικομπ Ράμσεϊ, δεν κατάφερε απλά να… χωθεί αλλά και να γίνει από τα σημαντικά όπλα του Στίβεν Τζέραρντ παρότι είναι μόλις 20 ετών. Το BN Sports σας προσφέρει μία άγνωστη ιστορία του ταλαντούχου χαφ, ο οποίος ίσως και να μην έπαιζε ποδόσφαιρο σήμερα.

Και εντάξει, η Άστον Βίλα έχει άξονα των 88,5 εκατ. ευρώ. Από το καλοκαίρι του 2018, έχει ξοδέψει 410 εκατ. ευρώ (!) σε μεταγραφές για να ενισχυθεί σε όλα τα σημεία του ρόστερ. Τρελό ποσό και ταυτόχρονα, ταφόπλακα για τα παιδιά που βγαίνουν από τις ακαδημίες της. Όχι όμως για τον Τζέικομπ Ράμσεϊ.

Ένα παιδί που ξεπετάχτηκε από τα σπλάχνα των «χωριατών» και τώρα είναι από τις βασικές επιλογές του Στίβεν Τζέραρντ. Μπορεί το παρθενικό τέρμα του Κουτίνιο να έκλεψε την παράσταση, όμως ο 20χρονος μέσος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ανατροπής απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ταυτόχρονα, θεωρείται από τα κορυφαία project του αγγλικού ποδόσφαιρο, μέσω των εμφανίσεων του.

Βέβαια, λίγοι γνωρίζουν πως, αυτή την στιγμή, ίσως και να μην υπήρχε πουθενά στον ποδοσφαιρικό «χάρτη», το όνομα του 20χρονου χαφ, αν δεν υπήρχε ο μικρός του… αδερφός. Το BN Sports έψαξε και βρήκε την ιστορία του Βρετανού άσου και τον τρόπο που εν τέλει, παρέμεινε στα κλιμάκια των «χωριατών».

Πυγμαχία vs ποδόσφαιρο σημειώσατε… διπλό!

Ο Τζέικομπ Ράμσεϊ είναι γιος του Μαρκ Ράμσεϊ, ο οποίος ήταν πυγμάχος την δεκαετία του ’80 και του ’90. Ο Βρετανός χαφ γεννήθηκε το 2001 ενώ δύο χρόνια μετά, ήρθε στον κόσμο και ο αδερφός του, Άαρον. Αμφότεροι, από μικρή ηλικία φόρεσαν τα γάντια της πυγμαχίας και ο πατέρας τους, τους προπονούσε καθημερινά, προκειμένου να εξελιχθούν στο άθλημα.

Ωστόσο, ο Άαρον, σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στο σχολείο του, έγινε αντιληπτός από διάφορες ομάδες, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί πιο ενεργά με το άθλημα. Έτσι, και ο αδερφός του Τζέικομπ μπήκε δυναμικά στον χώρο. Ουσιαστικά, τα δύο αδέρφια έφτασαν στο σημείο να πρέπει να επιλέξουν πιο από τα δύο αθλήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν. Η ταυτόχρονη επιλογή τους, από την Άστον Βίλα, το 2008, ήταν η απάντηση στο ερώτημα του πατέρα.

JACOBAARON-RAMSEY-ASTON-VILLA-1024x683.jpg

Έμεινε για να μην στεναχωρηθεί ο… αδερφός του!

Αμφότεροι μπήκαν με τις καλύτερες προδιαγραφές στις ακαδημίες, ωστόσο ο Άαρον Ράμσεϊ, ήταν στην κυριολεξία, αστέρι. Οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου, μέσα σε δύο με τρία χρόνια, μιλούσαν μόνο για εκείνον. Μάλιστα, έφτασε σημείο να παίζει με το ηλικιακό γκρουπ του αδερφού του, Τζέικομπ, κάνοντας την Βίλα να τρίβει τα χέρια της για το μέλλον του. Την ίδια στιγμή, ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδερφός, δεν ήταν σε παρόμοια φάση.

Η Άστον Βίλα δεν πίστευε στις δυνατότητες του και κατά την διάρκεια των σχολικών του χρόνων, αποφάσισε να τον απομακρύνει. Δεν είναι λίγοι στην Αγγλία, που λένε πως η υπόθεση έφτασε μέχρι και στην οριστική αποδέσμευση από τον αγγλικό σύλλογο, αφού δεν υπήρχε πίστη πως θα μπορούσε να σταθεί σε ανώτερο επίπεδο. Αντίθετα, ο Άαρον ήταν καθοδόν για την… πρώτη ομάδα, αφού σκαρφάλωνε αρκετά γρήγορα στα κλιμάκια της ομάδας.

Κάπου εκεί, το συναίσθημα μπήκε… μπροστά. Όταν ο μικρός αδερφός πληροφορήθηκε πως ο Τζέικομπ δεν θα συνέχιζε στην Βίλα, η ψυχολογία του έπεσε πολύ και στην ομάδα φοβήθηκαν πως το μεγάλο ταλέντο τους, θα χάσει την όρεξη για ποδόσφαιρο. Έτσι, αποφασίστηκε από κοινού, να παραμείνει ο μεγάλος Ράμσεϊ στους «χωριάτες».

Η απίστευτη εκτίναξη στα 17 του…

Μετά από αυτό το σκηνικό, ο Τζέικομπ Ράμσεϊ άρχισε να εξελίσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Δεν είχε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, όμως κατάφερνε να κερδίσει μία θέση στα μεγαλύτερα κλιμάκια. Στα 17 του χρόνια, ήρθε η εκτόξευση. Μέσα σε μία σεζόν, κατάφερε από την Κ17, να βρεθεί στην… πρώτη ομάδα (!). Λίγο οι απουσίες, λίγο τα στατιστικά του, ήταν αρκετά για να τον κάνουν να απογειωθεί.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2018/19, ο Ράμσεϊ έφτασε να είναι στην αποστολή της πρώτης ομάδας πριν καν ενηλικιωθεί και να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στην Μπράιτον. Ήδη στους νέους, είχε συνολικά δέκα γκολ σε 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Όλα αυτά, ήταν αρκετά για να κάνουν την Ντονκάστερ να τον προσέξει. Έπαιξε για έξι μήνες ως δανεικός, είχε τρία γκολ σε επτά συμμετοχές και επέστρεψε στη Βίλα με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Ο Ντιν Σμιθ τον εμπιστεύτηκε αμέσως. Του έδωσε χρόνο συμμετοχής και εκείνος έγινε ένα απαραίτητο όπλο από τον πάγκο για τους «χωριάτες». Στα 19 του, είχε φτάσει να παίζει σε συνολικά 27 επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και να δημιουργεί έναν εξαιρετικό μύθο γύρω από το όνομά του. Την ιδιά στιγμή, ο μικρός αδερφός του, Άαρον, είχε αρχίσει να βλέπει την πρώτη ομάδα.

Η κοινή τους παρουσία και ο δανεισμός του Άαρον…

Το 2020, τα δύο αδέρφια μοιράστηκαν δύο φορές τον ίδιο αγωνιστικό χώρο, ως μέλη της Κ23 της Άστον Βίλα. Η ομάδα μέτρησε ισάριθμες ήττες, όμως η στιγμή για τους δύο Ράμσεϊ ήταν αρκετά ξεχωριστή. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, από την πλευρά του, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του φέτος, την ίδια στιγμή που μετρούσε 15 γκολ σε 30 αγώνες με την Κ23 του συλλόγου. Έτσι, η επιτυχία του Τζέικομπ, τον έκανε να μπει στη λίστα για δανεισμό, μιας και ενηλικιώθηκε.

Η Τσέστερφιλντ βρήκε τον τρόπο και προχώρησε στην απόκτησή του ως δανεικός, την ίδια στιγμή που ο αδερφός του, κάνει θαύματα με την πρώτη ομάδα. Απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 20χρονος χαφ ήταν εκπληκτικός και με ένα γκολ και μία ασίστ, έφερε την ανατροπή από το εις βάρος 2-0 σε 2-2. Ο Στίβεν Τζέραρντ τον στηρίζει και τον πιστεύει. Οι άνθρωποι της Άστον Βίλα το ίδιο και εκείνος, ρίχνει… «γροθιά» στο άσχημο παρελθόν του, για ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0